Πέντε ΝΒΑερς που ξανάνιωσαν φέτος!

Πέντε ΝΒΑερς που ξανάνιωσαν φέτος!

Κάνουν φέτος το μεγάλο comeback και το OnSports στους παρουσιάζει.

Το ΝΒΑ φέτος κρύβει πολλές εκπλήξεις. Μπορεί το Golden State να μας δίνει για την ώρα την αίσθηση ότι ψάχνεται -στα Playoffs θα είναι ασταμάτητο- ωστόσο από εκεί και πέρα όλα είναι ρευστά. Για παράδειγμα οι παρατημένοι Clippers αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην κορυφή της Δύσης, την ίδια ώρα που στην Ανατολή γίνεται κακός χαμός πίσω από τους πρώτους Ράπτορς.

Με λίγα λόγια η Regular Season κρύβει πολλές συγκινήσεις και εκπλήξεις. Το λέει και το moto άλλωστε: «NBA. Where Amazing Happens».

Πέραν των ομάδων όμως η φετινή σεζόν έχει και άλλο ένα καλό λόγο για να σε κάνει να την παρακολουθήσεις. Υπάρχουν βλέπεις 5 παίκτες οι οποίοι φέτος θυμήθηκαν τον παλιό καλό τους εαυτό και μετά από πολλά χρόνια μας θυμίζουν το λόγο που τους θαυμάσαμε.

Και αυτοί οι κύριοι είναι οι εξής:

 

Derrick Rose

Είναι ίσως ο λόγος που τόσος κόσμος ενδιαφέρεται πλέον για τους αγώνες των Minnesota Timberwolves. Ο άλλοτε αέρινος γκαρντ κάνει πράγματα και θαύματα φέτος, έχει επιτέλους καλή ψυχολογία και με τον παλιό του προπονητή στον πάγκο (Τom Thibodeau) είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης των «λύκων» στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Rose έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα, μπαίνει μέσα και αλλάζει όλη την ομάδα και φέτος σουτάρει με μεγαλύτερη άνεση από ποτέ.

Μέσοι Όροι: 18.9 πόντοι, 4.6 ασίστ, 47% τρίποντα

 

Danillo Galinari

Πολλοί κοιτάζουν τον εξαιρετικό Lou Williams και τον Tobias Harris ωστόσο αν ο Ιταλός δεν ήταν υγιής δύσκολα οι Clippers θα βρίσκονταν στην κορυφή. Ο Gallinari φέτος μοιάζει ασταμάτητος καθώς τη βάζει στο διχτάκι με όποιο τρόπο θέλει. Με κάρφωμα, με τρίποντο, με διείσδυση, με οποιονδήποτε τρόπο.

Κανείς δεν είπε ποτέ ότι ο Gallinari δεν είναι καλός παίκτης, ούτε και σταμάτησε να είναι. Απλώς οι τραυματισμοί τον φρέναραν απότομα κατά τη διάρκεια της καριέρας του με αποτέλεσμα ποτέ να μην αποκτήσει τη σταθερότητα που όλοι περίμεναν από αυτόν. Ίσως τώρα να τα καταφέρει.

Μέσοι Όροι: 18.6 πόντοι, 5.9 ριμπάουντ, 45% τρίποντα

 

Tyson Chandler

Ο άλλοτε πύργος των Mavericks και των Knicks ξανάνιωσε! Χρόνια τώρα έμοιαζε εξαφανισμένος στους Suns, στους οποίους είχε το ρόλο του μέντορα για τους μικρότερους ωστόσο η μετριότητα της ομάδας παρέσυρε ακόμα και τον πρωταθλητή του 2011.

Φέτος οι Lakers έχουν βρει την υγειά τους με τον Javalle McGee, ωστόσο όταν αυτός έβγαινε άφηνε πίσω του χάος. Με την προσθήκη όμως του Chandler οι Lakers δείχνουν μια που πολύ δύσκολα θα μπουκάρει κάποιος στη ρακέτα της και που αν το κάνει θα πρέπει να φάει πολύ ξύλο για να σκοράρει. Και ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο: Tyson Chandler. Οι μέσοι όροι του μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, ωστόσο και μόνο που στα 36 του κάνει τη διαφορά σε μόλις 15 λεπτά ανά αγώνα, στους Lakers φτάνει και παραφτάνει.

Μέσοι όροι: 3.2 πόντοι, 6.1 ριμπάουντ, 56.3% εντός πεδιάς

 

Serge Ibaka

Δεν αποτελεί νέο το ότι από τότε που έφυγε από την Oklahoma, ο Ibaka ψάχνει τον εαυτό του. Δεν τον βρήκε στο Orlando, ούτε και μέχρι πέρσι το κατάφερε στο Toronto. Από το καλοκαίρι όμως και έπειτα, με την έλευση του Kawhi Leonard σαν να έχει νιώσει και πάλι.

Ο νατουραλιζέ Ισπανός είναι από τους σημαντικότερους παίκτες των Raptors στη φετινή ξέφρενη πορεία τους καθώς σουτάρει μεν πολύ (αλλά ευστοχεί αντίστοιχα) ενώ δεν φοβάται πλέον να πάρει την μπάλα και να την καρφώσει όπως έκανε κάποτε.

Μέσοι Όροι: 17.5 πόντοι, 8.2 ριμπάουντ, 59.9% εντός πεδιάς

 

Blake Griffin

Αυτός και αν έχει νιώσει φέτος. Χαμένος τόσα χρόνια στη μετριότητα των Clippers, η πρώην ομάδα του αποφάσισε πέρσι πως ήταν καιρός και οι δυο πλευρές να κάνουν ένα βήμα μπροστά, με αποτέλεσμα ο άλλοτε αέρινος φόργουορντ να βρεθεί από το σικάτο Λος Άντζελες, στο σκληρό Ντιτρόιτ. Εκεί όμως φυλούσε το καλύτερο για το κοινό. Ένα μεγάλο comeback.

Φέτος λοιπόν ο Griffin ίσως και να παίζει το μεστό μπάσκετ της ζωής του. Δεν παίζει τόσο με τα προσόντα του, φέρεται σαν ηγέτης και έχοντας πλέον προπονήσει την αχίλλειο πτέρνα του (το σουτ), δείχνει ώρες-ώρες να μην σταματιέται. Και μια και βρίσκεται στη συγκεκριμένη ομάδα, έχει αποκτήσει και ένα κομμάτι που του έλειπε τόσα χρόνια. Σκληράδα. Και αυτό αποτυπώνεται στη στατιστική και στην μέχρι τώρα πορεία του.

Μέσοι Όροι: 25.3 πόντοι (career high), 10.4 ριμπάουντ, 39.6% τρίποντα

 
 


Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved