Η απόλυτη απαξίωση της ΕΑΠ

Η απόλυτη απαξίωση της ΕΑΠ

Η ΕΑΠ ήταν κάποτε ομάδα πρότυπο για το μπάσκετ της Πάτρας και όχι μόνο. Πλέον, έχει περιέλθει σε πλήρη απαξίωση και κινδυνεύει με αφανισμό!

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ρεπόρτερ», με αφορμή το κλείσιμο του κλειστού του Αγίου Διονυσίου, φιλοξένησε την άποψη τόσο προπονητών και παικτών της περιοχής όσο και του προέδρου της ΕΣΚΑ-Η και γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Τάκη Τσαγκρώνη. Αναλυτικά τα όσα είπαν…

Τάκης Τσαγκρώνης: «Είναι εξαιρετικά λυπηρό μόνο και μόνο ένας αθλητικός χώρος να είναι κλειστός, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την ΕΑΠ που εκφράζει μια ολόκληρη περιοχή με τη δική της διαδρομή και παρουσία στο άθλημα. Κάποτε η ΕΑΠ, παρότι τότε ο σύλλογος δεν είχε καν κλειστό γυμναστήριο, αποτελούσε μια μεγάλη κυψέλη του αθλήματος που δούλευε ασταμάτητα στην παραγωγική διαδικασία, καλύπτοντας ακόμη και κενά άλλων ομάδων.

Σήμερα, όμως, η εικόνα είναι διαφορετική. Υποδομές δεν υπάρχουν, δουλειά δεν γίνεται, το κλειστό δεν λειτουργεί για να μπορέσει να προσελκύσει παιδιά που αγαπάνε το άθλημα κι αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Η Ένωση πρώτιστα, αλλά και η ΕΟΚ γενικότερα, είναι ανοιχτές σε όποια βοήθεια ζητηθεί και μακάρι τα σημερινά δεδομένα να αλλάξουν προς το καλύτερο».

Γιάννης Ελευθεριάδης (προπονητής): «Το ότι το κλειστό της ΕΑΠ είναι...κλειστό και στο μπάσκετ δεν φαίνεται να κινείται τίποτε, από μόνο του δεν μπορεί παρά να θλίβει τον οιονδήποτε άνθρωπο ασχολείται με το άθλημα. Η ΕΑΠ κάποτε ήταν ένας ζωντανός οργανισμός, ένα κομμάτι πολύ σημαντικό της ιστορίας του πατραϊκού μπάσκετ. Ποιος δεν θυμάται τους μεγάλους αγώνες που έχουν γίνει στο γήπεδό της, όπως και τους τόσους σπουδαίους παίκτες και όχι μόνο που έχει αναδείξει.

Η Κάτω Πόλη πρέπει να αφυπνιστεί και να πετύχει να αναγεννηθεί εκ νέου το μπάσκετ στο σύλλογο. Η δυνατή και γεμάτη αξιοπρέπεια ΕΑΠ είναι επιβεβλημένο να υπάρξει και πάλι, όχι μόνο για το δικό της καλό, αλλά για το μπάσκετ του νομού γενικότερα και ελπίζω να επιτευχθεί».

Χρήστος Ψυλλιάς (παλαίμαχος της ΕΑΠ): «Επειδή έχω παίξει στην ΕΑΠ σε πολύ πιο δύσκολες εποχές, όλα αυτά τα σημερινά μόνο ντροπή και αηδία μου προκαλούν. Θέλω να βοηθήσω όπως και πολλοί ακόμη για να επιστρέψει ο σύλλογος στις παλιές καλές του μπασκετικές στιγμές, πρέπει όμως πρώτα από όλα οι σημερινοί διοικούντες να κάνουν το χρέος τους απέναντι στην ιστορία του συλλόγου.

Δεν πάει άλλο η απαξίωση που έχουν φέρει. Σε λίγο το κλειστό γυμναστήριο αντί για αθλητικός χώρος, βλέπω να μετατρέπεται σε...τζαμί για προσευχές των μουσουλμάνων, έτσι όπως έχει αφεθεί στη τύχη του. Τι να πω... Έφυγαν άνθρωποι που στο παρελθόν είχαν προσφέρει υποτίθεται για ένα ακόμη καλύτερο αύριο και βλέπουμε όλοι το χάλι που έχει δημιουργηθεί. Ας κινητοποιηθούμε όλοι στον Αϊ-Διονύση, αν θέλουμε να δούμε και πάλι την ισχυρή και περήφανη μπασκετικά ΕΑΠ».

Θόδωρος Κονδύλης (παλαίμαχος της ΕΑΠ): «Τι να πω για αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. τον πρόεδρο της ΕΑΠ, Μανώλη Ρογδάκη), που έχει πετύχει να μην έχει ανοιχτό το γήπεδο της ΕΑΠ, για να πηγαίνουμε τουλάχιστον τα παιδιά μας εκεί και να ασχολούνται με τον αθλητισμό και να μη γυρίζουν στις πλατείες κι από δω κι από εκεί.

Κι όμως η περιοχή έχει κόσμο που αγαπάει το μπάσκετ, το έχει δείξει στο παρελθόν, αλλά σήμερα βρίσκει δυστυχώς πόρτες κλειστές από τη νυν διοίκηση. Δεν μας θέλουν, δεν θέλουν να βοηθήσουμε, βάζοντάς μας πάντα μπροστά το οικονομικό για να γίνει κάτι. Κι όμως, ο Αι Διονύσης ανέκαθεν είναι μια φτωχογειτονιά που ποτέ δεν είχε εκατομμυριούχους, είχε πετύχει όμως στο παρελθόν να μεγαλουργήσει μπασκετικά.

Όλοι μας θέλουμε να βοηθήσουμε από το υστέρημά μας για να έχουμε το γήπεδο ανοιχτό, τα παιδιά μας χώρο να αθλούνται, δεν μας αφήνουν όμως και αυτό είναι το εξοργιστικό».Εκλογές 2023: Στις 21 Μαΐου οι πρώτες κάλπες - Η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Εκλογές 2023: Στις 21 Μαΐου οι πρώτες κάλπες - Η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Τα σημερινά προκριματικά του Euro 2024 με αμέτρητες αγορές σε σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα σημερινά προκριματικά του Euro 2024 με αμέτρητες αγορές σε σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Άπνοια στην εφηβεία: Πώς επηρεάζει τον εγκέφαλο
Άπνοια στην εφηβεία: Πώς επηρεάζει τον εγκέφαλο
Τσέλσι: Αισιοδοξία για Καντέ
Τσέλσι: Αισιοδοξία για Καντέ
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved