Μαϊάμι Χιτ: Η… ανάπτυξη του Ράιλι
Στον απόηχο της επιστροφής του Γκρεγκ Όντεν στα παρκέ, ο GM των Μαϊάμι Χιτ, Πατ Ράιλι, αναφέρθηκε στο μέλλον των πρωταθλητών NBA.
Ο πρώην κόουτς γνωρίζει, βέβαια, πως οι Λεμπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος θα πρέπει να είναι θετικοί, ώστε να κατακτηθεί τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, αλλά ο Ράιλι στάθηκε στους παίκτες που ακολουθούν στην ιεραρχία: «Είμαστε ομάδα που αναπτύσσει παίκτες. Αυτή τη στιγμή έχουμε έμπειρους παίκτες και ομάδα πρωταθλητισμού, αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε παίκτες, που θα διεκδικήσουν πρωτάθλημα σε τέσσερα ή πέντε χρόνια. Το salary cap μας περιορίζει, αλλά η ανάπτυξη παικτών είναι το σημαντικότερο στοιχείο της ομάδας μας».
Πέρα από τον Όντεν, που επέστρεψε χθες μετά από πολυετή απουσία, στο δυναμικό των Χιτ υπάρχει αντίστοιχη περίπτωση του Μάικλ Μπίσλι, ο οποίος αντιμετωπίζει τραυματισμό στον ώμο και κρίνεται αμφίβολος για το αυριανό φιλικό προετοιμασίας (26/10, 02:30) με τους Μπρούκλιν Νετς, ενώ το 2008 αποτέλεσε επιλογή ντραφτ των Χιτ. Επίσης, οι Τζάστιν Χάμιλτον και Έρικ Γκρίφιν μπορούν να μπουν στην κατηγορία, που περιέγραψε ο Ράιλι, αλλά μέχρι την έναρξη της regular season πρέπει να «κοπούν» δύο ακόμα παίκτες, οπότε κάποιοι εκ των παραπάνω θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.
Θυμίζουμε επίσης πως το επόμενο καλοκαίρι, τα μέλη της «Big Three» ίσως γίνουν free agents, δυνατότητα που έχουν πολλά ακόμα έμπειρα μέλη του ρόστερ, άρα κάπως έτσι δικαιολογείται η ανησυχία του GM των εκπρόσωπων της Φλόριντα. Από την πλευρά τους, πάντως, ο Τζέιμς ανησυχεί μονάχα για την περαιτέρω βελτίωσή του, όπως επανέλαβε ο 4-φορές MVP σε πρόσφατη συνέντευξή του.
Παρακάτω το τωρινό ρόστερ των Χιτ:
Γκαρντ
Ντουέιν Ουέιντ
Μάριο Τσάλμερς
Ρέι Άλεν
Νόρις Κόουλ
Ρότζερ Μέισον Τζούνιορ
Φόργουορντ
Λεμπρόν Τζέιμς
Κρις Μπος
Ουντόνις Χάσλεμ
Σέιν Μπατίερ
Ρασάρντ Λιούις
Μάικλ Μπίσλι
Τζέιμς Τζόουνς
Έρικ Γκρίφιν
Σέντερ
Κρις Άντερσεν
Τζόελ Άντονι
Γκρεγκ Όντεν
Τζάστιν Χάμιλτον