Κλίβελαντ Καβαλίερς: Ανακοινώθηκε ο Μπράουν

Κλίβελαντ Καβαλίερς: Ανακοινώθηκε ο Μπράουν

Όπως αναμενόταν, ο Μάικ Μπράουν ανέλαβε και επίσημα την τεχνική καθοδήγηση των Κλίβελαντ Καβαλίερς, οι οποίοι ενεπλάκησαν ήδη σε μεταγραφικά σενάρια.

Από χθες ήταν γνωστό πως ο 43χρονος προπονητής αποδέχθηκε πρόταση των «Καβς» και πως θα επιστρέψει στον σύλλογο του Οχάιο, τρία χρόνια μετά την απόλυσή του όντας διάδοχος του Μπάιρον Σκοτ. Άλλωστε, εξαρχής κρίθηκε φαβορί για τη θέση. Θυμίζουμε πως ο Μπράουν αποδεσμεύτηκε λίγες ημέρες πριν από την αποχώρηση του Λεμπρόν Τζέιμς, αν και οδήγησε τους Καβαλίερς στα playoffs για πέντε συναπτές σεζόν.

«Είμαι ενθουσιασμένος από την επιστροφή του Μάικ Μπράουν στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Μας έχει αποδείξει ήδη την αξία του, αλλά θα δούμε πως θα κυλήσουν οι επόμενες χρονιές» δήλωσε σχετικά ο ιδιοκτήτης, Νταν Γκίλμπερτ, που είχε σημαντικότατο ρόλο στις διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος ο νέος κόουτς των Καβαλίερς υποστήριξε: «Η διοίκηση μου έδειξε πως με στηρίζει και πως θα βοηθήσει, ώστε να δημιουργηθεί ένα δυνατό σύνολο. Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος, που θα έχω δεύτερη ευκαιρία με τους Καβαλίερς».

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς, που κατά πολλούς αποτέλεσε αφορμή της απόλυσης του Μπράουν από τους «Καβς», είπε: «Είμαι χαρούμενος για αυτόν. Πολύ χαρούμενος. Είναι καλός προπονητής με έφεση στην άμυνα. Θα βοηθήσει τα νεαρά παιδιά του ρόστερ». Ο φόργουορντ των Χιτ, πάντως, απέφυγε να σχολιάσει ενδεχόμενο δικής του επιστροφής στους εκπρόσωπους του Οχάιο, κάτι που συμβαίνει συνεχώς μετά τη διαρροή της συγκεκριμένης προοπτικής.

Στο μεταξύ προέκυψε ενδιαφέρον για τον Λα Μάρκους Όλντριτζ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Σχετική ανταλλαγή δεν φαίνεται πραγματοποιήσιμη, καθώς οι «Καβς» θα κληθούν να παραχωρήσουν παίκτες, όπως οι Ντίον Ουέιτερς και Τριστάν Τόμπσον, στους οποίους φιλοδοξούν να στηριχθούν τα επόμενα χρόνια. Εντούτοις, δεν πρέπει να αποκλειστεί περίπτωση τράμπας του Άντερσον Βαρεχάο με τον αρχηγό των εκπρόσωπων του Όρεγκον, κίνηση που φαινομενικά εξυπηρετεί αμφότερες τις ομάδες.

Άλλωστε, ο GM των Μπλέιζερς, Νιλ Όλσεϊ, έχει δηλώσει πολλάκις πως θα αποκτήσει σέντερ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς δεν καλύφθηκε από την προσφορά του Τζέι Τζέι Χίκσον στη συγκεκριμένη θέση. Πάντως θα προτιμούσε να αποκτήσει free agent σέντερ, όπως ο Μάρτσιν Γκόρτατ των Φίνιξ Σανς, αντί να παραχωρήσει τον Όλντριτζ, τον οποίο θεωρεί «θεμέλιο λίθο» του ρόστερ μαζί με τους Νικολά Μπατούμ και Ντάμιαν Λίλαρντ.

Ακόμα, ο Μπατούμ, που ολοκλήρωσε τη φετινή regular season στον κατάλογο τραυματιών, υποστήριξε πως σκοπεύει να ενταχθεί στη Γαλλία για τις ανάγκες του επερχόμενου Ευρωμπάσκετ. Παράλληλα εκτιμήθηκε πως ο Ουές Μάθιους, ο οποίος αποτέλεσε επίσης «πρόβλημα» στο τέλος της χρονιάς, θα πρέπει να αποφεύγει εκτενή χρήση του αστράγαλού του για ένα ακόμα μήνα, ώστε να είναι στο 100% ενόψει του νέου πρωταθλήματος. Τέλος, ο Ουίλ Μπάρτον αποκάλυψε πως σκοπεύει να πάρει μέρος στο Summer League με τη φανέλα των Μπλέιζερς.



Χάντμπολ: Προβάδισμα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας
Χάντμπολ: Προβάδισμα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας
Euroleague: Break στην έδρα της Μονακό και αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR η Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Break στην έδρα της Μονακό και αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR η Φενέρμπαχτσε
Conference League: Πρώτη φιναλίστ η Φιορεντίνα, απέκλεισε την Μπριζ
Conference League: Πρώτη φιναλίστ η Φιορεντίνα, απέκλεισε την Μπριζ
Άστον Βίλα: "Θέλετε να ποντάρετε εναντίον μας;"
Άστον Βίλα: "Θέλετε να ποντάρετε εναντίον μας;"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved