Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 73-66: «Κλείδωσε» τη 3η θέση με ανατροπή

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 73-66: «Κλείδωσε» τη 3η θέση με ανατροπή

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα: Την 3η θέση της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας εξασφάλισαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη νίκη τους 73-66 επί της Μπαρτσελόνα με ανατροπή.

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός πήρε τα «δώρα» που του έκαναν οι Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Μονακό, μετά τις νίκες τους επί των Ρεάλ Μαδρίτης και Αρμάνι, αντίστοιχα και εξασφάλισε την 3η θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια. Μάλιστα, οι Πειραιώτες «βλέπουν» ακόμα και τη δεύτερη θέση, αλλά περιμένουν την τελευταία αγωνιστική όπου η «Βασίλισσα» υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου και οι Ιταλοί δοκιμάζονται στο Λιόν κόντρα στη Βιλερμπάν.

Χωρίς Σλούκα, χωρίς Φαλ αλλά με πάθος από όσους βρέθηκαν στο παρκέ ο Ολυμπιακός έκανε τελικά την ανατροπή και πήρε τη νίκη που τόσο πολύ ήθελε για να εξασφαλίσει την τρίτη θέση, καθώς έφτασε στο 19-9, με το πέρας και της 33ης αγωνιστικής και μπορεί να τερματίσει και δεύτερος, εφόσον η Ρεάλ Μαδρίτης ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική από την Μπάγερν Μονάχου.

Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται να αποφεύγουν εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου την Αναντολού Εφές στα playoffs, με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (στο σενάριο που ο Ολυμπιακός βγεί τρίτος και όχι δεύτερος) να είναι όπως όλα δείχνουν η αντίπαλος του στον δρόμο προς το Βελιγράδι. 

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με 20 πόντους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, με τον Σάσα Βεζένκοφ να πραγματοποιεί ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Ο Σερτάκ Σανλί μέτρησε 13 πόντους και 5 ριμπάουντ για την Μπαρτσελόνα και ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Νίκολα Μίροτιτς να προσθέτει 11. Ο Νικ Καλάθης στα 19'42'' που αγωνίστηξκε μέτρησε 7 πόντους, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Ο αγώνας: 

Με τον Ζαν-Σαρλ στο «5» εν τη απουσία του Μουσταφά Φαλ ξεκίνησε ο Ολυμπιακος και τους Ουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου και Βεζένκοφ να είναι οι υπόλοιποι της αρχικής πεντάδας. Ένα νωθρό, όμως ξεκίνημα και η αστοχία επέτρεψαν στους Καταλανούς να προηγηθούν με 2-10 και 4-12. Χάρη σε δύο διαδοχικά τρίποντα από Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ, οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 10-12, όμως θα κυνηγούσαν μέχρι τη λήξη της 1ης περιόδου. Πέρα από τα 3/10 δίποντα (30%) ήταν κυρίως τα ριμπάουντ ο τομέας που έκανε τη διαφορά υπέρ της ισπανικής ομάδας. Με μηδέν επιθετικά και 10 στο σύνολο τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, την ώρα που οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μετρούσαν 12. Μίροτις και Σανλί μετρούσαν από 4 πόντους, ενώ 6 είχε ο Ντόρσει για τον Ολυμπιακό, στο 10ο λεπτό, με τον ηλεκτρονικό πίνακα να δείχνει 13-19.

Με τον Γιώργο Πρίντεζη νέο πρόσωπο και τον ΜακΚίσικ στην περιφέρεια ξεκίνησε τη 2η περίοδο ο Ολυμπιακός. Η Μπαρτσελόνα ξέφυγε ξανά με +8, 13-21 από καλάθι του Ρόλαντ Σμιτς, για να μαζέψει και πάλι τη διαφορά, με λύσεις από Χασάν Μάρτιν και Σακίελ ΜακΚίσικ (19-23) η ομάδα του Πειραιά. Κι ενώ ήταν πασιφανές πως η απουσία του Φαλ άφηνε «γυμνό» τον Ολυμπιακό στη ρακέτα, οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν ανταγωνιστικοί, έστω και αν στο ημίχρονο είχαν 10 ριμπάουντ (μόλις 1 επιθετικό) έναντι 24ων (10 επιθετικά / 14 αμυντικά) της Μπαρτσελόνα. Με τον Λούντζη να παίζει καλή άμυνα πάνω στον Καλάθη και τον Ζαν-Σαρλ να δίνει λύσεις ο Ολυμπιακός πλησίασε αρκετές φορές στο καλάθι την αντίπαλό του. Ήταν με τρίποντο του Ζαν-Σαρλ που ο Ολυμπιακός πλησίασε (30-32), ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ διαμόρφωσε το 33-35. Μετά τους Σανλί και ΕνΝάτζι, όμως οι Κούριτς και Καλάθης (με τρίποντο) «υπέγραψαν» σερί 5-0, για το 33-40 του ημιχρόνου.

Μίροτις και Σανλί επανέφεραν το +8 για την ομάδα τους (36-44), αλλά θα ακολουθούσε επιμέρους σκορ 12-3 για να βρεθεί για πρώτη φορά μπροστά ο Ολυμπιακός (48-47), 1:51΄΄ πριν τη λήξη της 3ης περιόδου. Η παρουσία του Χασάν Μάρτιν στο «5» και η ενέργεια που έβγαλε και στα δύο μισά του παρκέ αποδείχτηκε καταλυτική.

Παράλληλα, ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε μπροστά στο σκοράρισμα με 6 προσωπικούς πόντους σε αυτό το διάστημα. Και λίγο αργότερα, ο Σακίελ ΜαΚίσικ με τρίποντο διαμόρφωσε το 51-48, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να σηκώνεται όρθιος στις κερκίδες του ΣΕΦ. Oι Πειραιώτες έκαναν επιμέρους σκορ 18-8 στο τρίτο δεκάλεπτο, απέναντι σε μία άμυνα «γρανίτη» στη διοργάνωση φέτος.

Η τέταρτη περίοδος... έμοιαζε με τελικό, που ίσως και να... επαναληφθεί στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου τον Μάιο. Έτσι τουλάχιστον το αντιμετώπισαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα και του Γιασικεβίτσιους.

Το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια, με το +1 να είναι η μεγαλύτερη διαφορά εκατέρωθεν. Όταν δια χειρός Ρόλαντς Σμιτς, η Μπαρτσελόνα προσπέρασε με +3 (55-58), ο ΜακΚίσικ ισοφάρισε σε 58-58. Ο Κούριτς απάντησε (58-60), για το 60-60 από τον Σάσα Βεζένκοφ. Και μετά το 62-60 από τον ΜακΚίσικ, ο Μίροτις ισοφάρισε για τους «μπλαουγκράνα» 62-62. Όμως, σε εκείνο το σημείο... ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την υπόθεση νίκη. Με επιμέρους σκορ 7-1 ξέφυγε με +6, 69-63 και απέμενε πλέον μόνο 1 λεπτό. Το τρίποντο του Ουόκαπ είχε κάνει το 67-63 και ο Παπανικολάου είχε πετύχει το επόμενο καλάθι. Ο Σανλί με τρίποντο (69-66) προσπάθησε να κρατήσει «ζωντανή» την Μπαρτσελόνα, αλλά ο Καλάθης έστειλε με φάουλ τον MVP Σακίελ ΜακΚίσικ στη γραμμή των βολών και ο Αμερικανός με 2/2 «έγραψε» το 71-66. Ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 73-66, με 2 ακόμη βολές μετά το φάουλ του Λαπροβίτολα και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-19, 33-40, 51-48, 73-66

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναντολού Εφές-Άλμπα Βερολίνου: 87-77: Ξέσπασε ο Λάρκιν!

Αναντολού Εφές-Άλμπα Βερολίνου: 87-77: Ξέσπασε ο Λάρκιν!

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα: Το «τρελό» τρίποντο του Καλάθη που έφερε έκρηξη του Μπαρτζώκα (video+photos)

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα: Το «τρελό» τρίποντο του Καλάθη που έφερε έκρηξη του Μπαρτζώκα (video+photos)

Euroleague: Σίγουρα 3ος ο Ολυμπιακός - Όλα τα σενάρια για την δεύτερη θέση

Euroleague: Σίγουρα 3ος ο Ολυμπιακός - Όλα τα σενάρια για την δεύτερη θέση

Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved