NBA: Τρελάθηκε ο Αντετοκούνμπο με Χιτ (videos)

NBA: Τρελάθηκε ο Αντετοκούνμπο με Χιτ (videos)

Σερί έξι ηττών διέκοψαν οι Μιλγουόκι Μπακς με 89-88 σε βάρος των Μαϊάμι Χιτ στο «BMO Harris Bradley Center».

Παρά σερί 14-0 στα μέσα της τέταρτης περιόδου, στην οποία παραχώρησαν μόλις εννέα πόντους, απαιτήθηκε απίθανο buzzer-beater του Κρις Μίντλετον (13 πόντ., 5/17 σουτ) για την κρίσιμη νίκη. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βοήθησε με νταμπλ-νταμπλ, το οποίο σημείωσε με δεκαέξι πόντους (6/10 δίπ., 4/4 βολ.) και δέκα ριμπάουντ, ενώ πρόλαβε επίσης τρία μπλοκ, δύο ασίστ και έξι λάθη σε 39:11. Συνολικά διακρίθηκε ο Ερσάν Ιλιασόβα με 19 πόντους, ενώ ο Ο Τζέι Μέιο (0 πόντ., 0/4 σουτ, 5:50) γύρισε στα παρκέ σε αντίθεση με τον Τζάρεντ Ντάντλεϊ (γόνατο), ο οποίος έμεινε έξω μαζί με τους Τζαμπάρι Πάρκερ (γόνατο) και Νταμιέν Ίνγκλις (πόδι).

Από την άλλη απουσίασαν οι Κρις Μπος (ίωση), Τζος Μακ Ρόμπερτς (γόνατο) και Τάιλερ Τζόνσον (ίωση), ενώ ο Χασάν Ουάιτσαϊντ (7 πόντ., 3/7 δίπ., 8 ριμπ., 12:01) χρειάστηκε δέκα ράμματα στο δεξί χέρι, γεγονός που προκάλεσε πρόωρη αποχώρησή του και δημιούργησε σοβαρό «πονοκέφαλο» στον Έρικ Σποέλστρα, πριν χαθεί ένα ακόμα… σίγουρο παιχνίδι της regular season του 2014-15. Πάντως, ο Ντουέιν Ουέιντ πέτυχε 21 πόντους.

Πήραν το ντέρμπι οι «μαβς»
Έμειναν αρχικά πίσω με διαφορά δώδεκα πόντων, αλλά οι Ντάλας Μάβερικς έφτασαν σχετικά εύκολα σε 101-94 επί των Σαν Αντόνιο Σπερς στο «American Airlines Center» μειώνοντας σε ποσοστιαίες μονάδες τη διαφορά των δύο ομάδων του Τέξας, που ουσιαστικά ισοβαθμούν στην έκτη θέση της Δύσης. Εξ αρχής περιθωριοποιήθηκε ο Χοσέ Μπαρέα (αστράγαλος), ενώ ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον (3 πόντ., 2:45) αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση, αλλά ο Μόντα Έλις έφτασε στους 38 πόντους, ενώ από 15 σημείωσαν οι Ντιρκ Νοβίτσκι και Τσάντλερ Πάρσονς. Από την άλλη, ο Καούχι Λέοναρντ «έγραψε» 19 και ο Ντάνι Γκριν 17, ενώ ο άλλοτε φόργουορντ/σέντερ του Ικάρου Καλλιθέας, Άρον Μπέινς (αστράγαλος), έμεινε έξω.

Πονεμένη βραδιά για Ράπτορς
Μόλις 10:32 άντεξε ο Κάιλ Λόουρι έπειτα από δύο διαδοχικούς παραγκωνισμούς λόγω σπασμών στη μέση και οι Τορόντο Ράπτορς έχασαν με 108-104 στο «Palace» των Ντιτρόιτ Πίστονς. Μοιραία απώλεσαν ευκαιρία για εξασφάλιση θέσης στα playoffs και για καπάρωμα της πρωτιάς στην Atlantic, ενώ ο βασικός πλέι-μέικερ του Ντουέιν Κέισι παραδέχθηκε με το πέρας της αναμέτρησης πως είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τον αυριανό σημαντικό αγώνα (26/03, 01:00) στο «Air Canada Centre» με τους Σικάγο Μπουλς, που επέστρεψαν στην τρίτη θέση της Ανατολής με την αποψινή ήττα των «πτερόσαυρων».

Αναφορικά με τα «πιστόνια», που δημιούργησαν σερί τριών θετικών αποτελεσμάτων στη regular season του 2014-15 μειώνοντας στις τεσσερισίμιση επιτυχίες την απόστασή τους από τη ζώνη πρόκρισης στα φετινά playoffs του NBA, ο Ρέτζι Τζάκσον έφτασε στους 28 πόντους και ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ στους 26, αν και υπέστη μικροτραυματισμό στον μηρό, ενώ ο Αντρέ Ντράμοντ συνδύασε 21 πόντους με 18 ριμπάουντ. Ακόμα, ο Καρόν Μπάτλερ (6 πόντ., 14:17) αποχώρησε πρόωρα εξαιτίας τραυματισμού στο αριστερό γόνατο, ενώ θυμίζουμε πως ο Σταν Βαν Γκάντι στερήθηκε των υπηρεσιών των Γκρεγκ Μονρό (γόνατο) και Μπράντον Τζένινγκς (αχίλλειος τένοντας).

«Καθάρισε» ο Καντέρ
Με τέσσερις νίκες ολοκλήρωσαν σειρά τεσσάρων εντός έδρας αγώνων οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ παρά νέο παραγκωνισμό των Κέβιν Ντουράντ (πόδι), Αντρέ Ρόμπερσον (αστράγαλος), Σερζ Ιμπάκα (γόνατο) και Σερζ Ιμπάκα (γόνατο). Μάλιστα δεν χρειάστηκαν νέο τριπλ-νταμπλ του Ράσελ Ουέστμπρουκ (27 πόντ., 11 ασ., 2 ριμπ.), ώστε να αυξήσουν την απόστασή τους από τους διώκτες της όγδοης θέσης της Δύσης, αφού ο φορμαρισμένος Ενές Καντέρ «έγραψε» 25 πόντους και 16 ριμπάουντ στο 127-117 επί των Λος Άντζελες Λέικερς. Επίσης, ο Ντίον Ουέιτερς είχε 23 πόντους αντιμετωπίζοντας στομαχόπονο, που επέτρεψε παρουσία του Άντονι Μόροου (12 πόντ., 4/8 σουτ) στο αρχικό σχήμα του Σκοτ Μπρουκς για το δεύτερο 24λεπτο.

Παρά την ήττα των «λιμνάνθρωπων» στο «Chesapeake Energy Arena» στον απόηχο της απόσυρσης του Στιβ Νας από την ενεργό δράση, ο Τζόρνταν Κλάρκσον πέτυχε ρεκόρ καριέρας στο NBA με 30 πόντους (12/19 σουτ). Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως οι Τζόρνταν Χιλ και Κάρλος Μπούζερ δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον Μπάιρον Σκοτ, ο οποίος θέλει να δοκιμάσει τα υπόλοιπα μέλη του δυναμικού του στα τελευταία παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν, ενώ στην προκειμένη στερήθηκε εκ νέου των υπηρεσιών των τραυματιών των Κόμπι Μπράιαντ (ώμος), Τζούλιους Ραντλ (πόδι), Νικ Γιανγκ (γόνατο) και Ρόνι Πράις (αγκώνας).

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες και το υπόλοιπο πρόγραμμα του NBA.

NBA: Τρελάθηκε ο Αντετοκούνμπο με Χιτ (videos)



Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved