Σαν Αντόνιο Σπερς: Έκλεισαν ραντεβού με Γκρίζλις (videos)

Έδειξαν εκ νέου ομαδικοί στην επίθεση και συγκεντρωμένοι στην άμυνα, οπότε οι Σαν Αντόνιο Σπερς κέρδισαν με 94-82 τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και προκρίθηκαν στον τελικό της Δύσης.

Σαν Αντόνιο Σπερς: Έκλεισαν ραντεβού με Γκρίζλις (videos)

Πρόκειται για τη δεύτερη συναπτή παρουσία της ομάδας του Γκρεγκ Πόποβιτς στην ημιτελική φάση των playoffs του NBA. Πέρσι αποκλείστηκαν με 4-2 νίκες από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αλλά φέτος θα βρουν τους Μέμφις Γκρίζλις απέναντί τους, οι οποίοι απέκλεισαν τις «βροντές» με 4-1. Οι ίδιοι οι Σπερς ξεπέρασαν σήμερα (ξημερώματα 17/05) το εμπόδιο των Ουόριορς με 4-2 νίκες, οπότε ορίστηκε ραντεβού με τις «αρκούδες» για την επόμενη Κυριακή (19/05) στο «AT&T Center».

Ειδικότερα, οι Σπερς ξέφυγαν με διαφορά εννέα πόντων στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έληξε με 47-40. Επίσης, στο τρίτο 12λεπτο έφτασαν στο +13 μετά με σερί 6-0, αλλά οι «πολεμιστές» δεν παράτησαν το παιχνίδι και μείωσαν σε 66-59 στη λήξη της περιόδου, ενώ βρέθηκαν στο 77-75 εντός των τελευταίων τεσσάρων λεπτών της αναμέτρησης. Τότε, όμως, ο Στέφεν Κάρι αστόχησε σε δύο κρίσιμα σουτ και επέτρεψε στους Σπερς να επανακτήσουν διαφορά ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως τα «σπιρούνια» μοίρασαν 27 ασίστ, ενώ είχαν 33/73 σουτ. Ακόμα, διατήρησαν υπεροχή στη ρακέτα, έστω και οριακή (46-40 ρ., 36-30 π.), επιδόσεις όμοιες εκείνων του πέμπτου αγώνα της σειράς. Παράλληλα, περιόρισαν αποτελεσματικά τα «όπλα» των αντιπάλων.

Παραγωγικά ξεχώρισε ο Τιμ Ντάνκαν με 19 πόντους και 3 μπλοκ, αλλά και τα πέντε μέλη του αρχικού σχήματος ξεπέρασαν τους 10 πόντους. Συγκεκριμένα, ο Καούχι Λέοναρντ είχε 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Τιάγκο Σπλίτερ 14 πόντους, ο Τόνι Πάρκερ 13 και ο Ντάνι Γκριν 11, ενώ ο Μανού Τζινόμπιλι έμεινε στους 5 πόντους με 1/6 σουτ, αλλά μοίρασε 11 ασίστ. Ακόμα, ο Γκάρι Νιλ «έγραψε» 8 πόντους, ο Κόρι Τζόζεφ 6 και ο Ματ Μπόνερ 2, ενώ οι Μπορίς Ντιό, Ντε Χουάν Μπλερ και Πατ Μιλς δεν σκόραραν.

Από την άλλη, ο Κάρι έφτασε στους 22 πόντους με 10/25 σουτ και ο Κλέι Τόμπσον στους 10 με 4/12, ενώ συνολικά οι εκπρόσωποι του Όκλαντ κατέγραψαν 38.8% στα σουτ εντός παιδιάς. Θετικοί ήταν οι Τζάρετ Τζακ με 15 πόντους και Καρλ Λάντρι με 11, αλλά ο Χάρισον Μπαρνς περιορίστηκε στους 9 πόντους αποχωρώντας στο τέλος του πρώτου ημίχρονου και επιστρέφοντας στο δεύτερο με… έξι ράμματα πάνω από το αριστερό μάτι. Στους 9 σταμάτησε και ο Ντέιβιντ Λι με 4/10 σουτ σε 12:24, ενώ ο Άντριου Μπόγκουτ είχε 3 πόντους, ο Φέστους Εζέλι 2 και ο Σκοτ Μασάντο 1. Τέλος, οι Άντρις Μπιέντρινς, Ντρέιμοντ Γκριν και Κεντ Μπέιζμορ πήραν χρόνο συμμετοχής, αλλά δεν πέτυχαν πόντο στον τελευταίο φετινό αγώνα των Ουόριορς.

{youtube}nHo_F3KoS8I{/youtube}
{youtube}0jJ0TjKQRMk{/youtube}
{youtube}jXUAOfuNhNQ{/youtube}
{youtube}dDkcPt1unfM{/youtube}

{youtube}BFLLR4JKE-8{/youtube}
{youtube}Ql7LGjK2gYA{/youtube}