Πολύ σκληρός για να... αποβληθεί ο Γιάννης, πήραν το ντέρμπι οι Μπακς! (video)

Πολύ σκληρός για να... αποβληθεί ο Γιάννης, πήραν το ντέρμπι οι Μπακς! (video)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «φλέρταρε» με το έκτο φάουλ, αλλά έμεινε στο ματς και με δύο γκολ φάουλ στα τελευταία 1'30'', ολοκλήρωσε μια ηγετική εμφάνιση, οδηγώντας τους Μπακς στη νίκη (119-112) επί των Σέλτικς!

Ο «Greek Freak» ήταν σαν να μην έλειψε μια μέρα από τα παρκέ και συνεχίζοντας από εκεί που είχε μείνει στην προ-κορονοϊού εποχή πλησίασε το πέμπτο του φετινό τριπλ νταμπλ! Συγκεκριμένα, σε 32 λεπτά μέτρησε 36 πόντους με 13/17 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 7/12 βολές, συν 15 ριμπάουντ, 7 ασίστ, ένα κλέψιμο, μια τάπα και μόλις 2 λάθη.

Για ακόμα μια φορά, όμως, αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ, κάτι που παραλίγο να του στοιχίσει, καθώς στα τελευταία 2,5 λεπτά αναγκάστηκε να παίξει, έχοντας πέντε! Μάλιστα, δύο φορές «φλέρταρε» με την αποβολή αλλά τόσο στη φάση με τον Ντάνιελ Τάις, όσο και σε εκείνη με τον Μάρκους Σμαρτ, οι διαιτητές αφού είδαν το instant replay αποφάσισαν ότι δεν έκανε κάτι αντικανονικό.

Μάλιστα, η δεύτερη φάση ήταν και καθοριστική καθώς ο Αντετοκούνμπο πέτυχε γκολ φάουλ, κάνοντας το 110-107, 1'28'' πριν το φινάλε. Ήταν το πρώτο από τα δύο που σημείωσε στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα... Το δεύτερο ήρθε 37.6'' πριν το τέλος, με το οποίο ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του, καθώς έκανε το 116-110.

Αν η αρχή είναι πράγματι το ήμισυ του παντός, τότε, οι Μπακς θα έπρεπε να είχαν επικρατήσει άνετα καθώς προηγήθηκαν με 17-2, ενώ 5'08'' πριν το φινάλε του ημιχρόνου ήταν στο +14 (53-39). Στο μπάσκετ, όμως, τίποτα δεν κρίνεται μέχρι την κόρνα της λήξης κι ο τρομερός Μάρκους Σμαρτ (23π. με 3/6 τρίποντα) έβαλε και πάλι την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι με δικό του τρίποντο η Βοστόνη προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με 83-82, 2 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. 

Από εκεί και πέρα, το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες (105-105), 3 λεπτά πριν το τέλος! Πέρα από τις φάσεις του Γιάννη, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και ορισμένες καλές άμυνες που έπαιξαν τα «ελάφια», με τον Μπρουκ Λόπεζ να πρωτοστατεί καθώς πέρα από τους 14 πόντους και τα 4 ριμπάουντ μέτρησε και 6 τάπες! 

Τα πράγματα, φυσικά, θα μπορούσαν να ήταν διαφορά αν οι Σέλτικς δεν είχαν σε τόσο κακό βράδυ τον Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος σκόραρε μόλις 5 πόντους με 2/18 σουτ!

 Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved