Βίρτους - Παναθηναϊκός 74-64: Είδε ότι μπορεί να κερδίσει και... (τα) έχασε (video)

Βίρτους - Παναθηναϊκός 74-64: Είδε ότι μπορεί να κερδίσει και... (τα) έχασε (video)

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 55-57 στο 33', αλλά με λάθος διαχείριση από τον Ράντονιτς και έναν τραγικό Μπέικον, έμεινε για 5' και 30'' χωρίς πόντο και ηττήθηκε από τη Βίρτους, στην επιστροφή του στην Μπολόνια μετά από 21 χρόνια. 

Με τον Ντουέιν Μπέικον στη χειρότερη βραδιά του με τη φανέλα του «τριφυλλιού» (8 πόντοι, με τους 5 στο δεύτερο δεκάλεπτο και τους 3 με βολές όταν είχε κριθεί το ματς) και τον Ντέγιαν Ράντονιτς να ανακατεύει την τράπουλα μόλις η ομάδα του προηγήθηκε στο 33' με 55-57, ο Παναθηναϊκός «ήπιε θάλασσα» στο πιο κρίσιμο σημείο, δέχθηκε σερί 14-0 από τη Βίρτους και έχασε με αποκαρδιωτικό τρόπο (74-64) ένα ακόμα παιχνίδι στη φετινή Euroleague.

Οι «πράσινοι» κυνηγούσαν εξ αρχής στο σκορ και στην Μπολόνια, αλλά όταν βρήκαν το σχήμα που γύρισε το ματς, ο Μαυροβούνιος τεχνικός θέλησε να δώσει έξτρα ώθηση με την είσοδο του Μπέικον, ωστόσο ο Αμερικανός συνέχισε να είναι σε κακή βραδιά και το ματς χάθηκε.  

Ο Νέιτ Ουόλτερς ήταν ο μοναδικός που στάθηκε σε υψηλό επίπεδο σε σχεδόν όλο το ματς με 15 πόντους, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα (δεν τον είχε στα κρίσιμα λεπτά ο Ράντονιτς λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα), ενώ βοήθειες πρόσφερε και ο Ουίλιαμς (10 πόντους, 7 ριμπάουντ), με τον Πονίτκα (13 πόντους) να βάζει μεγάλα καλάθια στο σημείο της ανατροπής (μεταξύ των οποίων και το τρίποντο που έδωσε προβάδισμα με 55-57).

Από τη Βίρτους κορυφαίος ήταν ο Τόρνικε Σενγκέλια με 16 πόντους, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 ριμπάουντ).

 

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα φετινό παιχνίδι βρέθηκε να κυνηγά από νωρίς στο σκορ. Μετά το αρχικό 3-5 οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν απελπιστικά άστοχοι (5/15 σουτ), ενώ ταυτόχρονα δεν βρήκαν λύσεις απέναντι στον Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός με 7 πόντους και 4 ασίστ στα πρώτα 9 λεπτά έφερε την ομάδα του στο +9 (18-9), για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος στο 18-11 με καλάθι του Λι.

Το ίδιο άσχημα ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Μπάκο να σημειώνει 5 σερί πόντους και με 7-0 η Βίρτους βρέθηκε στο 25-11, για να σκοράρει ο Λι μετά από δύο άγονα λεπτά. Διάστημα, βέβαια, που η τριάδα των διαιτητών, υπό το βλέμμα του Στόουκς, σφύριζε ακόμα και τις επαφές που δεν υπήρχαν υπέρ των Ιταλών, αφήνοντας ελεύθερα το ξύλο σε Μπέικον και Γκριγκόνις στην άλλη πλευρά.

Το τάιμ άουτ έφερε στο παρκέ σχήμα με Ουόλτερς, Μπέικον, Γκριγκόνις, Ουίλιαμς, Παπαγιάννη και δύο σερί τρίποντα από Γκριγκόνις και Ουόλτερς που έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 10 (27-19). Παρά το τάιμ άουτ του Σκαριόλο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε με αυτό το σχήμα να έχει καλή κυκλοφορία και ένα νέο τρίποντο του Μπέικον (πρώτο καλάθι στον αγώνα), μείωσε περαιτέρω (27-22). Η Βίρτους, ωστόσο, αντέδρασε και σε συνδυασμό με κάποια χαμένα ελεύθερα σουτ των «πράσινων», έτρεξε σερί 7-0 και ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +12 (36-24), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 43-30, με ρεσιτάλ απίθανων αποφάσεων από τους διαιτητές.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ράντονιτς να επιστρατεύει σχήμα με Λι και Ουόλτερς ταυτόχρονα στο παρκέ. Με τους δυο τους να σκοράρουν 9 σερί πόντους για τους «πράσινους» η διαφορά έπεσε ξανά στους 5, καθώς ο Τεόντοσιτς έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Ωστόσο, Μπέικον και Γκριγκόνις πήραν τη σκυτάλη για αδικαιολόγητα λάθη και η Βίρτους πήγε γρήγορα στο +11 και πάλι (52-41). Στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου, όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε εκ νέου λύσεις μέσα από την άμυνά του και τους Παπαγιάννη, Πονίτκα στην επίθεση και έκλεισε το δεκάλεπτο στο -4 (55-51).

Η «πράσινη» αντεπίθεση συνεχίστηκε με σκληράδα στην άμυνα και δύο τρίποντα από τους Ουίλιαμς και Πονίτκα βρέθηκε μπροστά στο σκορ μετά το αρχικό 3-5 (55-57), αλλά η Βίρτους απάντησε με 5-0 σερί και ανάγκασε τον Ράντονιτς σε τάιμ άουτ. Κάτι που δεν έφερε αποτέλεσμα. Οι οικτρές επιθέσεις συνεχίστηκαν κόντρα στη σκληρή άμυνα της ιταλικής ομάδας, οι «πράσινοι» έμειναν πάνω από 5 λεπτά χωρίς πόντο και η Βίρτους καθάρισε τη νίκη με σερί 14-0 (69-57).

Δεκάλεπτα: 18-11, 43-30, 55-51, 74-64

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved