Φίνιξ Σανς: Στους Ουίζαρντς ο Γκορτάτ

Φίνιξ Σανς: Στους Ουίζαρντς ο Γκορτάτ

Έδωσαν τέσσερις παίκτες, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Μάρτσιν Γκορτάτ, αλλά οι Φίνιξ Σανς είναι οι κερδισμένοι σημαντικής ανταλλαγής με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Μέχρι σήμερα (25/10), οι «ήλιοι» είχαν δεκαέξι παίκτες με εγγυημένο συμβόλαιο και τον πρώην γκαρντ του ΠΑΟΚ και του Ρεθύμνου, Ντιόντε Κρίστμας, ενώ το NBA επιτρέπει δεκαπέντε στην έναρξη της regular season, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το κίνητρό τους για ανταλλαγή. Εξασφάλισαν, μάλιστα, επιλογή ντραφτ πρώτου γύρου και τον τραυματισμένο Εμέκα Οκαφόρ. Από την πλευρά τους, οι Ουίζαρντς πήραν τους Γκορτάτ, Σάνον Μπράουν, Μάλκολμ Λι και Κένταλ Μάρσαλ, αλλά φαίνεται πως θα κρατήσουν μονάχα τον Πολωνό σέντερ.

H δεύτερη μεγαλύτερη ανταλλαγή του καλοκαιριού, μετά από εκείνη που μετέφερε τους Πολ Πιρς και Κέβιν Γκαρνέτ από τους Μπόστον Σέλτικς στους Μπρούκλιν Νετς, αποκαλύφθηκε από το ESPN, αλλά είναι γνωστό πως οι Σανς ήθελαν να «ξεφορτωθούν» το Γκορτάτ, από τη στιγμή που επέλεξαν τον Άλεξ Λεν στο φετινό ντραφτ, οπότε δεν προκλήθηκε σοκ. Υπό τα νέα δεδομένα, ο Κρίστμας γίνεται φαβορί για θέση στο τελικό ρόστερ και ο Μάιλς Πλαμλί θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στους Σανς, μέχρι να επιστρέψει ο Οκαφόρ. Διαπιστώνεται, λοιπόν σημαντική μείωση της δυναμικότητας των εκπρόσωπων της Αριζόνα, οι οποίοι «κοιτούν» και επίσημα το «γεμάτο» ντραφτ του επόμενου καλοκαιριού έχοντας μία επιπλέον επιλογή.

Παράλληλα, οι «πρωτευουσιάνοι» εξασφάλισαν βασικό σέντερ, οπότε οι Κέβιν Σεραφέν, Γιαν Βέσελι και Τρέβορ Μπούκερ υποβιβάστηκαν στα πλάνα του Ράντι Ουίτμαν, ενώ ο Νενέ δεν θα χρειαστεί πλέον στη θέση «5». Αντίθετα, η απόκτηση των Μάρσαλ, Μπράουν και Λι ήταν τυπική, καθώς όλοι αναμένεται να αποδεσμευτούν μέσω του καταλόγου των waivers.

Από χθες (24/10) «κόπηκε» ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Τζος Τσίλντρες, μαζί με τους Ξαβιέ Σίλας και Ποπς Μενσά-Μπονσού, αλλά μετά την ανταλλαγή δημιουργήθηκε πάλι 18άδα στο δυναμικό, οπότε πρέπει να αποδεσμευτούν οι τρεις από τις τέσσερις νεοαποκτηθέντες, τη στιγμή που οι Σανς έμειναν με δεκατέσσερις παίκτες. Τέλος, ο Τζον Ουόλ, που παρέμεινε «βάση» των Ουίζαρντς, παραδέχθηκε πως είναι απογοητευμένος από την απόδοσή του στα φετινά φιλικά προετοιμασίας, αλλά υποσχέθηκε καλύτερες εμφανίσεις στην regular season, ενώ πρέπει να σημειωθεί επίσης πως οι Κρις Σίνγκλεντον, Ότο Πόρτερ Τζούνιορ και Μαρτέλ Ουέμπστερ παραμένουν στον κατάλογο τραυματιών του Ουίτμαν.

Παρακάτω το τωρινό ρόστερ των Σανς:
Γκαρντ
Γκόραν Ντράγκιτς
Έρικ Μπλέντσο
Άρτσι Γκούντγουιν
Ις Σμιθ
Ντιόντε Κρίστμας

Φόργουορντ
Μαρκίεφ Μόρις
Τσάνινγκ Φράι
Μάρκους Μόρις
Τζέραλντ Γκριν
Πι Τζέι Τάκερ

Σέντερ
Άλεξ Λεν
Μάιλς Πλαμλί
Εμέκα Οκαφόρ
Βιατσεσλάβ Κραβτσόβ

Και το τωρινό ρόστερ των Ουίζαρντς:
Γκαρντ
Τζον Ουόλ
Μπράντλι Μπιλ
Έρικ Μέινορ
Γκάρετ Τεμπλ
Γκλεν Ράις Τζούνιορ
Κένταλ Μάρσαλ
Μάλκολμ Λι
Σάνον Μπράουν

Φόργουορντ
Ότο Πόρτερ Τζούνιορ
Τρέβορ Αρίζα
Μαρτέλ Ουέμπστερ
Τρέβορ Μπούκερ
Γιαν Βέσελι
Κρις Σίνγκλεντον
Αλ Χάρινγκτον

Σέντερ
Μάρτσιν Γκορτάτ
Νενέ
Κέβιν Σεραφέν



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved