Ο Παναθηναϊκός και το ΟΑΚΑ «μπλοκάρουν» τη βία: Πρωτοβουλία της ΚΑΕ για ενημερωτικές δράσεις

Ο Παναθηναϊκός και το ΟΑΚΑ «μπλοκάρουν» τη βία: Πρωτοβουλία της ΚΑΕ για ενημερωτικές δράσεις

Με πρεσβευτή ένα από τα αστέρια της ομάδας, τον Γιώργο Παπαγιάννη, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προχωρά σε μια σημαντική πρωτοβουλία κατά της βίας στα γήπεδα

Με σύνθημα το «Block the Violence», πραγματοποιεί ημερίδες, στις οποίες μιλούν μέλη και στελέχη της ομάδας σε νέα παιδιά, με στόχο την πλήρη ενημέρωση για το φαινόμενο της βίας, ώστε αυτό να εκλείψει από τον αθλητισμό.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει επανειλημμένως ξεκαθαρίσει τη θέση της καταδικάζοντας φαινόμενα οπαδικής βίας, με όποια μορφή και αν εκδηλώνονται. Δυστυχώς στη χώρα μας καταγράφονται ακόμα και δολοφονίας υπό το πρόσχημα της ιδιότητας του οπαδού μιας ομάδας. Πέρα από αυτή την ακραία, εγκληματική μορφή της βίας στον αθλητισμό όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παίρνει κι άλλες μορφές, με συνηθέστερη τη λεκτική βία που υφίστανται οι αθλητές ακόμα και εντός του παρκέ από τους αντίπαλους οπαδούς, ενδεχομένως.

Η πρώτη δράση της σειράς «Block the Violence» έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου, στο ΟΑΚΑ, με εξέχοντες ομιλητές, ενώ οι νεαροί αθλητές της PAO BC Academy βρίσκονταν στις θέσεις του κοινού. Ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο Γιώργος Παπαγιάννης που είναι και ο πρεσβευτής της συγκεκριμένης δράσης για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ο ψυχολόγος στην PAO BC Academy Εμμανουήλ Τσαγκαράκης, μίλησαν στα παιδιά και τα ενημέρωσαν για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας, αλλά και τις συνέπειές του σε διάφορους τομείς.

Δείτε βίντεο από την ημερίδα:

Ο κ. Χαλιορής στάθηκε στην επιτυχημένη συνεργασία του Ολυμπιακού Σταδίου με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας πως: «Με δράσεις σαν κι αυτή φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια φιλική και λειτουργική εγκατάσταση. Μια εγκατάσταση απολύτως ασφαλή τόσο για τους αθλητές, όσο για τους φιλάθλους και τους επισκέπτες που έρχονται στο ΟΑΚΑ».

Ο κ. Τσαγκαράκης επιχείρησε να εξηγήσει στα παιδιά πόσο ανώφελη είναι η χρήση βίας ως μέσου επίλυσης προβλημάτων αλλά και από πού πηγάζει μια τέτοια συμπεριφορά, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό να προλαβαίνουμε τέτοιες συμπεριφορές προτού εκδηλωθούν με αυτόν τον τρόπο: «Αντί να στεκόμαστε μονάχα στις εκφράσεις και τις συνέπειες της βίας, θα πρέπει επιτέλους να ασχοληθούμε με την κατανόηση του φαινομένου και αντίστοιχα να εστιάσουμε στους μηχανισμούς που συντελούν στη δημιουργία του, προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε προτού καν εκφραστεί. Η βία αποτελεί την πιο έντονη και επικίνδυνη μορφή επιθετικότητας με οποιαδήποτε από τις μορφές της και αν εκφράζεται (σωματική, λεκτική, κοινωνική κλπ). Ο μοναδικός λόγος που ο οποιοσδήποτε μπορεί να την θεωρήσει ως τρόπο επίλυσης ή διεκδίκησης των θέλω του, είναι η υπερβολική συναισθηματική συσσώρευση των ‘αρνητικών’ μη εκφρασμένων συναισθημάτων του, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα δεδομένο και είναι η αυτοκαταστροφή, το αδιέξοδο και η σίγουρη ήττα. Ας εκμεταλλευτούμε την ικανότητα της επικοινωνίας μας, ώστε να σταματήσει η -άνευ όρων- συναισθηματική αποθήκευση και ταυτόχρονα ας αξιοποιήσουμε το μεγαλύτερο δώρο του αθλητισμού και της άσκησης, δηλαδή την κινητοποίηση και τη συναισθηματική εκδήλωση, μέσα από τη σωματική ενεργοποίηση και ένταση».

ffffffff

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, μιλώντας και επί προσωπικού, αναφέρθηκε στις περιπτώσεις που οι ίδιοι οι αθλητές, σε όποιο επίπεδο και αν αγωνίζονται, μπορούν να γίνουν αποδέκτες βίαιων συμπεριφορών: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που είμαι ο πρεσβευτής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σε αυτήν την ενέργεια. Αποδέχθηκα με χαρά την τιμητική αυτή πρόταση καθώς έχω την ευκαιρία να εκφραστώ στην κοινωνία και στα νέα παιδιά, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης κατά της βίας. Η βία δεν είναι μόνο σωματική, αλλά και λεκτική, όπως αυτή που σαν αθλητές αντιμετωπίζουμε ορισμένες φορές στο γήπεδο. Ωστόσο, εμείς καλούμαστε να διαχειριστούμε τέτοιου είδους καταστάσεις και συγκεντρωνόμαστε στο στόχο μας, ελέγχουμε τις αντιδράσεις μας και τη συμπεριφορά μας. Με τον τρόπο αυτό απομονώνουμε τυχόν επιθετικές συμπεριφορές και τη βία γενικότερα. Αυτό άλλωστε είναι και το πνεύμα του αθλητισμού, να προάγει τη συνεργασία, τον αυτοέλεγχο, την υγεία, σωματική και ψυχική, και να κάνει block σε κάθε μορφής βία».

Η σειρά δράσεων ενημέρωσης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υπό την πρωτοβουλία «Block the Violence» συνεχίζονται με τη συμμετοχή προπονητών και αθλητών της ομάδας, καθώς και εξειδικευμένων συνεργατών, με στόχο την κορύφωση της εκστρατείας ενημέρωσης κατά της βίας, απ’ όπου και αν προέρχεται (οπαδική, σχολική, σωματική, ψυχολογική, έμφυλη, ενδοοικογενειακή, κλπ).

afsdfsd

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - PAO BC for the Community το οποίο συμβάλει στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων.



Τένις: Θρίαμβος της Σβιάτεκ στη Μαδρίτη - Λύγισε τη Σαμπαλένκα σε... μαραθώνιο τελικό!
Τένις: Θρίαμβος της Σβιάτεκ στη Μαδρίτη - Λύγισε τη Σαμπαλένκα σε... μαραθώνιο τελικό!
Άστον Βίλα: Πιθανή η συμμετοχή Μαρτίνες και Τίλεμανς στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Άστον Βίλα: Πιθανή η συμμετοχή Μαρτίνες και Τίλεμανς στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Το πασχαλινό post του Φώτη Ιωαννίδη με την Ελένη Βουλγαράκη
Το πασχαλινό post του Φώτη Ιωαννίδη με την Ελένη Βουλγαράκη
Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved