Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ζενίτ 70-64: Την «κατάπιε» ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ Παπαγιάννης (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ζενίτ 70-64: Την «κατάπιε» ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ Παπαγιάννης (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επί της Ζενίτ επικρατώντας 70-64, έχοντας σε τρομερή βραδιά τους Γιώργο Παπαγιάννη και Νεμάνια Νέντοβιτς, μέσα σε ένα «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ.  

Αυτός ήταν ξανά ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μετά το διπλό μέσα στο ΣΕΦ έδωσαν συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις, αυτή τη φορά μπροστά στους περισσότερους από 9.000 οπαδούς τους που δημιούργησαν μια κολασμένη ατμόσφαιρα.

Τι κι αν ξεκίνησαν με 0-12 τον αγώνα, οι «πράσινοι» ήταν εντυπωσιακοί στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΜΕΓΑ Νεμάνια Νέντοβιτς να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο ΣΕΦ, με 18 πόντους και ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ τρίποντο όταν η μπάλα έκαιγε στο τελευταίο 2λεπτο (και τη Ζενίτ να έχει βρεθεί μπροστά με 61-62 μετά το 60-50) και τον ΓΙΓΑΝΤΑ Γιώργο Παπαγιάννη να κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και μια από τις καλύτερες της καριέρας του.

Φυσικά, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η εξαιρετική άμυνα των «πράσινων», με τη ζώνη να χρησιμοποιείται ξανά σε μεγάλο βαθμό από τον Πρίφτη και να... βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έσπασε το αρνητικό σερί των 5 ήττων, κατάφερε να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις μετά από αυτές στο Μόναχο και το ΣΕΦ, έφτασε τις 3 νίκες και βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία, αλλά και ηρεμία τη συνέχεια.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ζενίτ δεν θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς, μετά τον θρίαμβο στο ΣΕΦ. Οι «πράσινοι» έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα στα πρώτα 5 λεπτά της αναμέτρησης, καθώς με κάκιστες επιλογές στην επίθεση δεν μπόρεσαν να πετύχουν ούτε πόντο, ενώ αμυντικά έδωσαν αρκετά ελεύθερα σουτ, με τους Ρώσους να τα βάζουν... όλα (ακόμα και τα μαρκαρισμένα υπό πίεση χρόνου) και να ξεκινούν με ένα εντυπωσιακό 0-12.

Ο κόσμος (περισσότερος από κάθε άλλη φορά) που βρέθηκα στο ΟΑΚΑ προσπαθούσε με χειροκρότημα να «ξυπνήσει» την ομάδα, αλλά αυτός που το κατάφερε ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Με φόρα από το ΣΕΦ, ο Σέρβος γκαρντ μπήκε στο παιχνίδι στο 0-12 μαζί με Σαντ Ρος και Μποχωρίδη και έδωσε λύσεις επιθετικά με συνεχόμενους πόντους (ένα σπουδαίο τρίποντο και φάουλ) και κερδισμένα φάουλ. Ταυτόχρονα ο κόουτς Πρίφτης γύρισε την άμυνα σε ζώνη και προσωρινά πήρε πράγματα από αυτή. Ωστόσο, η Ζενίτ ήταν πολύ εύστοχη στα πρώτα δέκα λεπτά κι έχοντας ταυτόχρονα και περισσότερα επιθετικά ριμπαουντ προηγήθηκε με 15-23.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» μείωσαν γρήγορα στους 5 (19-24), αλλά η Ζενίτ ξέφυγε εκ νέου στο +9 (19-28). Σε εκείνο το σημείο η άμυνα ζώνης «έσφιξε» τους Ρώσους και άρχισε ο... βομβαρδισμός. Με τρία σερί τρίποντα από Μέικον, Νέντοβιτς και Κασελάκη ο Παναθηναϊκός έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Όχι όμως για πολύ μιας και ανέλαβαν δράση οι Ρίζικ, Ντιφάλα (κατά κύριο λόγο) και Νίκολιτς. Οι τρεις διαιτητές άρχισαν να προκαλούν με τα σφυρίγματά τους και να εξαγριώνουν το ΟΑΚΑ, όπως το ανύπαρκτο φάουλ του Κασελάκη, τα βήματα του Κουζμίνκσας που σκόραρε σε δύο φάσεις. Αποκορύφωμα όμως ήταν η τεχνική ποινή στον Μέικον για φλόπινγκ σε προσπάθεια τριών πόντων, ενώ έγινε καθαρό φάουλ του Φράνκαμπ, ενώ ακολούθησε και δεύτερη τεχνική ποινή στον Πρίφτη για διαμαρτυρία! Έτσι το 28-28 έγινε μέσα σε 2 λεπτά, 28-38, με το «τριφύλλι» να καταφέρνει στο τέλος του ημιχρόνου με 5 συνεχόμενους πόντους του να μειώνει στο 33-38.

Το τρίτο δεκάλεπτο μπορεί να ξεκίνησε με καλάθι του Φράνκαμπ που έκανε το 33-40, αλλά συνεχίστηκε με μια ραψωδία του Γιώργου Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ κυριάρχησε στις δύο ρακέτες σε άμυνα και επίθεση με 10 πόντους και 3 μπλοκ στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο, ενώ καθαρισε και τα ριμπάουντ. Το αποτέλεσμα ήταν ο Παναθηναϊκός να τρέξει ένα εντυπωσιακό 13-0 αρχικά (46-40) κι ένα 18-2 συνολικά (51-42) για να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Η Ζενίτ αντέδρασε στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου και μείωσε σε 53-48, αλλά το τριφύλλι με ένα 7-2 στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου και τον Παπαγιάννη να φτάνει από νωρίς σε double-double πήγε για πρώτη φορά στο +10 (60-50). Ωστόσο, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ... Με σερί 1-12 η Ζενίτ «πάγωσε» για λίγα δευτερόλεπτα το ΟΑΚΑ (61-62), αλλά ο ΜΕΓΑΣ Νέντοβιτς με τριποντάρα 1:42 πριν από το τέλος έδωσε το έναυσμα για την τελική επικράτηση. Η οποία ουσιαστικά σφραγίστηκε με την σπουδαία επίθεση που σχεδίασε ο Δημήτρης Πρίφτης λίγο μετά, με μόλις 9 δέκατα του δευτερολέπτου να απομένουν και τον Παπαπέτρου να υψώνει για τον Παπαγιάννη, που άφησε την μπάλα στο καλάθι για το +4, που ουσιαστικά τελείωσε το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 33-38, 53-48, 70-64.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved