Σικάγο Μπουλς: Επιτέλους συμβόλαιο στον Θίμποντο

Σικάγο Μπουλς: Επιτέλους συμβόλαιο στον Θίμποντο

Νέο τετραετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Τομ Θίμποντο με τους Σικάγο Μπουλς, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (01/10) ο GM των εκπρόσωπων του Ιλινόις, Γκαρ Φόρμαν!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο Οκτώβριος για τον Θίμποντο. Από την περασμένη regular season ήθελε νέο συμβόλαιο, αλλά οι σχετικές διαπραγματεύσεις αποκάλυψαν διαφορά ανάμεσα στις δύο ενδιαφερόμενες πλευρές. Εντούτοις τις τελευταίες εβδομάδες προσεγγίστηκε συμφωνία, μέχρι που καταγράφηκε και ανακοινώθηκε την πρώτη ημέρα του μήνα.

Αφού υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, ο κορυφαίος κόουτς του 2010-11 και δεύτερος του 2011-12 έγραψε στο Twitter: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους των Μπουλς. Δεν αμφέβαλλα ότι θα μείνω στην ομάδα». Σημειώνουμε ότι ο έμπειρος κόουτς θα μείνει στην «πόλη των ανέμων» μέχρι το πέρας του 2016-17, αφού ισχύει κανονικά το τελευταίο έτος του προηγούμενου συμφωνητικού του, που εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι.

Δεν αποκαλύφθηκαν οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας. Ωστόσο βορειοαμερικανικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι ο ετήσιος μισθός του Θίμποντο αναμένεται να προσεγγίσει τα πέντε εκατομμύρια δολάρια. Πλέον ο 54χρονος προπονητής είναι από τους ακριβότερους τεχνικούς του NBA.

Φέτος θα κληθεί να «βγάλει» το μεγαλύτερο κομμάτι της regular season χωρίς τον τραυματισμένο Ντέρικ Ρόουζ. Το καλοκαίρι, όμως, εξασφαλίστηκαν οι Κερκ Χάινριχ, Νέιτ Ρόμπινσον και Μαρκίς Τιγκ, που θα καλύψουν το κενό του βασικού του πλέι-μέικερ.

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκαν πέντε παίκτες που αποκτήθηκαν με μη-εγγυημένα συμβόλαια. Ξεχωρίζει η περίπτωση του Μάρκο Γιάριτς, άλλοτε παίκτης του Περιστερίου. Ο 33χρονος Σέρβος δοκιμαζόταν τις τελευταίες ημέρες από τους «ταύρους» και εξασφάλισε παρουσία στην προετοιμασία του Θίμποντο, που ξεκίνησε τη Δευτέρα (01/10). Θυμίζουμε ότι έχει παίξει παλιότερα σε Μινεσότα Τίμπεργουλφς, Μέμφις Γκρίζλις και Λος Άντζελες Κλίπερς, με τους οποίους συμπλήρωσε 447 ματς σε επίπεδο «μαγικού» κόσμου.

Επισημοποιήθηκε και η απόκτηση του Κιρίλο Φεσένκο. Ο 25χρονος σέντερ, μάλιστα, θα περιμένει μέχρι τον Νοέμβριο για εγγυημένο συμβόλαιο, όπως συμφώνησε.

Τρία ακόμα γκαρντ προστέθηκαν στο ρόστερ των Μπουλς. Πρόκειται για τους Ράιαν Άλεν, Βανς Κόκσεϊ και Αντρέ Έμετ. Ο Κόκσεϊ ήταν πέρσι στη D-League, όπως και ο Έμετ που έκανε μικρό πέρασμα από τους Νιου Τζέρζεϊ Νετς. Από την πλευρά του, ο Άλεν είναι undrafted rookie και… αδερφός του Τόνι Άλεν των Γκρίζλις. Οι τρεις παραπάνω παίκτες και ο Γιάριτς, όμως, έχουν ελάχιστες ελπίδες «μονιμοποίησης», αφού δύσκολα θα βρεθεί τρόπος να χωρέσουν στο βασικό ρόστερ.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved