Ο Σλούκας στα… καλύτερά του!

Ο Σλούκας στα… καλύτερά του!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR βρίσκεται σε συνεχή αγωνιστική άνοδο με τον αρχηγό του «τριφυλλιού» να διανύει (ίσως) την καλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Όταν στις 8 Ιουλίου του περασμένου καλοκαιριού η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR ανακοίνωνε με κάθε επισημότητα τη μεταγραφή του Κώστα Σλούκα στην ομάδα, κάποιοι έμειναν με το… στόμα ανοιχτό.

Κάποιοι θεώρησαν μεγάλο λάθος την απόφαση του Έλληνα διεθνή, κάποιοι άλλοι είδαν ως μεγάλη προοπτική στην καριέρα του την απόφασή του να φορέσει τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος και κάποιοι άλλοι ακόμα δεν το έχουν… χωνέψει.

Εκείνοι όμως που ήταν απολύτως σίγουροι για την απόφασή τους δεν ήταν άλλοι από τους Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Εργκίν Αταμάν. Οι δύο άντρες είχαν πάρει την απόφασή τους και ήξεραν πολύ καλά τι θα μπορούσε να προσφέρει στην αναγέννηση του Παναθηναϊκού AKTOR ο Σλούκας των 10 Final-4.

Και αν και το ξεκίνημα του στον Παναθηναϊκό δεν ήταν το καλύτερο δυνατό (κάτι απόλυτα φυσιολογικό για έναν παίκτη που κάνει την μετάβαση από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και το ανάποδο), ήρθαν και οι τραυματισμοί να τον αφήσουν πίσω, αλλά η αλήθεια είναι πως κανένας δεν έπαψε να πιστεύει σε αυτή την τεράστια επένδυση αλλά και στην ανυπολόγιστη αγωνιστική αξία του Κώστα Σλούκα.

Και ο ίδιος φρόντισε (και φροντίζει) να τους βγάζει όλους ασπροπρόσωπους. Από τη διακοπή των «παραθύρων» και μετά ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έχει βρει πλήρως τον εαυτό του, πατάει στα πόδια του πιο γερά από ποτέ, έχει γίνει… ένα με τους συμπαίκτες του, έχει γίνει… ένα με τον κόσμο και έχει πάρει τον Παναθηναϊκό από το… χέρι και τον «οδηγεί» με ασφάλεια στη μεγάλη του επιστροφή.  Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Και αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς. Το λένε οι ίδιοι οι αριθμοί…

Στα τελευταία 8+1 παιχνίδια του Παναθηναϊκού AKTOR ( 8 παιχνίδια για τη Euroleague και 1 για τη Stoiximan Basket League) οι «πράσινοι» μετρούν 8 νίκες (με μοναδική απώλεια το ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), με τον Κώστα Σλούκα να είναι… μαγικός.

Ο Κώστας Σλούκας στον Παναθηναϊκό είναι στα καλύτερά του και το φίνις του, αν συνεχίσει έτσι, αναμένεται να είναι… απολαυστικό.

Στα τελευταία, 9, λοιπόν παιχνίδια ο διεθνής γκαρντ μετράει 12,2 πόντους μέσο όρο, με 3,8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο. Είναι ο παίκτης που «φτιάχνει» όλο το παιχνίδι της ομάδας του, «φτιάχνει» τους συμπαίκτες του και… χαλάει τους αντιπάλους του.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων το μεγάλο τρίποντο που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό, 36 δεύτερα πριν από το τέλος και ουσιαστικά έδωσε την νίκη στην ομάδα του, χαρίζοντάς της το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας.

Και όλα αυτά μπροστά στον πάγκο του Ολυμπιακού. Τον Γιώργο Μπαρτζώκα και απέναντι στον φίλο του Κώστα Παπανικολάου που μάλλον κάτι του χρωστούσε. Από τον αγώνα του ΣΕΦ. Τότε που ο αρχηγός του Ολυμπιακού απάντησε με τρίποντο στο τρίποντο του αρχηγού του Παναθηναϊκού και με μια… δεικτική χειρονομία ζήτησε από τον Σλούκα να… σωπάσει.

Τη Δευτέρα το βράδυ στο ΟΑΚΑ ο Σλούκας μετά από μια μαγική σταυρωτή, έστειλε τον Παπανικολάου αριστερά εκείνος πήγε δεξία, step buck, τρίποντο και ζήτησε από το ΟΑΚΑ να κάνει… φασαρία!



Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved