Ραζής: «Θα δώσω τα πάντα για την Όλντεμπουργκ»

Ραζής: «Θα δώσω τα πάντα για την Όλντεμπουργκ»

Ο Κρίστοφερ Ραζής έγινε ο πρώτος Κύπριος καλαθοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στο εξωτερικό. Ο 21χρονος κόμπο γκαρντ μίλησε στο Onsports από τη Γερμανία, όπου βρίσκεται για λογαριασμό της Όλντεμπουργκ.

Λίγα λόγια για τον Ραζή

Ο Ραζής γεννήθηκε στην Ελβετία, στις 7 Ιουλίου του 1989, από Κύπριο πατέρα με καταγωγή από την Κεφαλονιά και μητέρα Γερμανίδα. Εκτός από το κυπριακό διαβατήριο, είναι κάτοχος και γερμανικού.

Ο Ραζής αγωνίστηκε σε όλες τις ομάδες του Κεραυνού, ΕΝΑΔ, και όλων  των Εθνικών ομάδων. Κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών το καλοκαίρι του 2008. Αναδείχθηκε  τέσσερις αρκετές φορές από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας ως «έφηβος της χρονιάς».

Αναλυτικά τα όσα μας δήλωσε ο ταλαντούχος Κύπριος:

Τι σε έκανε να ξεκινήσεις το μπάσκετ; Είχες σκεφτεί ποτέ ότι θα έπαιζες σε υψηλό επίπεδο;

Παρακολουθούσα τον αδερφό μου, ο οποίος είναι πιο μεγάλος σε ηλικία, είχε ξεκινήσει πιο νωρίς από εμένα να παίζει μπάσκετ και έτσι στην ηλικία των 8 χρόνων αποφάσισα να ξεκινήσω και εγώ. Δεν το είχα σκεφτεί ότι θα έπαιζα μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο απλά με την πάροδο του χρόνου ξεκίνησα να θέτω υψηλότερους στόχους, έχοντας ως απώτερο σκοπό να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μπάσκετ.

Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να έχεις περισσότερο χρόνο συμμετοχής πέρσι;

Η περσινή χρονιά για μένα αποτελεί παρελθόν. Στον Κεραυνό Στροβόλου δεν έπαιρνα αρκετό χρόνο συμμετοχής γι΄αυτό και οι άνθρωποι της ομάδας μου πρότειναν να πάω δανεικός σε μια πιο μικρή ομάδα, όπου και θα έπαιρνα περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Έτσι πήγα δανεικός στην Ε.Ν.Α.Δ. για το υπόλοιπο μισό του πρωταθλήματος, όπου και αγωνίστηκα παραπάνω.

Ποιος είναι το πρότυπό σου;

Υπάρχουν πολλοί παίκτες, τους οποίους ξεχωρίζω, τον καθένας για τις δικές του ξεχωριστές ικανότητες. Παρακολουθώ ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, καθώς και ξένα πρωταθλήματα καλαθόσφαιρας από τα οποία και παίρνω πάρα πολλά προσπαθώντας να εμπλουτίσω το παιχνίδι μου.

Πώς προέκυψε η Όλντενμπουργκ; Πιστεύεις ότι έκανες την καλύτερη επιλογή;

Οι άνθρωποι της Ολντενμπουργκ με κάλεσαν για μερικές μέρες, προκειμένου να με δοκιμάσουν. Συμμετείχα στις προπονήσεις της ομάδας και αφού επέστρεψα Κύπρο υπέγραψα συμβόλαιο. Για μένα πιστεύω είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή, καθώς μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα δυνατότερο πρωτάθλημα από το κυπριακό, το γερμανικό, το οποίο είναι πολύ ανταγωνιστικό.

Τι επιδιώκεις με την μεταγγραφή σου αυτή;

Σκοπεύω να αποκομίσω όσες περισσότερες εμπειρίες και εικόνες μπορώ, τόσο από τα παιχνίδια, όσο και από τις προπονήσεις της ομάδας. Μου δίνεται ευκαιρία να διευρύνω τους μπασκετικούς μου ορίζοντες και θα δώσω τα πάντα για την καινούργια μου ομάδα.

Ποιους θες να ευχαριστήσεις για την εξέλιξή σου;

Πάνω απ΄όλα θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, η οποία στάθηκε δίπλα μου και με στήριξε ανελλιπώς στις καλές και τις κακές στιγμές που είχα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι πίστεψαν σε μένα.



Κέντρικ Ναν: Το «ευχαριστώ» στον κόσμο και το μήνυμα για το Βερολίνο - «Θέλουμε τον τίτλο»
Κέντρικ Ναν: Το «ευχαριστώ» στον κόσμο και το μήνυμα για το Βερολίνο - «Θέλουμε τον τίτλο»
Παναθηναϊκός AKTOR: Πόσα εισιτήρια δικαιούται για το Final Four της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Πόσα εισιτήρια δικαιούται για το Final Four της EuroLeague
Πιτίνο: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, πάμε για το 7ο»
Πιτίνο: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, πάμε για το 7ο»
Παναθηναϊκός Aktor: 13 χρόνια από την κατάκτηση του 6ου Ευρωπαϊκού
Παναθηναϊκός Aktor: 13 χρόνια από την κατάκτηση του 6ου Ευρωπαϊκού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved