Εγκρίθηκε η μεταγραφή του Χάουαρντ στους Λέικερς

Εγκρίθηκε η μεταγραφή του Χάουαρντ στους Λέικερς

Η μεγαλύτερη ανταλλαγή του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε, οπότε ο Ντουάιτ Χάουαρντ είναι μέλος του ρόστερ των Λος Άντζελες Λέικερς.

Αυτή ήταν η επιθυμία του Χάουαρντ, δηλαδή να φύγει από τους Μάτζικ, έστω και αν χρειάστηκαν τέσσερις ομάδες, δώδεκα παίκτες και πέντε επιλογές ντραφτ! Παράλληλα ολοκληρώθηκε η ανοικοδόμηση των εκπρόσωπων του Ορλάντο, οι οποίοι άλλαξαν ήδη προπονητή (σ.σ. Ζακ Βον αντί Σταν Βαν Γκάντι) και GM (σ.σ. Ρομπ Χένιγκαν αντί Ότις Σμιθ).

«Φαίνεται ότι ο Σούπερμαν βρήκε σπίτι» έγραψε στο Facebook του ο Κόμπι Μπράιαντ, όταν ενημερώθηκε για την απόκτηση του all-star σέντερ, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (10/08). Άλλωστε οι Λέικερς γίνονται πλέον πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του επόμενου πρωταθλήματος, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ. Είναι γνωστό πως ο «μάμπα» θέλει ένα ακόμα τίτλο, τον έκτο του στο ΝΒΑ.

Στην ανταλλαγή συμπεριλήφθηκαν δύο ακόμα all-stars, όπως είχε προκύψει πριν από 24 ώρες. Ο Άντριου Μπάινουμ μεταφέρθηκε από τους Λέικερς στους Φιλαδέλφεια 76ερς, ενώ οι τελευταίοι παραχώρησαν τον Αντρέ Ιγκουοντάλα στους Ντένβερ Νάγκετς.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Άντριου, για όλα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα. Ο Άντριου ήταν δίπλα μας από τότε που ήταν 17 ετών και τον επιλέξαμε στο ντραφτ. Μαζί μας έγινε all-star και κατέκτησε δύο τίτλους. Έχει σπουδαία χαρίσματα και σπουδαίο μέλλον» δήλωσε ο Μιτς Κούπτσακ, GM των Λέικερς, σχετικά με την παραχώρηση του 24χρονου σέντερ, ενώ ο Μπράιαντ συμπλήρωσε: «Εύχομαι τα καλύτερα στον Μέγα Μπάινουμ. Ελπίζω πως θα συνεχίσει τη θετική του πορεία. Ξέρω ότι είμαστε ευχαριστημένοι από την ανταλλαγή και έτσι θα έπρεπε. Οι Λέικερς πήραν έναν σπουδαίο παίκτη, ο οποίος θα συνεχίσει για πολλά χρόνια, αφού εγώ αποχωρήσω. Έχω μιλήσει ήδη με τον Ντουάιτ Χάουαρντ και συμφωνήσαμε πως θα τα δώσουμε όλα, ώστε να κατακτήσουμε τον τίτλο».

«Γνωρίζω ότι το καλύτερο κομμάτι της καριέρας μου είναι ακόμα μπροστά μου» έγραψε στο Twitter ο πρώην, πια, διεθνής Αμερικανός των «σίξερς». Αναφορικά με το συμβόλαιο του Μπάινουμ, ο all-star σέντερ δεν έχει συμφωνήσει για νέο και θα γίνει unrestricted free agent το επόμενο καλοκαίρι. Φυσικά το οικονομικό πλεονέκτημα περί προσφοράς εκατό εκατομμυρίων δολαρίων για πέντε χρόνια μεταφέρθηκε στους εκπρόσωπους της Φιλαδέλφειας, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι ο εκκεντρικός διεθνής Αμερικανός θα συνεχίσει στους 76ερς το 2013-14.

Από την πλευρά τους, οι Μάτζικ απέκτησαν τους Άαρον Αφλάλο και Αλ Χάρινγκτον από τους «σβώλους», τους Μο Χάρκλες και Νίκολα Βούτσεβιτς από τους «σίξερς», όπως και τους Τζος Μακ Ρόμπερτς και Κριστιάν Εγιενκά από τον σύλλογο της «πόλης των αγγέλων». Ταυτόχρονα έδωσαν τον Τζέισον Ρίτσαρντσον στους 76ερς. Επίσης εξασφάλισαν πέντε επιλογές ντραφτ, εκ των οποίων οι τρεις είναι πρώτου γύρου.

«Θέλαμε να εξασφαλίσουμε σταθερό μέλλον στον σύλλογο μας. Νιώθουμε πως αυτή η ανταλλαγή μας θέτει στη σωστή τροχιά. Πήραμε έξι παίκτες και ελευθερώσαμε χώρο στο salary cap μας. Επίσης θα χρησιμοποιήσουμε πολλές επιλογές ντραφτ τα επόμενα χρόνια. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ σημείωσε μεγάλες επιτυχίες στην οκταετή του παρουσία στους Μάτζικ. Του ευχόμαστε τα καλύτερα, όπως και στους Κρις Ντουχόν, Ερλ Κλαρκ και Τζέισον Ρίτσαρντσον» σχολίασε σχετικά ο Χένιγκαν, γενικός διευθυντής των Μάτζικ.

«Ναι είμαι χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω τους Νάγκετς, από τους συμπαίκτες μου, μέχρι τους οπαδούς. Θεωρώ, όμως, ότι έχω σπουδαία ευκαιρία στο Ορλάντο. Σαν παίκτης, οι πολλαπλές αλλαγές με ευνοούν. Είναι η κατάλληλη στιγμή για οποιονδήποτε να ενταχθεί στους Μάτζικ» δήλωσε, από την πλευρά του, ο Αφλάλο.

Πέρα από τον Χάουαρντ, οι Λέικερς πήραν τους Κρις Ντουχόν και Ερλ Κλαρκ από τους εκπρόσωπους της Φλόριντα. Στη «μυθική» ανταλλαγή δεν συμπεριλήφθηκε τελικά ο Πάου Γκασόλ, ο οποίος αναμένεται να δημιουργήσει «εκρηκτικό» δίδυμο με τον «σούπερμαν», αρκεί βέβαια να ξαναβρεί τα «πατήματά» του στον «μαγικό» κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική συμφωνία ήταν ανάμεσα στους Μάτζικ, τους «σίξερς» και τους Λέικερς, αλλά περίσσευε ο Ιγκουοντάλα. Για αυτό προστέθηκε ο σύλλογος του Ντένβερ στην ανταλλαγή, έστω και την ύστατη ώρα, κάτι που ενίσχυσε τις επιλογές ντραφτ, τις οποίες απέκτησαν οι εκπρόσωποι του Ορλάντο.

Αναφορικά με το συμβόλαιο του Χάουαρντ, ο οποίος γίνεται unrestricted free agent το επόμενο καλοκαίρι, όπως ο Μπάινουμ, αυτό δεν ανανεώθηκε. Πάντως αναμένεται να υπογράψει πενταετές το επόμενο καλοκαίρι με τους «λιμνάνθρωπους», κάτι που δεν μπορεί να πράξει προγενέστερα. Αυτό σημαίνει πως ο σύλλογος του Λος Άντζελες θα έχει «δεσμεύσει» 92 εκατομμύρια δολάρια το 2013-14 σε έξι παίκτες, ενώ το salary cap είναι στα 58! Μονάχα για τους Μπράιαντ (30.45 εκατ.), Χάουαρντ (20 εκατ.), Γκασόλ (19.285 εκατ.), Νας (9.3 εκατ.), Μπλέικ (4 εκατ.) και Χιλ (3.563 εκατ.) θα ξεπεράσουν το όριο κατά… 34 εκατομμύρια δολάρια.

Αναλυτικά οι πέντε επιλογές ντραφτ των Μάτζικ είναι οι εξής: 1) δεύτερου γύρου του 2013 από τους Νάγκετς, 2) πρώτου γύρου από τους Νάγκετς το 2014, 3) «προστατευμένη» πρώτου γύρου από τους 76ερς το 2015, 4) «προστατευμένη» δεύτερου γύρου από τους Λέικερς το 2015 και 5) «προστατευμένη» πρώτου γύρου από τους Λέικερς το 2017.

Προφανώς οι Μπρούκλιν Νετς και οι Χιούστον Ρόκετς έμειναν στην… απ’ έξω, αφού διεκδίκησαν κατά καιρούς τον πρώην σέντερ των Μάτζικ. Από την πλευρά τους, οι «ρουκέτες» κατέθεσαν τελική προσφορά με πολλές επιλογές ντραφτ, αλλά δεν δέχθηκαν να αναλάβουν «ασύμφορα» συμβόλαια. Οι Νετς έδιναν τους Μπρουκ Λόπεζ, Κρις Χάμφρις, Μάρσον Μπρουκς και τέσσερις επιλογές ντραφτ, ώστε να πάρουν τους Χάουαρντ, Ντουχόν και Κλαρκ.

Εγκρίθηκε η μεταγραφή του Χάουαρντ στους Λέικερς



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved