Λος Άντζελες Κλίπερς: Κρις Πολ και…

Λος Άντζελες Κλίπερς: Κρις Πολ και…

Ο Ταϊρίκ Έβανς των Σακραμέντο Κινγκς οδεύει προς τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, των οποίων ο πρώην παίκτης, Κρις Πολ, θα συνεχίσει στους Λος Άντζελες Κλίπερς!

Καταρχάς, ο 28χρονος πλέι-μέικερ, ο οποίος αγωνίστηκε στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς από το 2005 μέχρι το 2011, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο 107.3 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μέσω Twitter. Η εξέλιξη, όμως, δεν γίνεται να επισημοποιηθεί μέχρι τις 10 Ιουλίου, όταν αναμένεται η απαραίτητη κατακύρωση του NBA. Σε κάθε περίπτωση, η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών ήταν αναμενόμενη, από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ντοκ Ρίβερς την τεχνική ηγεσία των εκπρόσωπων της «πόλης των αγγέλων».

Άλλωστε ήταν γνωστό πως ο «CP3» θα αποδεχθεί δεδομένη πρόταση, που θα προέβλεπε το μάξιμουμ αναφορικά με τις ετήσιες αποδοχές. Γνωστοποιήθηκε, όμως, πως το πέμπτο έτος του συμφωνητικού θα ενεργοποιηθεί κατόπιν πιθανής επιλογής του All Star πλέι-μέικερ. Πέρα από τον Πολ, πάντως, βορειοαμερικανικές ιστοσελίδες εμμένουν πως οι Κλίπερς θα κινηθούν και για τον Ντουάιτ Χάουαρντ, ο οποίος είναι πλέον unrestricted free agent. Εντούτοις, οι «λιμνάνθρωποι», οι Χιούστον Ρόκετς, οι Ντάλας Μάβερικς, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και οι Ατλάντα Χοκς έχουν αποκτήσει προβάδισμα στη σχετική «κούρσα».

Παράλληλα διέρρευσαν επαφές με τους Μάβερικς, οι οποίες αφορούν τράμπα του Έρικ Μπλέντσο με τον Ο Τζέι Μέιο, που σήμερα (01/07) έγινε επίσης unrestricted free agent και έχει συζητήσει ήδη με τον Ρίβερς! Αξίζει να σημειωθεί πως ο 23χρονος πλέι-μέικερ κρίνεται πλέον περιττός και πως έχει προταθεί επίσης στους Ορλάντο Μάτζικ για τον Άαρον Αφλάλο και στους Μιλγουόκι Μπακς για τον Τζέι Τζέι Ρέντικ. Ελεύθερος έμεινε και ο Ματ Μπαρνς, ο οποίος φαίνεται πως απασχολεί τους Λέικερς, ενώ ο Λαμάρ Όντομ, που έχει περάσει επίσης από τις δύο ομάδες του Λος Άντζελες, φαίνεται πως αποτελεί την επόμενη προτεραιότητα των πρωταθλητών της Pacific αναφορικά με παραμονή στο ρόστερ ενόψει του 2013-14.

Σε σενάρια εμπλέκονται και οι Κινγκς, που εδρεύουν επίσης στην Καλιφόρνια. Άλλωστε, ο Έβανς αποδέχθηκε πρόταση για τετραετές συμβόλαιο 44 εκατομμυρίων δολαρίων από τους Πέλικανς. Πρόκειται, όμως, για restricted free agent, οπότε οι «βασιλιάδες» διατηρούν δικαίωμα ισοφάρισης οποιασδήποτε προσφοράς, πλεονέκτημα που δεν φαίνεται πως θα εκμεταλλευτούν οι Κινγκς.

Αντιθέτως, οι «πελεκάνοι» δείχνουν έτοιμοι να ανταλλάξουν τον Ρόμπιν Λόπεζ, ώστε να χωρέσουν τον Έβανς στο salary cap τους! Υπάρχει επίσης περίπτωση παραχώρησης του Έρικ Γκόρντον ή του Γκρέιβις Βάσκεθ στους Κινγκς αντί υπογεγραμμένου Έβανς. Όλα αυτά, ενώ ο αρχηγός των εκπρόσωπων του Σακραμέντο είχε «κλείσει» ραντεβού με τους Ντιτρόιτ Πίστονς για αντίστοιχες διαπραγματεύσεις. Από την πλευρά τους, οι «βασιλιάδες» αναμένεται να διατηρήσουν παθητική στάση απέναντι στο ζήτημα, καθώς στο δυναμικό είναι ήδη οι Μπεν Μακ Λέμορ, Μάρκους Θόρντον, Τζίμερ Φρεντέρ και Αϊσάια Τόμας, που καθιστούν την παρουσία του Έβανς πολυτέλεια.

Αποκαλύφθηκε επίσης πως ο Σακίλ Ο’ Νιλ θα «αναλάβει» τον Ντε Μάρκους Κάζινς κατόπιν σχετικής συμφωνίας με τη νέα διοίκηση των Κινγκς! Ο παλαίμαχος ΝΒΑer και νυν σχολιαστής αγώνων του «μαγικού» κόσμου δεν κατέλαβε επίσης θέση στον σύλλογο της Καλιφόρνια, αλλά αποκλειστικά συμβουλευτικό ρόλο δίπλα στον εκκεντρικό σέντερ, που κατά καιρούς… ξεφεύγει εντός παρκέ, αλλά στηρίζεται ακόμα από τους Κινγκς.

Στο μεταξύ, οι «βασιλιάδες» παρουσίασαν τους Μακ Λέμορ και Ρέι Μακ Κάλουμ, τους οποίους εξασφάλισαν μέσω του φετινού ντραφτ. Παράλληλα ξεκαθαρίστηκε πως δεν κατατέθηκε προκριματική προσφορά στον Τζέιμς Τζόνσον, ο οποίος έγινε αυτόματα unrestricted free agent.

Στα των Πέλικανς γνωστοποιήθηκε πως ο Πιερ Τζάκσον, που αποκτήθηκε επίσης μέσω του πρόσφατου ντραφτ μέσω ανταλλαγής με τους Φιλαδέλφεια 76ερς, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό γόνατο. Μοιραία, ο πρώην πλέι-μέικερ του Μπέιλορ ενδέχεται να απουσιάσει από το επερχόμενο Summer League. Επίσης, η New Orleans Times-Picayune εκτίμησε πως υπό τα νέα δεδομένα στο ρόστερ, ο Βάσκεθ ενδέχεται να πάρει χρόνο στη θέση «3» κατά τη διάρκεια του 2013-14.

Ακόμα, το ESPN έγραψε πως οι Πέλικανς, οι Κινγκς, οι Χοκς, οι Πίστονς, Ουόριορς, Ρόκετς και οι Μάβερικς θα προσεγγίσουν τον Αντρέ Ιγκουοντάλα, ο οποίος έγινε σήμερα unrestricted free agent και μίλησε ήδη με τους Ντένβερ Νάγκετς. Τέλος αναφέρουμε πως οι «σβώλοι» πιστοποίησαν σχετική τάση με τη γνωστή ανταλλαγή του Κώστα Κουφού, καθώς είχαν δείξει πως θα προωθήσουν τον Τζαβέιλ Μακ Γκι σε ρόλο βασικού σέντερ ενόψει της επόμενης σεζόν, τη στιγμή που ο Έλληνας διεθνής αναγνώρισε μέσω Twitter πως στους Μέμφις Γκρίζλις θα είναι αναπληρωματικός.



Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
Euroleague: Σφυρίζουν το Game 4 του Παναθηναϊκού AKTOR οι διαιτητές του Game 3 του Ολυμπιακού
Euroleague: Σφυρίζουν το Game 4 του Παναθηναϊκού AKTOR οι διαιτητές του Game 3 του Ολυμπιακού
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε»
Euroleague: Η απάντηση για τις διαιτησίες στα Game 3 των Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Euroleague: Η απάντηση για τις διαιτησίες στα Game 3 των Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved