DeAndre Jordan: O... Turkoglu του 2015 (photos)

DeAndre Jordan: O... Turkoglu του 2015 (photos)

Η χτεσινή (9/7/2015) ατελείωτη -  όπως αποδείχτηκε -  νύχτα, που οδήγησε τον DeAndre Jordan να αθετήσει την υπόσχεσή του απέναντι στον Mark Cuban και τους Mavericks, επιστρέφοντας τελικά στους Clippers, ξύπνησε μνήμες εκείνου του αλησμόνητου καλοκαιριού του 2009 που είχε ως πρωταγωνιστή τον Hedo Turkoglu και την αναστάτωση που προκάλεσε στους Portland Trailblazers.

Ο περιζήτητος κύριος Turkoglu

Πιο αναλυτικά, ο Τούρκος διεθνής μέχρι εκείνο το καλοκαίρι αγωνιζόταν για μια πενταετία στους Orlando Magic όντας ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας στη μετά-McGrady εποχή. Πλάι σε παίκτες όπως οι Dwight Howard, Rashad Lewis και Jameer Nelson, βοήθησαν την ομάδα σταδιακά να φτάσει να θεωρείται εκ των διεκδικητών του τίτλου, με αποκορύφωμα την τελευταία του σεζόν στην ομάδα, όπου έφτασαν στους τελικούς του ΝΒΑ, χάνοντας με 4-1 από τους Lakers.

H σταθερά καλή του παρουσία, η οποία του έδωσε μάλιστα τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη στο ΝΒΑ τη χρονιά 2007-08 (είχε 19,5 πόντους μέσο όρο), τον έβαλε στη λίστα με τα πιο περιζήτητα «3άρια» της λίγκας. Όταν μάλιστα αποφάσισε το καλοκαίρι του 2009 να κάνει opt-out στο συμβόλαιο που είχε με τους Magic, οι περισσότεροι όρμησαν να τον αποκτήσουν!

Με τους Blazers συμφώνησε, στους Raptors υπέγραψε!

Εκείνοι οι οποίοι έφτασαν πιο κοντά από κανέναν για να αποσπάσουν την υπογραφή του, ήταν οι Portland Trailblazers. Εκείνη η ομάδα η αποτελείτο από τους υγιείς (τότε) Brandon Roy και Greg Oden, αλλά και το νέο απόκτημα των Spurs φέτος, LaMarcus Aldridge, παρουσιαζόταν ως η ομάδα του μέλλοντος και στο πρόσωπο του Turkoglu οι τότε προπονητής και GM, Nate McMillan και Kevin Pritchard αντίστοιχα έβλεπαν τον παίκτη που θα τους ανέβαζε ένα ακόμα επίπεδο.

Στο δείπνο μάλιστα μεταξύ των δυο παραγόντων και του Τούρκου forward, οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για πενταετές πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, με τον Turkoglu να αναφωνεί «Θέλω όσο τίποτα να γίνω Blazer». Πολλοί θεώρησαν πως η υπόθεση έμοιαζε τελειωμένη, ωστόσο όπως και στην περίπτωση του DeAndre, άμα δεν πέσουν τζίφρες τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Ξαφνικά τα πάντα άλλαξαν. Ο Turkoglu ενημέρωσε αιφνιδιαστικά τους Blazers ότι η συμφωνία ακυρώνεται, και μετά από μία μέρα τον είδαν να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Toronto Raptors, αφήνοντας άπαντες στο Portland με το στόμα ανοιχτό! Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την απίστευτη τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα. Ο Τούρκος διεθνής είχε προτιμήσει από διεκδικητής του τίτλου να πάει σε μία ομάδα η οποία τότε… ψαχνόταν. Ταυτόχρονα με τη μεταγραφή του Turkoglu, επιβαλλόταν να αδειάσουν τουλάχιστον τρεις θέσεις παικτών από το payroll της ομάδας, με αποτέλεσμα οι Raptors περισσότερο να αποδυναμωθούν παρά να δυναμώσουν! Τελικώς η μεταγραφή επετεύχθη μέσω sign και trade, και τους Shawn Marion, Anthony Parker και Carlos Delfino να αλλάζουν πολιτείες.

Όσον αφορά την αιφνιδιαστική απόφαση του Τούρκου διεθνή λέγεται πως μεγάλο ρόλο έπαιξε η γυναίκα του, η οποία δεν ενθουσιάστηκε καθόλου με την προοπτική της ζωής στο Portland, πείθοντας τον Hedo να μετακομίσουν σε μια πιο κοσμοπολίτικη πόλη, όπως το Toronto. Αποτέλεσμα του ναυαγίου στο φλερτ Turkoglu-Blazers, είχε τη μετακόμιση του Andre Miller στη Rip City, ο οποίος παρά τους τραυματισμούς του βοήθησε σημαντικά την ομάδα. Στον εντός έδρας αγώνα μάλιστα απέναντι στους Raptors οι φίλαθλοι των Blazers δεν σταμάτησαν λεπτό να γιουχάρουν τον Turkoglu παρά μόνο όταν έφυγε από το γήπεδο, ενώ ένα πανό έγραφε, “Mrs. Turkoglu thanks for Andre”!

Η κάτω βόλτα και τελικά συμπαίκτης του DeAndre

Η ιστορία έδειξε πως ο Turkoglu πήρε τη χειρότερη δυνατή απόφαση για την καριέρα του αφού δεν στέριωσε ποτέ στους Raptors. Οι κακές του σχέσεις με τη διοίκηση της ομάδας τον βρήκε την επόμενη σεζόν στο Phoenix και τους Suns που επίσης δεν τα κατάφερε. Ακολούθησε ένα μέτριο πέρασμα από τους αγαπημένους του Magic, πριν βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία και τεθεί εκτός αγώνων για τη σεζόν 2013-14. Πέρσι αποτέλεσε τον τελευταίο παίκτη του πάγκου για τους Clippers όπου ήταν συμπαίκτης με τον… ακόλουθό του, DeAndre Jordan!

Το αν ο DeAndre πήρε την καλύτερη απόφαση για εκείνον και την καριέρα του, ο χρόνος θα δείξει. Το μόνο βέβαιο είναι πως σε αντίθεση με τον Turkoglu, εκείνος βρίσκεται σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση. Πλάι του θα έχει τους Blake Griffin, Chris Paul, Paul Pierce (από φέτος), Doc Rivers και… 88 εκατομμύρια για 5 χρόνια! Α και μην ξεχάσουμε, από φέτος θα βιώσει και κάτι ακόμα. Την αίσθηση του να είναι ο πιο μισητός τύπος σε μία πόλη! Ποια πόλη; Φυσικά το Dallas.



Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved