Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 107-77: Κατάρρευση στην Πόλη
EUROKINISSI

Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 107-77: Κατάρρευση στην Πόλη

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε στο ύψος του μόνο για ένα δεκάλεπτο κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, η οποία με τρομερή πολυφωνία επιβεβαίωσε (107-77) την ανωτερότητά της απέναντι στους μονοδιάστατους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Πόλη γνωρίζοντας πως έχει πολύ δύσκολο έργο, αλλά θέλοντας να δώσει συνέχεια στη πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Μπασκόνια και να εμφανιστεί ανταγωνιστικός κόντρα στην πρωτοπόρο της φετινής Euroleague.

Αυτό έγινε μόλις για ένα δεκάλεπτο, όταν και οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 22-25. Από εκείνο το σημείο και μετά, όμως, η Φενέρμπαχτσέ κυριάρχησε στο παρκέ, δείχνοντας την ποιότητα που έχει, αλλά και το βάθος στον πάγκο της, παίρνοντας βοήθειες σχεδόν από όλους όσους πάτησαν παρκέ.

Αντίθετα, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς είχε κορυφαίο τον Μπέικον και τους Παπαγιάννη, Ουόλτερς και Ουίλιαμς να δίνουν κάποιες βοήθειες. Από εκεί και πέρα το... χάος, καθώς κανείς δεν κατάφερε να βοηθήσει, με τον Πονίτκα να κάνει το χειρότερό του ματς με την πράσινη φανέλα, ενώ ο Γκριγκόνις ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί καν στο δεύτερο μέρος.

Έτσι, η Φενέρ κυριαρχώντας στα ριμπάουντ και βασισμένη στην καθοριστική δεύτερη περίοδο, όπου έτρεξε ένα επιμέρους 33-15 έφτασε στην 7η νίκη της σε 8 αγωνιστικές στη φετινή Euroleague, ενώ ο Παναθηναϊκός έπεσε στο 2-6.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι σαν να μην είχε μπει καν στο παρκέ στο πρώτο δίλεπτο, ίσως επηρεασμένος και από την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στην Ulker Arena. Η Φενέρ το εκμεταλλεύτηκε και προηγήθηκε με 7-0, τη στιγμή που οι «πράσινοι» δεν έβρισκαν λύσεις απέναντι στην πιεστική άμυνα των αντιπάλων. Το γρήγορο τάιμ άουτ που πήρε ο Ντέγιαν Ράντονιτς πριν καν συμπληρωθούν 2 λεπτά αγώνα, όμως, λειτούργησε ευεργετικά.

Αρχικά με τον Νέιτ Ουόλτερς να σημειώνει τους πρώτους 7 πόντους της ομάδας του και να δείχνει σφυγμό και να μειώνει τη διαφορά (13-9 στο 4’). Εν συνεχεία την μπαγκέτα πήρε ο Ουίλιαμς με κάποια δύσκολα καλάθια, για να έρθει ο Μπέικον να βάλει το χεράκι του για την ανατροπή στην πρώτη περίοδο και το 22-25 του Παναθηναϊκού, ο οποίος περιόρισε τα λάθη του (2) και είχε και 5 ασίστ σε αυτό το δεκάλεπτο.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν έβαλαν μυαλό από το πάθημα στο ξεκίνημα. Το πρώτο δίλεπτο ήταν και πάλι καταστροφικό με σερί 8-0 αυτή τη φορά. Ο Ράντονιτς πάλι πήρε τάιμ άουτ πριν συμπληρωθούν 2 λεπτά παιχνιδιού στη δεύτερη περίοδο, αλλά δεν ήταν ανάλογη η αντίδραση. Το σχήμα με Λι και Γκριγκόνις δεν δούλεψε και το σερί της Φενέρ έφτασε στο 13-0 (35-25), μέχρι ο Ντουέιν Μπέικον να βάλει ένα εντυπωσιακό καλάθι και φάουλ μετά από κάτι παραπάνω από 3,5 λεπτά χωρίς σκορ για το τριφύλλι. Η διαφορά ξανάγινε γρήγορα διψήφια και μάλιστα στο τελευταίο δίλεπτο η τουρκική ομάδα κατάφερε να φτάσει στο μέγιστο μέχρι εκείνο το σημείο +15 (55-40), το οποίο ολοκλήρωσε και το πρώτο μέρος και μια καταστροφική περίοδο, όπου ο Μπέικον πάλευε σχεδόν μόνος επιθετικά (7 από τους 15 πόντους της ομάδας του), ενώ η άμυνα γινόταν με τα... μάτια (33 πόντοι παθητικό).

Με τον Σκότι Ουίλμπεκιν να έχει πλέον βρει ρυθμό από το πρώτο μέρος και με τον Παναθηναϊκό να μην βρίσκει ενέργεια από την άμυνα του για να δώσει βοήθειες και στον Μπέικον επιθετικά, η Φενέρ είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και στην τρίτη περίοδο ουσιαστικά «κλείδωσε» την υπόθεση νίκη. Με τον Αμερικανό γκαρντ να πετυχαίνει μεγάλα καλάθια οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο +23 (78-55). Η τέταρτη περίοδος ήταν πλέον διαδικαστική, με τους «πράσινους» να βγάζουν απογοήτευση, αλλά και κάποια σημάδια κόπωσης στο παιχνίδι τους.

Δεκάλεπτα: 22-25, 55-40, 78-55, 107-77

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιτούδης): Μότλεϊ 10 , Μπιρσέν, Χαζέρ 7, Γουίλμπεκιν 19 (3/3 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 1/1 βολή), Έντουαρντς 14 (4/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίσρ), Μαχμούτογλου 9 (3) , Χέιζ-Ντέιβις 16 (4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/3 βολές), Πιέρ 2, Τζεκίρι 6 , Γκούντουριτς8 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη), Μπούκερ 7 (4 μπλοκ) , Καλάθης 9 (3/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης 6 (2) , Γουόλτερς 11 (4/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5 ασίστ), Λι 2, Παπαγιάννης 12 (5/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ) , Γουίλιαμς 10 (2/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ) , Γ. Καλαϊτζάκης 3 , Μπέικον 20 (2/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 10/12 βολές, 5 ριμπάουντ) , Πονίτκα 7 (3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές) , Γκριγκόνις, Μαντζούκας, Γκουντάιτις 6.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός: «Συναγερμός» με Γκριγκόνις - Το Σάββατο τα νεότερα για τον Λιθουανό

Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός: «Συναγερμός» με Γκριγκόνις - Το Σάββατο τα νεότερα για τον Λιθουανό

Παναθηναϊκός: Η τέταρτη πιο «βαριά» ήττα στην Euroleague

Παναθηναϊκός: Η τέταρτη πιο «βαριά» ήττα στην Euroleague

Ράντονιτς: «Η άμυνά μας ήταν τραγική»

Ράντονιτς: «Η άμυνά μας ήταν τραγική»

Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved