Φοίνιξ Σανς: Κράτησαν Ζέλερ και Γκάρετ

Φοίνιξ Σανς: Κράτησαν Ζέλερ και Γκάρετ

Οι Φίνιξ Σανς «έκοψαν» τους Ίκε Ντιόγου και Σόλομον Τζόουνς, ενώ «δέσμευσαν» τους Λουκ Ζέλερ και Ντιάντε Γκάρετ καταρτίζοντας το τελικό τους ρόστερ για το 2012-13.

Σήμερα (27/10, 05:30) οι «ήλιοι» ολοκληρώνουν τα φιλικά προετοιμασίας με ματς εναντίον των Ντένβερ Νάγκετς του Κώστα Κουφού. Εντούτοις καθορίστηκε η 15άδα, με την οποία θα προχωρήσουν στη regular season.

Παρελθόν αποτέλεσαν οι έμπειροι Ντιόγου και Τζόουνς. Αντίθετα οι Ζέλερ και Γκάρετ εξασφάλισαν εγγυημένο συμβόλαιο, αν και ήταν undrafted rookies το 2009 και το 2011,  αντίστοιχα. Μάλιστα αμφότεροι πήραν για πρώτη φορά θέση στο δυναμικό κάποιας ομάδας του NBA!

Τις προηγούμενες χρονιές οι Σανς συνήθιζαν να κατεβαίνουν με δεκατρείς παίκτες. Φέτος, όμως, προτίμησαν να ξεκινήσουν δεκαπέντε. Πάντως οι δύο τελευταίες προσθήκες θεωρούνται «φθηνές», ενώ δεν υπάρχει το «βαρύ» συμβόλαιο του Στιβ Νας, ο οποίος υπέγραψε σαν unrestricted free agents στους Λος Άντζελες Λέικερς. Άρα σε επίπεδο salary cap δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό.

Ακόμα, το συμβόλαιο του Μαρκίεφ Μόρις επεκτάθηκε μέχρι το πέρας του 2013-14. Η 13η επιλογή του ντραφτ του 2011 είχε σχετικό όρο στο rookie συμφωνητικό του. Σημειώνουμε πως κατέγραψε μέσους όρους 7.4 πόντων και 4.4 ριμπάουντ την παρθενική του χρονιά στον «μαγικό» κόσμο. Φέτος υπολογίζεται για πρώτος αναπληρωματικός του Λουίς Σκόλα.

Όλες οι μεταγραφικές κινήσεις ανακοινώθηκαν από τον GM των εκπρόσωπων της Αριζόνα, Λανς Μπλανκς. Τόνισε πως οι αποφάσεις του επηρεάστηκαν από τη διαφαινόμενη απουσία του Τσάνινγκ Φράι από ολόκληρη τη σεζόν και έδειξε να εμπιστεύεται απόλυτα τους Γκάρετ και Ζέλερ.

Συνολικά πέντε παίκτες συνεχίζουν από πέρσι, εκ των οποίων μονάχα οι Μάρτσιν Γκορτάτ και Τζάρεντ Ντάντλεϊ προορίζονται για τη βασική πεντάδα. Πλην του Σκόλα, αποκτήθηκαν οι Γκόραν Ντράγκιτς, Μάικλ Μπίσλι και Ουες Τζόνσον. Ακόμα, ο Ζερμέιν Ο’ Νιλ θα είναι αναπληρωματικός του Γκορτάτ, ενώ υπάρχουν σημαντικές αναπληρωματικές λύσεις, όπως ο Κένταλ Μάρσαλ και Σεμπάστιαν Τέλφερ.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του στην preseason δηλώνει ο κόουτς, Άλβιν Τζέντρι. Ο 58χρονος προπονητής θα διανύσει φέτος την τέταρτη χρονιά του στον σύλλογο του Φίνιξ.

Παρακάτω η 15άδα των Σανς:
Γκαρντ
Γκόραν Ντράγκιτς
Σάνον Μπράουν
Ουες Τζόνσον
Κένταλ Μάρσαλ
Σεμπάστιαν Τέλφερ
Ντιάντε Γκάρετ
Φόργουορντ
Λουίς Σκόλα
Τζάρεντ Ντάντλεϊ
Μαρκίφ Μόρις
Μάικλ Μπίσλι
Λουκ Ζέλερ
Πι Τζέι Τάκερ
Τσάνινγκ Φράι
Σέντερ
Μάρτσιν Γκορτάτ
Ζερμέιν Ο’ Νιλ



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved