Νιου Γιορκ Νικς: Τέσσερις με έξι εβδομάδες χωρίς Τσάντλερ

Νιου Γιορκ Νικς: Τέσσερις με έξι εβδομάδες χωρίς Τσάντλερ

Δεν θα χρειαστεί εγχείρηση ο Τάισον Τσάντλερ, αλλά θα μείνει εκτός παρκέ για τέσσερις με έξι εβδομάδες εξαιτίας τραυματισμού χαμηλά στο δεξί πόδι.

Πρόκειται, βέβαια, για σοβαρότητη απώλεια των Νεοϋορκέζων, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τη σεζόν με μία νίκη σε τέσσερα ματς, οπότε έχουν αρχίσει οι γκρίνιες και τα σενάρια περί αποχωρήσεων! Έπειτα από τον τραυματισμό του Τσάντλερ, πάντως, ο Μάικ Ουόντσον θα κληθεί να προσαρμόσει τα πλάνα του στα επόμενα δεκαπέντε με είκοσι πέντε παιχνίδια της regular season αρχής γενομένης από το μεθαυριανό (09/11, 02:00) με τους Σάρλοτ Μπόμπκατς στο «Time Warner Cable Arena».

Ο 55χρονος κόουτς δήλωσε ότι ο Αντρέα Μπαρνιάνι θα είναι βασικός σέντερ των Νικς εν τη απουσία του 31χρονου Αμερικανού, ενώ ο Κόουλ Όλντριχ ίσως πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Επίσης δημιουργείται ανάγκη για διακοπή της κυκλικής χρήσης των Αμάρε Στουντεμάιρ και Κένιον Μάρτιν, καθώς υπό τα νέα δεδομένα χρειάζονται αμφότεροι στο rotation του Ουόντσον, ενώ υπάρχει πλέον και περιθώριο μόνιμης παρουσίας του Μέτα Ουόρλντ Πις στο αρχικό σχήμα και μεταφοράς του Καρμέλο Άντονι στη θέση «4».

Γίνεται αντιληπτό πως με τον Ιταλό φόργουορντ/σέντερ στη θέση «5», οι εκπρόσωποι του «Μεγάλου Μήλου» θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στα ριμπάουντ, αλλά είναι επίσης φανερό ότι δεν υπάρχει καλύτερη λύση, από τη στιγμή που οι «K-Mart» και Στουντεμάιρ δεν μπορούν να πάρουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Πάντως, οι Νικς έχουν δοκιμάσει ήδη χαμηλότερο σχήμα με ταυτόχρονη παρουσία των Ρέιμοντ Φέλτον και Πάμπλο Πριτζιόνι στη βασική πεντάδα, κάτι που ίσως επανέλθει στο προσκήνιο, όταν εκτίσει ο Τζέι Αρ Σμιθ την τιμωρία του.

Στο μεταξύ, οι Έρι Μπέιχοκς, θυγατρική ομάδα των Νικς στην D-League, απέκτησαν μέσω ανταλλαγής τον Τζέρεμι Τάιλερ, ο οποίος θα μείνει εκτός παρκέ για ένα ακόμα μήνα λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Μάλιστα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα επανάκτησής του από τον σύλλογο του Ουόντσον, όταν είναι διαθέσιμος. Τέλος, ο Μπαρόν Ντέιβις προπονείται, ώστε να επιστρέψει στο ΝΒΑ, αν και είναι εκτός δράσης από τα playoffs του 2012 εξαιτίας τραυματισμού, ενώ πέρσι ανέλαβε ρόλο συμβούλου στους Νεοϋορκέζους.

Παρακάτω το τωρινό ρόστερ των Νικς:
Γκαρντ
Ρέιμοντ Φέλτον
Ιμάν Σουμπέρτ
Τζέι Αρ Σμιθ
Πάμπλο Πριτζιόνι
Μπένο Ούντριχ
Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ
Κρις Σμιθ

Φόργουορντ
Καρμέλο Άντονι
Μέτα Ουόρλντ Πις
Κένιον Μάρτιν
Αμάρε Στουντεμάιρ
Τουρ Μάρι

Σέντερ
Τάισον Τσάντλερ
Αντρέα Μπαρνιάνι
Όλντριχ Κόουλ



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved