Αρμάνι-Μπαρτσελόνα 75-70: Στην κορυφή οι Ιταλοί - Έριξαν στο καναβάτσο την ομάδα του Γιασικεβίτσιους

Αρμάνι-Μπαρτσελόνα 75-70: Στην κορυφή οι Ιταλοί - Έριξαν στο καναβάτσο την ομάδα του Γιασικεβίτσιους

Αρμάνι-Μπαρτσελόνα: Μία φοβερή Αρμάνι επικράτησε δίκαια με 75-70 της Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο και έμεινε μόνη της στην κορυφή της Euroleague

Με πατημένο το πόδι στο γκάζι ξεκίνησαν οι δυο «μονομάχοι» στο Mediolanum Forum. O Σιλντς έκανε το 2-0 για να ακολουθήσει ένα κρεσέντο επιθετικού πλουραλισμού με τους γηπεδούχους να φτάνουν μέχρι και στο +11 με τρίποντο του Χολ. Ωστόσο, οι Καταλανοί συγκεντρώθηκαν και κατάφεραν στα τελευταία λεπτά να ρίξουν τη διαφορά ξανά σε μονοψήφιο επίπεδο για το πολύ υψηλό 28-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου.  

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε πιο «σφιχτές» άμυνες και σημειώθηκαν, συγκριτικά με τα πρώτα δέκα λεπτά λίγοι πόντοι(σχεδόν οι μισοί, 14-13 το επιμέρους σκορ), ενώ και οι δυο πλευρές υπέπεσαν σε πολλά λάθη. Η Αρμάνι βέβαια, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα και τον πρώτο λόγο στην έδρα της με το τρίποντο του Χολ(1,48’ για το ημίχρονο, 40-30) αλλά και το δίποντο του Χάινς(στο 44” για το ημίχρονο 42-32) να φέρνει τη διαφορά στους δέκα. Ο Μίροτιτς ευστόχησε στην τελευταία επίθεση των Ισπανών για το 42-34 του ημιχρόνου. 

Ξεκινώντας το δεύτερο μισό στην Ιταλία η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε πολύ... Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τη διαφορά, ενώ η ομάδα του Γιασικεβίτσιους «κυνηγούσε» στο σκορ. Η ψαλίδα της διαφοράς άνοιξε μέχρι και στο +12, ο Χέιζ κατάφερε να μειώσει ξανά στους δέκα(59-49) αλλά ο καθοριστικός Ντίνος Μήτογλου πέτυχε ένα εντυπωσιακό τρίποντο στην εκπνοή του χρόνου του τρίτου δεκαλέπτου και η Μπαρτσελόνα είχε να ανέβει τον Γολγοθά των 12 πόντων στο τέταρτο δεκάλεπτο. 

Στο «καυτό» τελευταίο δεκάλεπτο οι «Μπλαουγκράνα», όχι μόνο τον ανέβηκαν αλλά και τον ξεπέρασαν, αφού γύρισαν με ένα σερί 12-0 όλο το ρυθμό του αγώνα και μετέτρεψαν το ματς σε ένα πολύ σκληρό ντέρμπι. 

Ο Ντέιβις ήταν καθοριστικός παράγοντας για την Μπαρτσελόνα, αφού αυτός ισοφάρισε για το 61-61(4’ πριν τη λήξη), ενώ στην επόμενη επίθεση έβαλε καλάθι «μαχαιριά» για το σύνολο του Μεσίνα κάνοντας το 61-63 και δίνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα την ομάδα του. Ο Τζίτζι Ντατόμε ωστόσο, έδωσε «ανάσα» στους γηπεδούχους με ένα μεγάλο καλάθι τριών πόντων και φάουλ να πετυχαίνει το 71-65. Ο Καλάθης ευστόχησε μετά το τάιμ άουτ για τρεις για το 73-70 αλλά δε στάθηκε αρκετό και η Αρμάνι προστάτεψε την έδρα και το αήττητο για το τελικό 75-70. 

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα ήταν Ντατόμε με 17 πόντους, 2 ριμπάουντ κι 1 κλέψιμο, ενώ διψήφιος ήταν και ο Ντέβον Χολ με 16 πόντους. 

Για τους ηττημένους ο Ντέιβις γέμισε τη στατιστική του με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ αν και δε στάθηκε αρκετή για το πολύτιμο διπλό. Από 10 είχαν οι Μίροτιτς και Χέιζ.  

Κάπως έτσι η Αρμάνι πήρε το ντέρμπι... κορυφής με μόλις 1 ήττα, εκθρόνισε την Μπαρτσελόνα και πλεόν απολαμβάνει μόνη της την πρώτη θέση σε 8 αγωνιστικές.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-21, 42-34, 61-49, 75-70



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved