Κλίβελαντ Καβαλίερς: Αποσύρουν το #11 του Ιλγκάουσκας

Κλίβελαντ Καβαλίερς: Αποσύρουν το #11 του Ιλγκάουσκας

Εκτελεί πλέον χρέη βοηθού GM δίπλα στον Κρις Γκραντ, αλλά οι Κλίβελαντ Καβαλίερς θα τιμήσουν τον Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας αποσύροντας τη φανέλα του.

Ήταν παίκτης των «Καβς» από το 1996 μέχρι το 2010, διάστημα στο οποίο έπαιξε σε δύο All Star Games, αλλά ελάχιστοι προέβλεψαν πως το #11 του παλαίμαχου Λιθουανού σέντερ θα αποσυρθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως μονάχα το #7 του Μπόμπι Σμιθ, το #22 του Λάρι Νανς, το #25 του Μαρκ Πράις, το #34 του Όστιν Καρ, το #42 του Νέιτ Θέρμοντ και το #43 του Μπραντ Ντόχερτι έχουν τύχει αντίστοιχης μεταχείρισης.

Η επίμαχη φανέλα θα αποσυρθεί πριν από ακαθόριστο ματς της regular season, ενώ σήμερα (22/10, 02:00), οι Καβαλίερς θα υποδεχτούν τους Φιλαδέλφεια 76ερς στο «Schottenstein Center» του Κολόμπους, του Οχάιο. Εκτός παραμένουν οι Τάιλερ Ζέλερ, Κάρικ Φέλιξ και Άντριου Μπάινουμ, ενώ μακριά από το 100% είναι και ο Τζάρετ Τζακ. Σημειώνουμε πως ο Ζέλερ υποβλήθηκε σε εγχείρηση την περασμένη Παρασκευή (18/10), αλλά δεν καθορίστηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του, κάτι που ισχύει για τους υπόλοιπους τραυματισμένους συμπαίκτες του, πλην του Τζακ.

Επίσης, οι Ντίον Ουέιτερς και Ερλ Κλαρκ πήραν ρεπό, οπότε δεν θα παίξουν σήμερα. Αντίθετα, ο Τριστάν Τόμπσον είναι διαθέσιμος και εκμαίευσε θετικά σχόλια από τον προπονητή, Μάικ Μπράουν, ο οποίος θεωρεί ότι ο Καναδός φόργουορντ μπορεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο αμυντικό του NBA, καθώς διαθέτει τις απαραίτητες ικανότητες. Ακόμα, ο undrafted rookie, Μάικλ Λι, αποδεσμεύτηκε μέσω του καταλόγου των waivers, οπότε το ρόστερ των Καβαλίερς περιέχει πλέον δεκαεννέα παίκτες, ενώ η λίγκα επιτρέπει δεκαπέντε στην έναρξη της regular season.

Από την πλευρά τους, οι «Σίξερς» στερούνται των υπηρεσιών των Νέρλενς Νόελ, Τζέισον Ρίτσαρντσον, Άρνετ Μάλτρι και Κουάμε Μπράουν, ενώ ο Λαβόι Άλεν… ξύπνησε και επανεντάχθηκε στην προετοιμασία του Μπρετ Μπράουν. Εκτιμάται, όμως, πως έχει επέλθει ρήξη στη σχέση του με τον προπονητή του, οπότε το μέλλον του 24χρονου φόργουορντ/σέντερ στους εκπρόσωπους της Φιλαδέλφειας είναι αμφίβολο.

Στο μεταξύ, ο Μπρετ Μπράουν δήλωσε πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο περί παραγκωνισμού του Νόελ για ολόκληρο το 2013-14, ώστε ο υποσχόμενος φόργουορντ/σέντερ να είναι πανέτοιμος για τη μεθεπόμενη σεζόν. Τέλος, ο νέος κόουτς των 76ερς ξεκαθάρισε πως πιστεύει κατά 100% στο πλάνο του GM, Σαν Χίνκι, το οποίο φαίνεται πως προβλέπει… ήττες στο φετινό πρωτάθλημα του NBA.

Παρακάτω το τωρινό ρόστερ των Καβαλίερς:
Γκαρντ
Κάιρι Έρβινγκ
Ντίον Ουέιτερς
Τζάρετ Τζακ
Σι Τζέι Μάιλς
Μάθιου Ντελαβέντοβα
Κάρικ Φέλιξ
Ζερμέιν Τέιλορ
Έλιοτ Ουίλιαμς

Φόργουορντ
Σεργκέι Καράσεφ
Άντονι Μπένετ
Τριστάν Τόμπσον
Ερλ Κλαρκ
Αλόνζο Γκι
Κένι Κάτζι

Σέντερ
Άντριου Μπάινουμ
Άντερσον Βαρεχάο
Τάιλερ Ζέλερ
Ντεσάνια Ντιόπ
Χένρι Σιμς

Και το τωρινό ρόστερ των «Σίξερς»:
Γκαρντ
Μάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς
Έβαν Τέρνερ
Τζέιμς Άντερσον
Ντάριους Μόρις
Τζέισον Ρίτσαρντσον
Τόνι Ρότεν
Καλίφ Ουάιτ
Βάντερ Μπλου

Φόργουορντ
Θάντεους Γιανγκ
Λαβόι Άλεν
Άρνετ Μάλτρι
Ρόις Ουάιτ
Νάγιαλ Κόσγουαλ
Χόλις Τόμπσον
Ρόντνεϊ Ουίλιαμς
Γκάνι Λαουάλ

Σέντερ
Νέρλενς Νόελ
Σπένσερ Χάους
Κουάμε Μπράουν
Ντάνιελ Όρτον



Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved