Γιούτα Τζαζ: Ξεκίνημα με Λούκας ΙΙΙ

Γιούτα Τζαζ: Ξεκίνημα με Λούκας ΙΙΙ

Κατόπιν σύντομης «κούρσας», όλα δείχνουν πως ο Τζον Λούκας ΙΙΙ θα αναλάβει καθήκοντα βασικού πλέι-μέικερ στην πρεμιέρα των Γιούτα Τζαζ.

Απόψε (31/10, 03:00), οι «μορμόνοι» υποδέχονται στο «EnergySolutions Arena» τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν επίσης πρόβλημα στη θέση του πλέι-μέικερ. Ωστόσο, χθες αναφέρθηκε πως ο Ράσελ Ουέστμπρουκ θα είναι διαθέσιμος σε δύο εβδομάδες, ρεπορτάζ που αρνήθηκε να σχολιάσει ο Κέβιν Ντουράντ και ο κόουτς των «βροντών», Σκοτ Μπρουκς. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Ρέτζι Τζάκσον θα είναι βασικός «άσος» στο σημερινό ματς, στο οποίο ο Χασίμ Θαμπίτ θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής.

Από την πλευρά τους, οι Τζαζ στερούνται των υπηρεσιών του Τρέι Μπερκ, που προοριζόταν για τον ρόλο του βασικού πλέι-μέικερ. Ο 20άχρονος Αμερικανός εμφανίστηκε στο πρωινό ζέσταμα χωρίς νάρθηκα στο τραυματισμένο δάκτυλο, οπότε διαπιστώθηκε πρόοδο στην αποθεραπεία του, αντίστοιχη του Ουέστμπρουκ. Για την ώρα, όμως, ο Λούκας ΙΙΙ θα είναι στο αρχικό σχήμα του Τάιρον Κορμπίν, ο οποίος εξέτασε και την περίπτωση του Τζαμάλ Τίνσλεϊ, ενώ είχε προαποφασίσει ότι ο Αλέκ Μπαρκς θα πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής στη θέση «1», όσο ο Μπερκ είναι εκτός.

Υπάρχουν, όμως, και άλλες απουσίες για τους «μορμόνους», καθώς ο Άντρις Μπιέντρινς υπέστη τραυματισμό στον αριστερό αστράγαλο κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Δευτέρας (28/10) και αποκλείστηκε από το εναρκτήριο ματς της regular season, από το οποίο θα απουσιάσουν επίσης οι Μπράντον Ρας και Μάρβιν Ουίλιαμς, που εντάχθηκαν σε προπονητικά «three-on-three» από το ξεκίνημα της τρέχουσας εβδομάδας, αλλά ακολουθούν ακόμα πρόγραμμα αποθεραπείας μετά από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και στον αχίλλειο τένοντα, αντίστοιχα. Επίσης, η παρουσία του Τζέρεμι Έβανς θα κριθεί την ύστατη ώρα.

Στο μεταξύ, οι Τζαζ επέκτειναν μονομερώς το rookie συμβόλαιο των Μπαρκς και Ενές Καντέρ μέχρι το πέρας του 2014-15, ενώ συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο με τον Γκόρντον Χέιγουορντ. Τέλος, ο Ντέρικ Φέιβορς, που αποδέχθηκε ήδη επέκταση συμβολαίου, τόνισε πως θέλει να οδηγήσει την ομάδα του Σολτ Λέικ Σίτι στα playoffs αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο, καθώς έχει εξασφαλίσει θέση βασικού στη frontline, δίπλα στον Καντέρ, που είναι εξίσου υποσχόμενο ταλέντο.

Παρακάτω το τωρινό ρόστερ των Θάντερ:
Γκαρντ
Ράσελ Ουέστμπρουκ (Τραυματίας)
Τάμπο Σεφολόσα
Ρέτζι Τζάκσον
Ντέρεκ Φίσερ
Τζέρεμι Λαμπ
Αντρέ Ρόμπερσον

Φόργουορντ
Κέβιν Ντουράντ
Σερζ Ιμπάκα
Νικ Κόλισον
Γκραντ Τζέρετ
Ράιαν Γκόμες
Πέρι Τζόουνς ΙΙΙ

Σέντερ
Κέντρικ Πέρκινς
Χασίμ Θαμπίτ (Τιμωρημένος)
Στίβεν Άνταμς

Και το τωρινό ρόστερ των Τζαζ:
Γκαρντ
Τρέι Μπερκ (Τραυματίας)
Αλέκ Μπαρκς
Τζον Λούκας ΙΙΙ
Μπράντον Ρας (Τραυματίας)
Ίαν Κλαρκ
Τζαμάλ Τίνσλεϊ

Φόργουορντ
Γκόρντον Χέιγουορντ
Ντέρικ Φέιβορς
Μάρβιν Ουίλιαμς (Τραυματίας)
Τζέρεμι Έβανς (Τραυματίας)
Ρίτσαρντ Τζέφερσον
Μάικ Χάρις

Σέντερ
Ενές Καντέρ
Ρούντι Γκομπέρτ
Άντρις Μπιέντρινς (Τραυματίας)



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved