Euroleague Final Four 2025: Η κούπα στα χέρια του Σάρας

Euroleague Final Four 2025: Η κούπα στα χέρια του Σάρας

Η Φενέρμπαχτσε είναι στην κορυφή της Ευρώπης, καθώς η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επικράτησε της Μονακό 81-70 και κατέκτησε τον τίτλο για τη φετινή διοργάνωση. 

Αποστολή στο Άμπου Ντάμπι: Γιάννης Κουβόπουλος

Μετά από 5 αποτυχημένα Final-4 φέτος ήταν η σειρά του. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους "οδήγησε" τη Φενέρ στην κορυφή της Ευρώπης, μετά την επικράτησή της επί της Μονακό του Βασίλη Σπανούλη με 68-81, με τον Λιθουανό τεχνικό να πετάει από πάνω του την κατάρα των χαμένων Final-4. 

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα της Μονακό στο παιχνίδι με τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να ελέγχουν ολοκληρωτικά την κατάσταση. Τη στιγμή που οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους ήταν εξαιρετικά νευρικοί ο Μάικ Τζέιμς καθοδηγούσε μαεστρικά την ομάδα του και με δικό του τρίποντο αλλά και του Στραζέλ οι Γάλλοι πήραν προβάδισμα με 11-4 στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα. Ο Ντιαλό μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά ένα λεπτό αργότερα, ενώ για τους… τυπικά φιλοξενούμενους ο Γκούντουριτς προσπαθούσε να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του και με τον Χέιζ να παίρνει πρωτοβουλίες το σκορ έγινε 13-8 στο 5ο λεπτό του αγώνα. 

Τρίποντο και πάλι από τον Τζέιμς για το double score, άμεση απάντηση για το 16-11 από τον Χολ και η Φενέρμπαχτσε όσο κυλούσε ο χρόνος… έμπαινε στο παιχνίδι. Ο Μπιμπέροβιτς ενάμιση λεπτό πριν από το τέλος μείωσε στο… δίποντο, 18-16, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 20-18. 

Πήρε κεφάλι η Φενέρ 

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τη Φενέρ να παίρνει κεφάλι με τρίποντο του Μπόλντγουιν, αλλά τη Μονακό να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο. Ο Άλφα Ντιαλό ανέλαβε δράση και πήρε προσπάθειες στο χαμηλό post με αποτέλεσμα να “οδηγήσει” την ομάδα του σε σερί και τη Μονακό να παίρνει και πάλι προβάδισμα με 29-21. Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους έδειχναν να τα έχουν χαμένα με τον Ντιαλό να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο για το 32-23 στο 16’. 

Η συνέχεια όμως ανήκε στην Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και με μεγάλα καλάθι των Μέλι και Χέιζ άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά. Μάλιστα ο Χολ με εντυπωσιακό καλάθι και φάουλ στο τέλος του ημιχρόνου έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με το προβάδισμα να είναι στα χέρια των Τούρκων με 33-35. 

Μπροστά η Φενέρ από κοντά η Μονακό 

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο του αγώνα με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να “χτίσουν” momentum αλλά να μην τα καταφέρνουν. Η Φενέρ συνεχίζει να έχει το προβάδισμα στο σκορ, με τον Ντέιβις να κάνει το 36-38, αλλά τον Στραζέλ μετά από συνεχόμενες ανανεώσεις των επιθέσεων της ομάδας του, με γκολ-φάουλ να μειώνει σε 41-42, στο 26΄. 

“Κόλαση” και το επόμενο τετράλεπτο της αναμέτρησης με τον Τζέιμς να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην Μονακό αλλά τον Γκούντουριτς να απαντάει χωρίς… καθυστέρηση και τον Μπόλντγουιν με 4 συνεχόμενους πόντους να κάνει το 43-48. Η Μονακό όμως είχε την απάντηση που ήθελε. Τρίποντο από τον Μπλόσομγκειμ και εξαιρετικές φάσεις από τον Ντιαλό για το νέο προβάδισμα των Γάλλων, 49-48, αλλά Γκούντουριτς και Ντέιβις με μακρινά σουτ “έκλεισαν” την περίοδο στο 51-54 για τη Φενέρ. 

Ο έλεγχος στη Φενέρ 

Στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου η Μονακό δε μπορούσε να βρει σκορ με… τίποτα και ο Μπόλντγουιν με τρίποντο διαμόρφωσε ένα σερί 0-5 για την ομάδα του “γράφοντας” το 51-59, με τους Τούρκους να έχουν στα χέρια τους προβάδισμα 8 πόντων.Το σερί άνοιξε ακόμα περισσότερο, μιας και στην επόμενη φάση ο Έρικ ΜακΚόλουμ με γκολ-φάουλ έκανε το 51-62 και έδωσε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στην ομάδα του.  Το τέμπο δεν άλλαζε καθόλου με τον Γκούντουριτς 4 λεπτά πριν το τέλος με μεγάλο καλάθι να διατηρεί την διαφορά στους 10 πόντους, 55-65 και τον Χολ 3:334 πριν τη λήξη με τρίποντο να “γράφει” το 57-68 και να αναγκάζει τον Σπανούλη να πάρει τάιμ άουτ χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Ο Γκούντουριτς υπέγραψε την νίκη

Άμεσα έγινε το 59-68 και αυτός ο ανεκδιήγητος διαιτητής, ο Νέντοβιτς ανακάλυψε αντιαθλητικό φάουλ του Μπόλντγουιν πάνω σε τρίποντο του Στράζελ, με τον παίκτη της Φενέρ να αποβάλλεται καθώς είχε και τεχνική ποινή και τη Μονακό να μειώνει σε 61-68, 2:20 πριν την ολοκλήρωση του τελικού. Μάλιστα ο Στραζέλ είναι ο παίκτης που με ένα ακόμα τρίποντο έριξε τη διαφορά στους 5, 64-69 και είχε αφήσει τον τελικό ανοικτό. Ο Γκούντουριτς όμως απάντησε άμεσα και έκανε το 64-71 και κάπου εκεί η Μονακό έριξε… λευκή πετσέτα δίχως να μπορεί να ακολουθήσει την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους η οποία πήρε την νίκη με 68-81 και κατέκτησε την κούπα του πρωταθλητή. 

Τα Δεκάλεπτα: 20-18, 33-35, 51-54, 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euroleague Final Four 2025: Τρισευτυχισμένος ο Γιασικεβίτσιους – «Νιώθω υπέροχα»

Euroleague Final Four 2025: Τρισευτυχισμένος ο Γιασικεβίτσιους – «Νιώθω υπέροχα»

Euroleague Final Four 2025: Έγραψε ιστορία στο Άμπου Ντάμπι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Euroleague Final Four 2025: Έγραψε ιστορία στο Άμπου Ντάμπι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Euroleague Final Four 2025: Η «χρυσή βίβλος» της διοργάνωσης - Δεύτερη κούπα για Φενέρμπαχτσε

Euroleague Final Four 2025: Η «χρυσή βίβλος» της διοργάνωσης - Δεύτερη κούπα για Φενέρμπαχτσε

Euroleague Final Four 2025: Τα highlights του τελικού Μονακό – Φενέρμπαχτσε
Euroleague Final Four 2025: Τα highlights του τελικού Μονακό – Φενέρμπαχτσε
Premier League: Η απονομή του τίτλου στη Λίβερπουλ
Premier League: Η απονομή του τίτλου στη Λίβερπουλ
«Ασέβεια προς τον κόσμο, είναι και ασέβεια προς την ΑΕΚ»: Η ανακοίνωση της «Ένωσης»
«Ασέβεια προς τον κόσμο, είναι και ασέβεια προς την ΑΕΚ»: Η ανακοίνωση της «Ένωσης»
Euroleague Final Four 2025: Τρισευτυχισμένος ο Γιασικεβίτσιους – «Νιώθω υπέροχα»
Euroleague Final Four 2025: Τρισευτυχισμένος ο Γιασικεβίτσιους – «Νιώθω υπέροχα»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved