Βλέποντας το «The Last  Dance» για τον Τζόρνταν, εκτιμήσαμε περισσότερο τον Πίπεν (videos+photos)

Βλέποντας το «The Last Dance» για τον Τζόρνταν, εκτιμήσαμε περισσότερο τον Πίπεν (videos+photos)

Ο Σκότι Πίπεν αποδεικνύεται πως ήταν ο πιο υποτιμημένος σούπερ σταρ στην ιστορία του ΝΒΑ, μέσα από το «The Last Dance» για τον Μάικλ Τζόρνταν.

«Κολλήσαμε» όλοι. Από τους δημοσιογράφους, τους φιλάθλους και τους ανθρώπους του μπάσκετ μέχρι των μερικών μηνών γιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το «The Last Dance» για την τελευταία σεζόν του Μάικλ Τζόρνταν στους Σικάγο Μπουλς ήταν αυτό που όλοι περιμέναμε εδώ και καιρό και ευτυχώς αυτό που είδαμε στα δυο πρώτα επεισόδια στο Netflix μας αποζημίωσε πλήρως.

Μέσα σε αυτή την ιστορία που σε ταξιδεύει στον χρόνο, από το 1968 και τα σχολικά χρόνια του «Air», στα ‘80s και τα κολεγιακά κατορθώματα μέχρι τα ‘90s και τη… βασιλεία του. Όχι μόνο στο ΝΒΑ αλλά σε όλο τον πλανήτη. Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα αθλητή – πιθανότατα γενικότερα και όχι απλά για τα σπορ – σε όλο τον κόσμο. Όπως κάθε σούπερ ήρωας, όμως, σαν γνήσιος… Μπάτμαν ο «Air» είχε και τον δικό του… Ρόμπιν.

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Σκότι Πίπεν. Από το 1987 άρχισε να φαίνεται πως αυτός ο «Ινδιάνος», αυτό το ψιλόλιγνο τυπάκι που ο Κράουζε είχε επιλέξει να πάρει με trade του pick που είχε στο draft, από τους Σιάτλ Σούπερ Σόνικς. Ο Πίπεν, που προερχόταν από μια πολύ φτωχή οικογένεια με άλλα 12 παιδιά και έναν πατέρα (αλλά κι έναν αδερφό) με κινητικά προβλήματα, είχε γίνει στα «χρυσά» χρόνια του Σικάγο ο «glue guy» της ομάδας.

Ήταν αυτός που κρατούσε μαζί όλα τα κομμάτια της ομάδας και έστρωνε τον διάδρομο στον Μάικλ Τζόρνταν για να κάνει τα… μαγικά του και να οδηγεί την ομάδα από τίτλο σε τίτλο. Όταν, όμως, χρειαζόταν θα έπαιρνε κι αυτός το… όπλο του για να κάνει  εντυπωσιακά καρφώματα, να πετύχει κρίσιμα τρίποντα – μαχαιριές για τον αντίπαλο ή ακόμα και να κατεβάσει τη μπάλα και να δώσει ασίστ.

Όλα αυτά που έκανε ο Σκότι Πίπεν τον είχαν κάνει πρώτης γραμμής σταρ. Ειδικότερα όταν την πρώτη φορά που αποσύρθηκε ο Μάικλ Τζόρνταν, ο «Ινδιάνος» κατάφερε να βάλει τους Μπουλς στα playoffs και να έχουν μάλιστα εξαιρετική πορεία. Με την επιστροφή του «Air» τα πράγματα έγιναν ξανά όπως πριν, ο Πίπεν ήταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του, όμως, μισθολογικά ήταν ο νούμερο 122 σε  όλη τη λίγκα…

Το διανοείστε; Ο Σκότι Πίπεν, ο «Ινδιάνος», ο σούπερ σταρ των Μπουλς, ο αμέσως επόμενος πιο αναγνωρίσιμος μπασκετικός σταρ μετά τον Τζόρνταν, έπαιρνε λιγότερα από 121 ακόμα παίκτες του ΝΒΑ… Στη σεζόν που πραγματεύεται το «The Last Dance», στο χρονικό διάστημα που μας προβάλλει όταν ξεκίνησαν και τα προβλήματα του Πίπεν με τους Μπουλς και τον Κράουζε, ο «Ινδιάνος» ήταν πρώτος σε ασίστ και κλεψίματα, δεύτερος σε πόντους, ριμπάουντ και λεπτά συμμετοχής, αλλά... έκτος σε μισθό στους Σικάγο Μπουλς και 122ος στο ΝΒΑ...

Source: ESPNE

Ο ίδιος εξήγησε πως είχε δεχθεί το προηγούμενο, χαμηλό, συμβόλαιο γιατί ήθελε να είναι σίγουρος πως θα πάρει τα χρήματα και θα μπορεί να βοηθήσει την οικογένειά του. Σε μια νέα ομάδα ίσως να μην είχε προσαρμοστεί, ίσως να έχανε εν τέλει χρήματα κι αυτό τον είχε φοβίσει. Όλα αυτά μέχρι το καλοκαίρι του 1997, όταν και αποφάσισε (επιτέλους) να… ταρακουνήσει τους Μπουλς.

Όσοι έχετε δει το «The Last Dance», καταλαβαίνετε… Το σίγουρο είναι πως βλέποντας τα πρώτα δυο επεισόδια, εκτιμήσαμε ακόμα  περισσότερο  το ταλέντο και τη συνεισφορά του Σκότι Πίπεν στα έξι «δαχτυλίδια» των «Ταύρων» που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή και άλλαξαν το παιχνίδι στο ΝΒΑ…

Jordan, Pippen, and Phil - The Story Behind the Chicago Bulls Dynasty

Michael Jordan EXPOSES BULLS Secret Party & Scottie Pippen Worst NBA Contract On 'The Last Dance'



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved