«Βόμβα» στο NBA - Οι Νετς κόβουν το μπάσκετ στον ανεμβολίαστο Ίρβινγκ (photos)

«Βόμβα» στο NBA - Οι Νετς κόβουν το μπάσκετ στον ανεμβολίαστο Ίρβινγκ (photos)

Οι Νετς αποφάσισαν να βάλουν στο περιθώριο τον ανεμβολίαστο Κάιρι Ίρβινγκ.

Ξένο σώμα από τους Νετς θα είναι μέχρι να εμβολιαστεί ο Κάιρι Ίρβινγκ.

Με απόφαση-βόμβα που θα προκαλέσει ντόρο και αντιδράσεις, ο σύλλογος του Μπρούκλιν θέτει εκτός ομάδας τον 29χρονο γκαρντ που είναι αμετακίνητος και δεν επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο Ίρβινγκ που είχε ήδη στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στη διοίκηση πως εφόσον επιχειρήσουν να τον ανταλλάξουν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, δε θα συμμετέχει στους αγώνες, αλλά ούτε και στις προπονήσεις.

Στην ανακοίνωσή τους οι Νετς τονίζουν πως «μετά από ενδελεχή σκέψη, αποφασίσαμε ότι ο Καϊρί Ίρβινγκ δεν θα προπονείται και δεν θα αγωνίζεται με την ομάδα μέχρι να αποκτήσει το δικαίωμα να συμμετέχει πλήρως στο πρόγραμμά της. Πήρε μία προσωπική απόφαση, σεβόμαστε το δικαίωμά του να επιλέξει το μέλλον του».

Και προσθέτουν: «Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε την χημεία μας ως ομάδα με τις αξίες μας, με συντροφικότητα και με θυσίες. Ο στόχος της σεζόν δεν έχει αλλάξει, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και για να πετύχουμε, θα πρέπει όσοι βρίσκονται στον οργανισμό να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση».

Αυτός είναι ουσιαστικά ο πρώτος παραγκωνισμός παίκτη που αρνείται να κάνει το εμβόλιο. Την περασμένη σεζόν ο Ίρβινγκ είχε 26,9 πόντους με 40,2% στο τρίποντο και 92,2% στις βολές.

Θυμίζουμε, πως η ομάδα των Νετς θα αντιμετωπίσει τους περσινούς πρωταθλητές, Μπακς στο Μιλγουόκι στην opening night (02:30 τα ξημερώματα της 20ης Οκτωβρίου), με τους Χάρντεν - Ντουράντ σε πρώτο πλάνο.

Υπέρ της Λίγκας ο Τζόρνταν

Ο Μάικλ Τζόρνταν δήλωσε ότι πιστεύει ακράδαντα στην επιστήμη και πως υποστηρίζει την στάση του ΝΒΑ για τους εμβολιασμούς COVID-19 ενόψει της νέας σεζόν που αρχίζει στις 19 Οκτωβρίου.

Οι διοργανωτές του ΝΒΑ, έχουν πει ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες πρέπει να συμμορφώνονται με μια μακρά λίστα περιορισμών για να παίζουν σε παιχνίδια και να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες, όπως η προπόνηση.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι το 95% των παικτών είχαν εμβολιαστεί με τουλάχιστον την πρώτη δόση, αλλά ορισμένοι παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του Καϊρί Ίρβινγκ των Μπρούκλιν Νετς, δεν είχαν ξεκαθαρίσει δημόσια εάν έχουν εμβολιαστεί.

Ο Τζόρνταν, ο οποίος έπαιξε 13 σεζόν με τους Μπουλς οδηγώντας τους σε έξι πρωταθλήματα και τώρα είναι ο ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς, δήλωσε ότι δεν τον απασχολούν τα πρωτόκολλα του πρωταθλήματος.

«Δεν με απασχολούν καθόλου. Συμφωνώ με την λίγκα», είπε ο Τζόρνταν στο NBC και συνέχισε: «Πιστεύω ακράδαντα στην επιστήμη και ελπίζω ότι όλοι θα τηρήσουν τους κανόνες του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι μόλις συμφωνήσουν όλοι, θα είμαστε καλά».

Η νέα σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη παρά τις ανησυχίες σχετικά με την μεταδοτική παραλλαγή «Δέλτα» του κορονοϊού που έπληξε ιδιαίτερα τους μη εμβολιασμένους.




Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
Πως ο Λιούις Χάμιλτον ταλαιπώρησε την Κένταλ Τζένερ
Πως ο Λιούις Χάμιλτον ταλαιπώρησε την Κένταλ Τζένερ
Μεταγραφική «βόμβα» μεγατόνων: «Ο Ικάρντι θα παίζει του χρόνου στην Ελλάδα»!
Μεταγραφική «βόμβα» μεγατόνων: «Ο Ικάρντι θα παίζει του χρόνου στην Ελλάδα»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved