Ντάλας Μάβερικς: Ενίσχυση με Μόντα Έλις

Ντάλας Μάβερικς: Ενίσχυση με Μόντα Έλις

Οι Ντάλας Μάβερικς αναζητούν ακόμα βασικό σέντερ, αλλά ενίσχυσαν το ρόστερ τους και με τον Μόντα Έλις, που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

Εκτιμάται πως ο 27χρονος γκαρντ θα εισπράξει 25 με 30 εκατομμύρια δολάρια, ώστε να σταθεί δίπλα στον Ντιρκ Νοβίτσκι σε μία φιλόδοξη σεζόν για τους Τεξανούς. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Έλις απέρριψε τριετές συμβόλαιο 36 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από μερικές εβδομάδες, το οποίο κατέθεσαν οι Μιλγουόκι Μπακς, που ήθελαν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ. Σύμφωνα με το ESPN, μάλιστα, οι Μάβερικς είναι αρκετά κοντά και στην «ανανέωση» του Μπράνταν Ράιτ, ενώ ο Έλτον Μπραντ, ο οποίος προέρχεται επίσης από τον σύλλογο του Ντάλας και έγινε free agent, «υπέγραψε» ήδη στους Ατλάντα Χοκς.

Σε άλλα μεταγραφικά νέα, η προοπτική ανταλλαγής του Σον Μάριον δεν είναι πλέον ιδιαίτερα πιθανή, ενώ ακυρώθηκε τριετές συμβόλαιο εννέα εκατομμυρίων δολαρίων του Ντέβιν Χάρις κατόπιν τραυματισμού στο πόδι, αλλά οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει ήδη διαβουλεύσεις για νέα συμφωνία με μειωμένες αποδοχές. Χτύπησε και ο rookie Σέιν Λάρκιν, που θα χρειαστεί δύο με τρεις μήνες αποθεραπείας, όπως ο παραπάνω… συμπαίκτης του, ώστε να ξεπεράσει πρόβλημα στον δεξιό αστράγαλο, οπότε μειώθηκε η «αναπληρωματική δύναμη» της περιφέρειας. Μέσα σε όλα, ο GM, Ντόνι Νέλσον, επιβεβαίωσε σχετικές ενδείξεις δηλώνοντας πως ο Ροντρίγκ Μπομπουά δεν θα επιστρέψει, αφού πρώτα αποφάσισε να μην καταθέσει προκριματική προσφορά στον Γάλλο γκαρντ, κενό που καλύφθηκε με την απόκτηση του Ουέιν Έλινγκτον, ο οποίος αποδέχθηκε διετές συμβόλαιο πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

Στόχος των Μάβερικς είναι και ο Γκρεγκ Όντεν, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν περισσότερο κοντά στους Μαϊάμι Χιτ και τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά τις τελευταίες ημέρες οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς, Σακραμέντο Κινγκς και οι «Μαβς» έχουν μπει στο «κόλπο» και «πολιορκούν» τον 25χρονο σέντερ. Εξετάζεται επίσης σχετική ενίσχυση μέσω του Σάμουελ Ντάλεμπερτ, καθώς ο Άντριου Μπάινουμ, άλλος στόχος για τη θέση του σέντερ, κατέληξε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Ακόμα, ο Τζέι Κρόντερ ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα του Ρικ Καρλάιλ και έχασε επτά κιλά σε έξι εβδομάδες!

Ο Ντάλεμπερτ, όμως, αναμένεται να απασχολήσει και τους Νιου Γιορκ Νικς, ενώ οι Πέλικανς, που παραχώρησαν τον Ρόμπιν Λόπεζ στο πλαίσιο της μεταγραφής του Ταϊρίκ Έβανς, «υπέγραψαν» τον Γκρεγκ Στιέμσμα, που θα είναι αναπληρωματική λύση για τη θέση «5». Στο ρόστερ των «πελεκάνων» υπάρχουν ήδη οι «ψηλοί» Άντονι Ντέιβις, Ράιαν Άντερσον, Λου Αμούντσον, Τζέισον Σμιθ και Τζεφ Ουίτι, ενώ ο Λανς Τόμας αποδεσμεύτηκε μέσω του κατάλογου των waivers, αφού πρώτα εξασφαλίστηκε ο Άντονι Μόροου μέσω της «αγοράς» των unrestricted free agents.

O τελευταίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τις κατώτατες ετήσιες αποδοχές και θα είναι αναπληρωματικός του Μόντι Ουίλιαμς, κάτι που ενδέχεται να ισχύσει και για τον Έβανς, καθώς οι Πέλικανς φαίνεται πως θα ξεκινήσουν το 2013-14 με τους Τζρου Χολιντέι και Έρικ Γκόρντον στη βασική πεντάδα, αν και ο δεύτερος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα πρόσφατη εγχείρηση στον αστράγαλο. Οι Πιερ Τζάκσον και Όστιν Ρίβερς υπολογίζονται επίσης σαν αναπληρωματικοί, ενώ αντίστοιχο ρόλο διεκδικεί και ο Μπράιαν Ρόμπερτς, ο οποίος κινδυνεύει με αποδέσμευση χωρίς αποζημίωση μέχρι τις 20 Ιουλίου.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved