Η μεγάλη ευκαιρία του Derrick Williams (photos+videos)

Η μεγάλη ευκαιρία του Derrick Williams (photos+videos)

Στις αρχές του καλοκαιριού είδαμε τον Deron Williams να μετακομίζει από το Brooklyn στο Dallas με σκοπό να αναγεννήσει τη φθίνουσα τα τελευταία χρόνια καριέρα του.

Νωρίτερα, ένας άλλος Williams, o Derrick είχε μετακομίσει από το Sacramento στην Νέα Υόρκη για τον ίδιο σκοπό με τον συνονόματό του. Και ήδη από τις πρώτες του κιόλας παραστάσεις τα δείγματα δείχνουν άκρως ενθαρρυντικά.

Άλλος παίκτης δείχνει να είναι με την έλευσή του στη Νέα Υόρκη ο Derrick Williams. Το άλλοτε Νο. 2 του draft του 2011, μετά από μία άνομβρη πρώτη τετραετία έχει μία μεγάλη ευκαιρία να αναγεννήσει την καριέρα του, δείχνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει και όχι απλώς να επιπλεύσει στο ΝΒΑ.

Πολλοί θα έλεγαν βέβαια πως pre-season είναι, δεν είναι ανάγκη για βιαστικά συμπεράσματα. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε το γεγονός ότι με το πέρας των πρώτων τριών φιλικών, όλοι παρατήρησαν κάτι διαφορετικό στον Williams. Έναν παίκτη με ρόλο, σοβαρότητα αλλά και αυτοπεποίθηση, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει κατά τη θητεία του σε Timberwolves και Kings.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στα δύο από τα τρία φιλικά των Κnicks, ο Καλιφορνέζος forward αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Η αρχή έγινε στο φιλικό με τους Wizards στη Washington όπου είχε 23 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής, ενώ απέναντι στους Sixers μπροστά στο απαιτητικό κοινό του Madison Square Garden, πέτυχε 21 πόντους σε 25 λεπτά παιχνιδιού έχοντας μάλιστα απόλυτη ευστοχία πίσω από τα 7,25 (2/2). Βεβαίως όπως γράφτηκε παραπάνω καλό θα είναι να μην βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα καθώς φιλικά παιχνίδια είναι, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη ο οποίος έχει αμφισβητηθεί ιδιαίτερα για την απόδοσή του τα τελευταία χρόνια, να νιώθει άνετα στη νέα του ομάδα. Πόσο μάλλον όταν αυτή είναι οι «ιδιαίτεροι» Knicks.

Η φανέλα είναι βαριά

Ίσως πολλοί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει, αλλά ο Williams βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος την καταλληλότερη στιγμή για να αναγεννήσει την καριέρα του. Και λέμε «κατάλληλο μέρος» γιατί εάν καταφέρει να την αναγεννήσει, ταυτόχρονα θα την έχει εκτοξεύσει! Γιατί όμως αυτό; Προφανώς όλοι όσοι ασχολούνται με το ΝΒΑ γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία της ομάδας που λέγεται New York Knicks, την πίεση από τους οπαδούς και το ιδιαίτερο πρεστίζ του να φορά κανείς τη φανέλα τους.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η ομάδα του «Μεγάλου Μήλου» βρέθηκε σε μια κατάσταση πλήρους ανοικοδόμησης (με εξαίρεση τον Carmelo Anthony και τον Jose Calderon, άντε και τους Galloway-Early, όλοι οι υπόλοιποι είναι καινούργιες προσθήκες), κάτι που σημαίνει ότι εάν σταθεροποιήσει την απόδοσή του ειδικότερα αν αυτή συνδυαστεί με μια καλή πορεία για την ομάδα, τότε ο ίδιος θα έχει μπει δυνατά (και πάλι) στον μπασκετικό χάρτη.

Όταν βέβαια λέμε καλή πορεία για τους Knicks, δεν εννοείται κάτι άλλο πέρα από την είσοδο στα Play Off μετά μάλιστα από δύο χρόνια απουσίας. Η περσινή κάκιστη πορεία που πραγματοποίησε η ομάδα του Derek Fischer πλήγωσε το ήδη στερημένο (από επιτυχίες) τη νέα χιλιετία κοινό της Νέας Υόρκης, το οποίο φέτος είναι δεδομένο πως δεν θα συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από συμμετοχή στην post season. Στο ρόστερ υπάρχουν πολλοί και καλοί παίκτες (μαζί τους και ο Θανάσης Αντετοκούμπο), ωστόσο εάν εξαιρέσουμε τον Anthony, οι υπόλοιποι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν παίκτες πρώτης γραμμής. Παρόλα αυτά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι όλοι μαζί μπορούν να φτιάξουν ένα εξαιρετικό σύνολο, που μάλιστα στην θεωρητικά αδύναμη Ανατολή, μπορεί εύκολα να ξεχωρίσει.

KnicksMesa

Όσον για τον Williams το ότι δεν υπάρχουν μεγαθήρια στη θέση του (βλ. στους Timberwolves που ήταν στην ίδια θέση με τον Kevin Love) είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει υπέρ του. Γιατί κακά τα ψέματα με έναν καλό Williams στη θέση «4» (ακόμα και «3» όταν θα ξεκουράζεται ο Anthony) να προσφέρει σε ενέργεια και σκοράρισμα, σε συνδυασμό με τη δεδομένη ποιότητα που θα προσθέσει ο Robin Lopez κάτω από τα καλάθια, αλλά και αυτή του Afflalo από την περιφέρεια, είναι βέβαιο πως οι Knicks θα κάνουν πολλές ζημιές φέτος. Άμα μάλιστα εγκλιματιστεί γρήγορα και ο rookie Kristaps Porzingis τότε οι πιθανότητες για μια καλή σεζόν είναι σίγουρα με το μέρος τους.

Αλλά όπως είπαμε προηγουμένως είναι νωρίς για συμπεράσματα, αν και πολλά από αυτά θα βγουν στα επόμενα δυνατά φιλικά παιχνίδια, απέναντι στους Celtics (2 φορές) και τους Hornets, με την επίσημη πρεμιέρα απέναντι στους Bucks να μην αργεί πολύ. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Williams φέτος έχει την κατάλληλη ευκαιρία να αποδείξει στον κόσμο του ΝΒΑ ότι τα διθυραμβικά σχόλια που ακούγονταν το καλοκαίρι του 2011 για το ταλέντο του δεν ήταν του αέρα. Τότε που οι Cavs αμφιταλαντεύονταν για το αν έπρεπε να επιλέξουν εκείνον ή τον Kyrie Irving στο Νο. 1 της λοταρίας. Ταυτόχρονα θα του δοθεί η ευκαιρία να κάνει carrier highs καθώς την πιο καλή σεζόν της σύντομης καριέρας του (2012-13) είχε μέσους όρους 12 πόντους και 5,5 ριμπάουντ, αριθμοί καθόλου απαγορευτικοί για να τους καταρρίψει.

Derrick Williams highlights vs Wizards

Derrick Williams: All 64 dunks from season 2014-15



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved