Παναθηναϊκός-Βαλένθια 91-92: Η... μαχαιριά του Τζόουνς «έκλεψε» τη νίκη (photos)

Παναθηναϊκός-Βαλένθια 91-92: Η... μαχαιριά του Τζόουνς «έκλεψε» τη νίκη (photos)

Ο Παναθηναϊκός, παρά τις απουσίες των Παπαγιάννη, Ουόλτερς και Πονίτκα, πάλεψε με τους τρομερούς Γκουντάιτις και Λι, αλλά μια χαμένη βολή του Ματ Τόμας, σε συνδυασμό με την κακή άμυνα στην τελευταία φάση (buzzer beater τρίποντο του Τζόουνς), του στέρησαν τη νίκη. Σοβαρό διαιτητικό λάθος για μια ακόμα φορά στο τέλος.

Μια σπουδαία νίκη έχασε μέσα από τα χέρια του ο Παναθηναϊκός!

Σπουδαία γιατί στο τζάμπολ βρέθηκε στο παρκέ με τους Παπαγιάννη, Ουόλτερς και Πονίτκα να έχουν τεθεί νοκ άουτ, αλλά με τους Γκουνάιτις (23 πόντους, 10 ριμπάουντ) και Λι (25 πόντους, 7 ασίστ) να κάνουν τα καλύτερά τους παιχνίδια με την πράσινη φανέλα βρέθηκε αγκαλιά με την επιτυχία.

Ωστόσο, μετά από μία χαμένη βολή του Τόμας (91-89), με τις άμυνες να μην υπάρχουν σε όλο το ματς, ο Ντέγιαν Ράντονιτς επέλεξε να μην κάνει φάουλ και από λάθος αλλαγή και τον Ουίλιαμς πάνω στον Τζόουνς, ο Αμερικανός με τρίποντο buzzer beater έδωσε τη νίκη στη Βαλένθια.

Μέσα σε όλα αυτά, ένα λάθος διαιτητών στο τέλος, στέρησαν δύο βολές από τους «πράσινους» που θα άλλαζαν τα δεδομένα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με τις επιθέσεις τους «ζεστές». Ο Παναθηναϊκός έχοντας καλή δημιουργία από τους Μπέικον και Λι, αλλά ταυτόχρονα τους δύο Αμερικανούς να ηγούνται και στο σκοράρισμα, δεν βρέθηκε ποτέ πίσω. Η Βαλένθια, ωστόσο, με κύρια πηγή κινδύνου τον Τζόουνς παρέμενε κοντά στο σκορ (26-21 στο τέλος του πρώτου 10λεπτου το οποίο ολοκλήρωσαν παίζοντας από την αρχή οι Μπέικον, Λι, Ουίλιαμς και Γκουντάιτις).

Στη δεύτερη περίοδο με τον Αγραβάνη να μπαίνει στο παρκέ και να συνεισφέρει στην άμυνα με 1 κλέψιμο και 1 τάπα και να παίρνει κι ένα επιθετικό ριμπάουντ, αλλά και τον Τόμας να έχει τους πρώτους του πόντους, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μέχρι και το +9 (36-27). Η Βαλένθια πλησίασε και πάλι, αλλά με τον Γκουντάιτις να προσφέρει λύσεις, όπως έκανε και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης οι «πράσινοι» έκλεισαν το ημίχρονο στο +7 (49-42).

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, ξεκίνησε άσχημα. Με σερί 0-6 η Βαλένθια μείωσε αρχικά στον πόντο και παρά το τρίποντο του Λι μετά από περισσότερα από 2 λεπτά στην περίοδο, οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν για πρώτη φορά με 52-53. Με τον Τομας να ζεσταίνεται με δύο σερί τρίποντα ο Παναθηναϊκός ξαναβρέθηκε μπροστά, αλλά κάποια δύσκολες φάσεις έστειλαν δύο φορές τους διαιτητές στο βίντεο, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του να πέσει. Η Βαλένθια το εκμεταλλεύτηκε, μαζί με την αστοχία του Μπέικον και χάρη σε 2 σερί τρίποντα του Χάρπερ έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο στο 68-69.

Η 4η περίοδος ήταν θρίλερ με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς, αλλά ο Βίκτορ Κλαβέρ με φονικά τρίποντα έφερε τη Βαλένθια στο +4 για πρώτη φορά στο 35' (75-79). Ο τρομερός Γκουντάιτις με δύο σερί καλάθια και φάουλ έφερε ξανά τον Παναθηναϊκό μπροστά με 81-79! Ο Αλεξάντερ ισοφάρισε, αλλά ο Γκουντάιτις δεν σταματιόταν και πέτυχε νέο καλάθι, κερδίζοντας και το φάουλ (84-81). Ο Τζόουνς με τυχερό καλάθι (αλλοίωσε την προσπάθεια ο Λιθουανός σέντερ) μείωσε στον πόντο, ο Γκουντάιτις στη συνέχεια έκοψε στον αιφνιδιασμό τον Αροστέγκι, αλλά ο Μποχωρίδης έκανε αδικαιολόγητο λάθος πετώντας την μπάλα στους αντιπάλους 2 λεπτά πριν το τέλος.

Ο Τζόουνς με μεγάλο καλάθι έβαλε ξανά τους Ισπανούς μπροστά (84-85), με τον Λι να απαντά με 2 βολές, αλλά ο Τζόουνς είχε κι άλλη λύση (86-87). Ο Λι έβαλε δύο ακόμα βολές με ένα λεπτό να απομένει (88-87). Ο Τζόουνς και πάλι (με βολές αυτή τη φορά) έκανε το 88-89, αλλά ο Πάρις Λι με καλάθι και φάουλ έδωσε το προβάδισμα, αλλά έχασε τη βολή (90-89). Η άμυνα βγήκε και ο Γκουντάιτις δέχθηκε φάουλ.

Ωστόσο οι διαιτητές σκανδαλωδώς δεν έδωσαν βολές, θεωρώντας πως ο Λιθουανός δεν είχε πιάσε την μπάλα, αν και το είχε κάνει ξεκάθαρα. Ο Τόμας στη συνέχεια πήγε στις βολές με 17,5 δεύτερα να απομένουν. Ο Αμερικανός όμως ευστόχησε μόνο στη μία (91-89) και ο Κρις Τζόουνς με buzzer beater πάνω στον Ουίλιαμς έδωσε τη νίκη στη Βαλένθια, καθώς ο Ράντονιτς επέλεξε να μην κάνει φάουλ. 

Δεκάλεπτα: 26-21, 49-42, 68-69, 91-92



Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved