Παγκόσμιο Κύπελλο: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής στην Κίνα (videos&photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής στην Κίνα (videos&photos)

Η Εθνική έμαθε τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας - Το διασταύρωμα με την Team USA και ο δρόμος για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Στη διαδικασία που έγινε στην κατάμεστη από 8.000 θεατές «Shenzhen Bay Arena» της πόλης Σενζέν, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον Στ' όμιλο, ο οποίος θα διεξαχθεί στην πόλη Ναντσίνγκ. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Μαυροβούνιο που περιμένει με αγωνία την τελική απόφαση του NBAer, Νίκολα Βούτσεβιτς, για το αν τελικά θα αγωνιστεί στη διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου - 15 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά οι όμιλοι της πρώτης φάσης...

Α' Όμιλος: Ακτή Ελεφαντοστού, Πολωνία, Βενεζουέλα, Κίνα 

Β' όμιλος: Ρωσία, Αργεντινή, Κορέα, Νιγηρία

Γ' όμιλος: Ισπανία, Ιράν, Πουέρτο Ρίκο, Τυνησία

Δ' όμιλος: Ανγκόλα, Φιλιππίνες, Ιταλία, Σερβία

Ε' όμιλος: Τουρκία, Τσεχία, ΗΠΑ, Ιαπωνία

Στ' όμιλος: Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία, Μαυροβούνιο

Ζ' όμιλος: Δομινικανή Δημοκρατία, Γαλλία, Γερμανία, Ιορδανία

Η' όμιλος: Καναδάς, Σενεγάλη, Λιθουανία, Αυστραλία

Και στο βάθος... Team USA

Την πρόκριση για την επόμενη φάση θα πάρουν οι δύο πρώτες του κάθε ομίλου, οι οποίες θα δημιουργήσουν τέσσερα νέα γκρουπ. Έκεινος της Εθνικής θα διασταυρωθεί με τον Ε' όμιλο, στον οποίο συμμετέχει η Team USA μαζί με τις Τουρκία, Τσεχία και Ιαπωνία. Σε περίπτωση που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάρει και στο γκρουπ της δεύτερης φάσης μια από τις δύο πρώτες θέσεις θα βρεθεί στα νοκ άουτ ματς, εκεί που θα αντιμετωπίσει μια ομάδα από τον Ζ' και Η' όμιλο. Μιλάμε δηλαδή για μια εκ των Γαλλία, Γερμανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ιορδανία, Λιθουανία, Αυστραλία, Σενεγάλη και Καναδάς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι όμιλοι της δεύτερης φάσεις θα διεξαχθούν στις πόλης Φοσάν, Γουχάν, Σενζέν και Ναντζίνγκ.

Έτσι θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες

Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο υπάρχουν αγώνες κατάταξης για κάθε θέση κι αυτό γιατί η FIBA θέλει να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το που θα δοθούν τα εφτά εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Συγκεκριμένα, την πρόκριση θα πάρουν οι δύο πρώτες της κατάταξης από την Ευρώπη, η πρώτη από την Αφρική, η πρώτη από την Ασία κι η πρώτη από την Ωκεανία. Εν κατακλείδι την πρόκριση για το Πεκίνο μπορεί να πάρει και μια ομάδα που θα τερματίσει κάτω από την πρώτη δεκάδα.

Από εκεί και πέρα, απομένουν τέσσερις θέσεις, με δεδομένο πάντα ότι η Ιαπωνία έχει εξασφαλισμένη θέση ως οικοδέσποινα. Τα εισιτήρια γι' αυτές τις θέσεις θα δοθούν στα ισάριθμα Προολυμπιακά τουρνουά που θα διεξαχθούν, στα οποία θα λάβουν μέρος συνολικά 24 ομάδες.

Συγκεκριμένα, οι 16 ομάδες που τερμάτισαν πιο ψηλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν προκρίθηκαν φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες συν δύο ομάδες από την Ευρώπη, δύο από την Αμερική, δύο από την Ασια και δύο από την Αφρική. Δεν θα δοθούν wild cards αλλά η επιλογή τους θα γίνει με αγωνιστικά κριτήρια, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Δείτε παρακάτω ένα αναλυτικό βίντεο με τον τρόπο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κι ένα ακόμα με ολόκληρη της κλήρωση, στην οποία ήταν καλεσμένοι ο Κόμπι Μπράιαντ κι ο Τζέισον Ντερούλο.

Draw - FIBA Basketball World Cup 2019 - ft. Kobe Bryant & Jason Derulo

FIBA Basketball World Cup 2019 - Competition System



NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved