Φιλαδέλφεια 76ερς: Του… χρόνου ο Νόελ

Φιλαδέλφεια 76ερς: Του… χρόνου ο Νόελ

Ο Νέρλενς Νόελ παρουσιάστηκε μεν από τους Φιλαδέλφεια 76ερς, αλλά δύσκολα θα ντεμπουτάρει στο NBA πριν από την αλλαγή του έτους.

Ο 19χρονος φόργουορντ/σέντερ ήταν το αρχικό φαβορί για την πρώτη θέση του φετινού ντραφτ, αλλά «κουβάλησε» σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο από το Κεντάκι και υποχώρησε στην κατάταξη. Εν τέλει επιλέχθηκε στην 6η θέση από τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, οι οποίοι έστειλαν άμεσα τα δικαιώματα χρήσης του στους «Σίξερς» σε μία από τις σημαντικότερες ανταλλαγές της ημέρας εισαγωγής παικτών στο NBA. Πλέον διοργανώθηκε συνέντευξη Τύπου, ώστε να παρουσιαστεί ο Νόελ από την πρώτη ομάδα της επαγγελματικής καριέρας του.

Ωστόσο, οι 76ερς δεν διέφυγαν προβλημάτων τραυματισμού στο γόνατο, φαινόμενο που τους ταλαιπώρησε για ολόκληρο το 2013-14 με αφορμή τον Άντριου Μπάινουμ, που ανήκει πλέον στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Προφανώς, στην προκειμένη ελπίζουν σε κάτι καλύτερο, αλλά οι ομοιότητες των δύο περιπτώσεων προκαλούν… ανατριχίλα στους φίλους των εκπρόσωπων της Φιλαδέλφειας, καθώς και ο rookie ισχυρίζεται πως όλα κυλούν σε θετικό ρυθμό.

Διαπιστώνεται, πάντως, πως ο Νόελ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αποθεραπεία του. Εκτιμάται πως θα είναι έτοιμος από τον Νοέμβριο, αλλά οι «Σίξερς» δεν σκοπεύουν να επισπεύσουν την επαναφορά του σημαντικότερου «περιουσιακού στοιχείου» τους, οπότε δύσκολα θα ντεμπουτάρει πριν από τον Ιανουάριο του 2014, όταν υπολογίζεται πως θα είναι απόλυτα έτοιμος. Ούτως ή άλλως, οι 76ερς δεν φαίνεται πως έχουν ουσιαστικό αγωνιστικό στόχο για το φετινό πρωτάθλημα.

Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε νέο προπονητή, ενώ χρειάζονται ακόμα συμβόλαια οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να ξεπεράσουν το… ελάχιστο όριο του salary cap. Μάλιστα, οι rookies, Νόελ και Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς, έχουν υπογράψει ήδη συμβόλαιο, ενώ πιθανή «δέσμευση» των Φουρκάν Αλντεμίρ και Αρσαλάν Καζεμί δεν πρόκειται να καλύψει το κενό.

Στο μεταξύ διέρρευσε ενδιαφέρον για τον Κουίνσι Ντούμπι, που επιλέχθηκε στη 19η θέση του ντραφτ του 2006 από τους Σακραμέντο Κινγκς και πέρασε από τους Τορόντο Ράπτορς, πριν ξεκινήσει καριέρα στις… τέσσερις γωνίες του πλανήτη. Τέλος, ο GM, Σαμ Χίνκι, χαρακτήρισε τον νεοαποκτηθέντα Ρόις Ουάιτ εξαιρετικό ταλέντο. Θυμίζουμε πως ο ιδιόρρυθμος φόργουορντ επιλέχθηκε στη 16η θέση του περσινού ντραφτ, αλλά ουδέποτε αγωνίστηκε στους Χιούστον Ρόκετς εξαιτίας φοβίας των αεροπλάνων και ρήξης στη σχέση του με τη διοίκηση των Τεξανών.



Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved