Παναθηναϊκός AKTOR: Ένας ακόμα… ιστορικός τελικός

Παναθηναϊκός AKTOR: Ένας ακόμα… ιστορικός τελικός

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται και πάλι να γράψει ιστορία με τους “πράσινους” να μετρούν αντίστροφα για τον 8ο τελικό τους και να αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Ο “Βασιλιάς” αντιμετωπίζει τη “Βασίλισσα”. Όχι δεν αναφερόμαστε σε παιχνίδι… σκάκι, αλλά στο μπάσκετ. Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Εκεί που ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν γράψει και συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους μοναδική, ανεξίτηλη ιστορία. 

 Οι δύο κορυφαίες ομάδες των ευρωπαϊκών γηπέδων, θα συναντηθούν αύριο το βράδυ πρώτη φορά σε τελικό Ευρωλίγκας (Κυριακή, 26/4, 21:00), με την ομάδα του Τσους Ματέο να θέλει να κάνει το back to back και τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν να γράφουν με τον καλύτερο τρόπο τον επίλογο σε ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο μπασκετικό παραμύθι.

 Οι λόγοι που κάνουν τον τελικό... ιστορικό

Όμως ο αυριανός τελικός δεν είναι ιστορικός για συγκρούονται για πρώτη φορά οι δύο “γίγαντες” του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι ιστορικός γιατί η ομάδα του “τριφυλλιού” επιστρέφει στο σημείο αυτό έπειτα από απουσία 13 ετών. Τελευταία φορά ήταν το 2011 στο Final-4 της Βαρκελώνης, όταν οι “πράσινοι” κατέκτησαν το 6ο ευρωπαϊκό. 

  • Απολαυστικό όσο ποτέ το φετινό Final 4,  και αυτό δεν οφείλεται μόνο στη μάχη των ομάδων αλλά και στη Βίκος Cola Zero Sugar.

Η φετινή σεζόν έκρυβε πολλές… εκπλήξεις. Παραδόσεις που “έσπασαν”, κατάρες που… “έσπασαν”. Και τώρα θα “σπάσει” σίγουρα μία ακόμα. Αν η Ρεάλ κάνει το back to back τότε θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει την κούπα έχοντας τερματίσει πρώτη στην κανονική περίοδο. Αν ο Παναθηναϊκός πάρει την κούπα τότε θα φτάσει τις 7 κατακτήσεις σε 8 τελικούς και θα μιλάμε για ένα ακόμα απίστευτο επίτευγμα. 

Ο Δημήτρης, ο Παύλος και οι 4.000 "πιστοί" 

Οι “πράσινοι” καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης είχαν στο πλευρό τους σχεδόν 4000 “πράσινους” οπαδούς οι οποία έκαναν τα πάντα για να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας τους. Να βρεθούν στις εξέδρες της UBER Arena. Και κατάφερα να κερδίσουν κατά κράτος τη “μάχη” της εξέδρας. Ακόμα και όταν είχε τελειώσει ο πρώτος ημιτελικός και παιζόταν ο δεύτερος.

 Μαζί τους, λίγο πιο κοντά, στις θέσεις του παρκέ και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος ο οποίος έκανε τα πάντα, μην υπολογίζοντας το παραμικρό, για να επιστρέψει η ομάδα του “τριφυλλιού” στην κορυφή. Για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός εκεί που ανήκει. Στην ελίτ. Και στην κορυφή. Μαζί με τον γιο του Παύλο παρακολούθησαν τον μεγάλο ημιτελικό και αποθέωσαν τους “πράσινους” οι οποίοι θύμιζαν κάτι από το… όραμα που είχε γι αυτούς ο μεγάλος και αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος.  

Τρίτο σερί Final-4 αλλά χωρίς το επιθμητό αποτέλεσμα

Τρεις ώρες νωρίτερα από τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης ο Ολυμπιακός θα ρίξει τίτλους… τέλους στη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία αγωνιζόμενος κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, δεν είχαν καμία πνευματική συγκέντρωση, δε μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια τη Ρεάλ και ηττήθηκαν δικαίως, πετυχαίνοντας όμως την τρίτη τους συνεχόμενη παρουσία σε Final-4..

 

 

 

 

 



Πρωταθλητής Ελλάδας στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός
Πρωταθλητής Ελλάδας στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός: Η Σπόρτινγκ ετοιμάζει νέα πρόταση για τον Ιωαννίδη – «Αποφασισμένη να τον αποκτήσει»
Παναθηναϊκός: Η Σπόρτινγκ ετοιμάζει νέα πρόταση για τον Ιωαννίδη – «Αποφασισμένη να τον αποκτήσει»
Euro 2024, Σερβία - Αγγλία 0-1: Το γκολ του Μπέλιγχαμ νίκησε και το άγχος!
Euro 2024, Σερβία - Αγγλία 0-1: Το γκολ του Μπέλιγχαμ νίκησε και το άγχος!
Premier League: Έκλεισε τον Ολίσε με εξαετές συμβόλαιο η Τσέλσι
Premier League: Έκλεισε τον Ολίσε με εξαετές συμβόλαιο η Τσέλσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved