Ολυμπιακός: Η πίεση της πρωτιάς και το «κρέμασμα» του Μιλουτίνοφ στα μανταλάκια

Ολυμπιακός: Η πίεση της πρωτιάς και το «κρέμασμα» του Μιλουτίνοφ στα μανταλάκια

Οι συνεχόμενες ήττες και οι κακές εμφανίσεις έχουν φέρει αναταράξεις στην ομάδα του Πειραιά, με τον Σέρβο σέντερ να μπαίνει στο στόχαστρο των προπονητών του, τη στιγμή που η πρώτη θέση της regular season τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Αν δεν υπήρχαν οι Γιαβόρ και Νίκολιτς τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά αυτή τη στιγμή στην κατάταξη της Euroleague.

Αν δεν υπήρχαν οι Γιαβόρ και Νίκολιτς ο Παναθηναϊκός θα είχε φύγει νικητής από το «αιώνιο» ντέρμπι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή θα μετρούσε τρεις συνεχόμενες ήττες.

Αν δεν υπήρχαν οι Γιαβόρ και Νίκολιτς ο Ολυμπιακός θα είχε ρεκόρ 21-10.

Αν δεν υπήρχαν οι Γιαβόρ και Νίκολιτς ο Ολυμπιακός θα είχε ίδιο ρεκόρ με τη Φενέρμπαχτσε η οποία τον «έχει» στην ισοβαθμία και η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα ήταν στην πρώτη θέση, με αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα να είναι στην δεύτερη.

Όμως και Γιαβόρ υπάρχει και Νίκολιτς υπάρχει και πολλοί άλλοι, που κατά καιρούς έχουν βγάλει τον Ολυμπιακό από τη δύσκολη θέση, κατά τη διάρκεια της σεζόν που διανύουμε.

Και πλέον, ο Ολυμπιακός έχοντας να διαχειριστεί αρκετά προβλήματα τραυματισμών, αλλά και την πίεση της τελικής ευθείας δείχνει να έχει χάσει την μπάλα.

Κάπως αλλιώς δε μπορούν να εξηγηθούν οι επιθέσεις του τεχνικού επιτελείου της ομάδας προς τους παίκτες της. Και μάλιστα δημόσια. Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε την ομάδα του κακομαθημένη με τον Σάσα Βεζένκοφ να βγαίνει δημόσια και να του απαντάει. Χθες ήταν η σειρά του Γιώργου Μποζίκα ο οποίος «άδειασε» με αδιανόητο τρόπο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ λέγοντας πως η κακή βραδιά του Φαλ είναι φυσιολογική γιατί τόσο καιρό παίζει μόνος του στη θέση «5».

Και κάπου εκεί χάνεται η μπάλα μιας και οι αριθμοί δείχνουν ότι ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα αν δεν είναι καλύτερος του Φαλ είναι τουλάχιστον ισάξιος.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία έξι παιχνίδια της ομάδας (από αρχές Φεβρουαρίου), όπου βρισκόντουσαν στην «ερυθρόλευκη» δωδεκάδα και οι δύο σέντερ ο Μιλουτίνοφ έχει καλύτερους αριθμούς από τον Γάλλο σέντετ. Ο Σέρβος έχει 43 πόντους και 33 ριμπάουντ, με τον Φαλ να έχει στο ενεργητικό του 43 πόντους και 24 ριμπάουντ. Με τον πρώτο να μετράει μέσο όρο συμμετοχής πάνω από 17 λεπτά ανά ματς.    

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά της ομάδας του Ολυμπιακού



Σαμσουνσπόρ - Παναθηναϊκός: Με Ιωαννίδη η ενδεκάδα του Ρουί Βιτόρια
Σαμσουνσπόρ - Παναθηναϊκός: Με Ιωαννίδη η ενδεκάδα του Ρουί Βιτόρια
Live streaming η κλήρωση του Champions League: Ο Ολυμπιακός μαθαίνει αντιπάλους στη League Phase
Live streaming η κλήρωση του Champions League: Ο Ολυμπιακός μαθαίνει αντιπάλους στη League Phase
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέρασαν από ιατρικά Γκριγκόνις και Κουζέλογλου
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέρασαν από ιατρικά Γκριγκόνις και Κουζέλογλου
Eurobasket 2025, Ισραήλ – Ισλανδία 83-71: Θετικό ξεκίνημα με δίδυμο «φωτιά» Σόρκιν, Αβντίγια
Eurobasket 2025, Ισραήλ – Ισλανδία 83-71: Θετικό ξεκίνημα με δίδυμο «φωτιά» Σόρκιν, Αβντίγια
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved