Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ: Οι αντιδράσεις για την Ελλάδα

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ: Οι αντιδράσεις για την Ελλάδα

Δηλώσεις για την κλήρωσή τους με την Ελλάδα στον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας έκαναν οι προπονητές των αντιπάλων της Εθνικής Ανδρών Μπάσκετ.

Γιασμίν Ρέπεσα (προπονητής εθνικής Κροατίας): «Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τους αντιπάλους μας πριν προχωρήσουμε στη λεπτομερή ανάλυσή τους. Η Ελλάδα, η Αργεντινή και το Πουέρτο Ρίκο είναι καλές ομάδες. Υπάρχουν οι Φιλιππίνες και η Σενεγάλη για τις οποίες δεν μπορώ να πω κάτι προς το παρών, πέραν του ότι είναι χώρες στις οποίες το μπάσκετ αναπτύσσεται. Δεν μπορούμε να ενθουσιαζόμαστε, όταν υπάρχουν ομάδες για τις οποίες δεν έχουμε πληροφορίες. Αφήστε να δούμε πρώτα τα ρόστερ. Μην ξεχνάμε ότι ακόμα κι αυτές, ίσως έχουν παίκτες του ΝΒΑ στη διάθεσή τους. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε μόνο την Ελλάδα και έχουμε πρόσφατη εικόνα από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Για εμάς ο σημαντικότερος παράγοντας είναι να δούμε σε ποιους μπορούμε να στηριχθούμε. Τα πάντα εξαρτώνται από αυτό».

Βίνσεντ "Τσοτ" Ρέγιες (προπονητής Φιλιππίνων): «Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στην τελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης του μπάσκετ. Απέναντί μας θα βρούμε μεγάλες δυνάμεις, όπως η Αργεντινή, η Κροατία. Μας αρέσει που θα παίξουμε στη Σεβίλλη, πόλη στην οποία διαμένουν πολλοί Φιλιππινέζοι και περιμένουμε ότι στα παιχνίδια που θα δώσουμε θα έχουμε την στήριξή τους. Επίσης απ΄ ότι γνωρίζω θα μας συμπαρασταθούν πολλοί συμπατριώτες μας που θα ταξιδέψουν στην Ισπανία από τις Φιλιππίνες. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο γκρουπ και δεν τρέφουμε αυταπάτες. Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε πολύ-πολύ σκληρά. Για μία ομάδα σαν και μας δεν υπάρχουν εύκολοι όμιλοι ή εύκολα παιχνίδια. Θα ήταν όνειρο για εμάς εάν περνούσαμε στο β΄ γύρο και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε δύο νίκες. Εάν τα καταφέρουμε και προκριθούμε δεν θα μιλάμε για επιτυχία της εθνικής ομάδας, αλλά ενός ολόκληρου λαού. Το μπάσκετ στις Φιλιππίνες είναι το κυριότερο, ίσως το το μοναδικό άθλημα, που ο κόσμος αγαπάει πάρα πολύ. Για μένα προσωπικά η όλη διοργάνωση, η συμμετοχή μας, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Χούλιο Λάμας (προπονητής Αργεντινής): «Το Μουντομπάσκετ, όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι οι διοργανώσεις με την υψηλότερη ένταση. Υπάρχουν στιγμές που η καρδιά χτυπάει πιο δυνατα. Εχουμε υψηλές προσδοκίες και ελπίζουμε να έχουμε όλους τους παίκτες μας διαθέσιμους. Δεν έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι παίζουμε στη Σεβίλη, όσο η δυναμική του ομίλου μας. Οι Αργεντινοί παίκτες χαίρουν μεγάλης εκτίμησης εδώ, στην Ισπανία. Μπορώ να πω ότι θα παίζουμε σε φιλικό έδαφος, αφού οι παίκτες θα είναι γνώριμες φυσιογνωμίες στον κόσμο. Περιμένουμε ότι πολλοί φίλοι μας θα έλθουν να μας δουν».

Φρανσίσκο "Πάκο" Ολμος (προπονητής Πουέρτο Ρίκο): «Είναι ένα δύσκολο γκρουπ, όπως όλα άλλωστε. Προφανώς το γκρουπ του... θανάτου είναι το α΄. Εμείς έχουμε προοπτικές για κάτι καλό. Θα δούμε πώς θα αποδώσουμε εναντίον της Αργεντινής, ενώ στον όμιλό μας υπάρχει κι η Κροατία με πολύ καλούς παίκτες. Επίσης, πρέπει να τσεκάρουμε και τη δυναμική των Φιλιππίνων. Με την Αργεντινή έχουμε παίξει αρκετές φορές. Για τους υπόλοιπους θα μας βοηθήσει το βίντεο και το scouting. Θα επιλέξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα και θα δουλέψουμε σκληρά για να περάσουμε στον επόμενο γύρο».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved