Νιου Ορλίνς Πέλικανς: «Κλείνουν» Αγινκά

Νιου Ορλίνς Πέλικανς: «Κλείνουν» Αγινκά

Εντός των επόμενων ημερών ή ωρών, οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς θα ολοκληρώσουν τη μεταγραφή του Αλέξις Αγινκά, 20ή επιλογή του ντραφτ του 2008.

Ο Γάλλος διεθνής πρόλαβε μόλις 71 συμμετοχές επιπέδου «μαγικού» κόσμου για λογαριασμό των Σάρλοτ Μπόμπκατς, Ντάλας Μάβερικς και Τορόντο Ράπτορς μέχρι το 2011. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ευρώπη και ανέβασε τις «μετοχές» του μέσω θετικών εμφανίσεων με τη φανέλα του Στρασβούργο, οι οποίες προκάλεσαν πολλαπλό ενδιαφέρον από ομάδες του NBA και συλλόγους της Ευρωλίγκας. Πλέον αποδέχθηκε διετές συμβόλαιο, το οποίο είναι 100% εγγυημένο και προβλέπει τις κατώτατες αποδοχές που επιτρέπει το καταστατικό του NBA, ενώ η γαλλική ομάδα θα πάρει αποζημίωση 575,000 δολαρίων, ανώτατο μπάι-άουτ για μεταγραφή παίκτη από την Ευρώπη σε ομάδα της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας της Γης.

Σημειώνουμε επίσης πως το SuperBasket.org αποκάλυψε τη συμφωνία των ενδιαφερομένων πλευρών και πως οι «πελεκάνοι» αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στη θέση «5» εν τη απουσία του τραυματισμένου Γκρεγκ Στιέμσμα (γόνατο), οπότε ο 25χρονος Αγινκά αναμένεται να διεκδικήσει σημαντικό χρόνο συμμετοχής σε βάρος του Τζέισον Σμιθ, όταν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα προλάβει το αποψινό ματς (18/12, 05:30) με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο «ORACLE Arena», από το οποίο θα απουσιάσει επίσης ο Άντονι Ντέιβις (χέρι). Εκτός θα μείνει και ο Ταϊρίκ Έβανς (αστράγαλος), όπως ξεκαθάρισε ο Μόντι Ουίλιαμς.

Στο μεταξύ, Πιερ Τζάκσον, ο οποίος αποτέλεσε 42η επιλογή του φετινού ντραφτ και ανήκει στους Πέλικανς, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της περασμένης εβδομάδας στην D-League, όπου αγωνίζεται για λογαριασμό των Αϊντάχο Σταπίντ. Θυμίζουμε πως ανταλλάχθηκε από τους Φιλαδέλφεια 76ερς στους Πέλικανς την ημέρα του ντραφτ, ενώ στη συνέχεια υπέγραψε στη γαλλική Βιλερμπάν, αλλά ουδέποτε φόρεσε τη φανέλα της, καθώς προτίμησε σταδιοδρομία στο θυγατρικό πρωτάθλημα του NBA.

Στα των Ουόριορς, ο Ντέιβιντ Λι δήλωσε νωρίτερα πως ο Αντρέ Ιγκουντάλα (οπίσθιος μηριαίος) είναι έτοιμος να επιστρέψει στα παρκέ ύστερα από απουσία δώδεκα αγώνων και παρουσία του πρώην γκαρντ/φόργουορντ των Φιλαδέλφεια 76ερς και Ντένβερ Νάγκετς στο ζέσταμα του Μαρκ Τζάκσον επιβεβαίωσαν την τοποθέτηση του 30άχρονου φόργουορντ/σέντερ. Αντίθετα, οι Ζερμέιν Ο’ Νιλ (καρπός), Ογκνιέν Κούζμιτς (χέρι) και Φέστους Εζέλι (γόνατο) παραμένουν στα πιτς.

Παρακάτω το τωρινό ρόστερ των Πέλικανς:
Γκαρντ
Τζρου Χολιντέι
Έρικ Γκόρντον
Ταϊρίκ Έβανς (Τραυματίας)
Όστιν Ρίβερς
Μπράιαν Ρόμπερτς
Άντονι Μόροου

Φόργουορντ
Άντονι Ντέιβις (Τραυματίας)
Ράιαν Άντερσον
Αλ-Φαρούκ Αμινού
Λου Αμούντσον
Ντάριους Μίλερ

Σέντερ
Γκρεγκ Στιέμσμα (Τραυματίας)
Τζέισον Σμιθ
Τζεφ Ουίτεϊ
Αλέξις Αγινκά

Και το τωρινό ρόστερ των Ουόριορς:
Γκαρντ
Στέφεν Κάρι
Αντρέ Ιγκουοντάλα
Νεμάνια Νέντοβιτς
Τόνεϊ Ντάγκλας
Κεντ Μπέιζμορ

Φόργουορντ
Κλέι Τόμπσον
Ντέιβιντ Λι
Χάρισον Μπαρνς
Μαρίς Σπέιτς
Ντρέιμοντ Γκριν

Σέντερ
Άντριου Μπόγκουτ
Ζερμέιν Ο’ Νιλ (Τραυματίας)
Φέστους Εζέλι (Τραυματίας)
Ογκνιέν Κούζμιτς (Τραυματίας)
Χίλτον Άρμστρονγκ

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved