Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 77-73: Άργησε να «ξυπνήσει» και ξέμεινε από χρόνο (video)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 77-73: Άργησε να «ξυπνήσει» και ξέμεινε από χρόνο (video)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν εκτός αγώνα για 33 λεπτά, βρέθηκε στο -20 και πήγε για επική ανατροπή στο τέλος με μεγάλα τρίποντα, αλλά δεν υπήρχε αρκετός χρόνος.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων επιθετικά για 33 λεπτά στο Τελ Αβίβ, βρέθηκε να χάσει μέχρι και 20 πόντους (64-44), με αποτέλεσμα παρά την επική προσπάθεια για ανατροπή στο τέλος με μεγάλα σουτ των Μέικον, Ουάιτ και Παπαπέτρου, να ηττηθεί 77-73 από τη Μακάμπι για την 5η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «πράσινοι» νικήθηκαν κατά κράτος στον τομέα των ριμπάουντ για μια ακόμα φορά (42-32), ενώ παρά τα 14/32 τρίποντα, ήταν εκνευριστικά άστοχοι από μέση και κοντινή απόσταση (12/32 και 37.5%)  και μοιραία οδηγήθηκαν στην ήττα.

Ο Τζέιμς Νάναλι ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μακάμπι με 18 πόντους (16 στο πρώτο ημίχρονο), με τους Σκότι Ουίλμπεκιν (16π., 7ρ., 4ασ.) και Ντέρικ Ουίλιαμς (11π.) να είναι καθοριστικοί στο τέλος. Για τον Παναθηναϊκό εξαιρετικός στην τέταρτη περίοδο ήταν ο Ντάριλ Μέικον (17π.), ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε 15 πόντους (6ρ. και 3ασ.), ενώ ο Οκάρο Ουάιτ ήταν ο κορυφαίος στο κακό διάστημα της ομάδας με 14 πόντους και 4/6 τρίποντα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Δημήτρης Πρίφτης ξεκίνησε τον αγώνα με τον Πέρι στην αρχική πεντάδα, θέλοντας να περιορίσει τη δράση του Σκότι Ουίλμπεκιν, κάτι που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό στο πρώτο ημίχρονο (είχε 2 πόντους με 1/7 σουτ). Γενικότερα ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με διάθεση στην άμυνα και προσεκτικές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να προηγηθεί 3-7 και 5-9. Η Μακάμπι συνήλθε και ισοφάρισε σε 9-9, με τον Φέρελ να μπαίνει στο παρκέ και να προσφέρει 2 ασίστ για το 11-13.

Μετά όμως από το πρώτο rotation στην πεντάδα, ο Παναθηναϊκός έχασε την αμυντική του συνοχή και μαζί την επαφή με το σκορ (19-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου). Κυρίως επειδή δεν μπορούσε να σταματήσει με τίποτα τον Νάναλι, ο οποίος τελείωσε το ημίχρονο με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Παράλληλα, στην επίθεση μετά τα πρώτα 8 λεπτά η επίδοση ήταν τραγική, με πολλά άστοχα σουρ και επιπόλαιες ενέργειες (7/22 δίποντα και 3/12 τρίποντα στο ημίχρονο). Το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο 20λεπτο να κλείσει στο +10 για τους γηπεδούχους (33-23).

Η κάκιστη εικόνα του Παναθηναϊκού επιθετικά συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με την μπάλα να μην κυκλοφορεί, ενώ αντίθετα η Μακάμπι άρχισε να βρίσκει ρυθμό και στην επίθεση και να ξεφεύγει μεχρι και 18 πόντους με δύο τρίποντα του Ουίλιαμς (46-28). Η είσοδος του Φέρελ έφερε καλύτερη κυκλοφορία και τρία συνεχόμενα τρίποντα (2 του Οκάρο και 1 του νεοαποκτηθέντα Αμερικανού), αλλά η Μακάμπι είχε βρει πλέον ρυθμό και στην επίθεση και η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα (53-34 στο 29). Οι «πράσινοι» με δύο ακόμα τρίποντα από Μέικον και Ουάιτ, μείωσαν στο 55-40 στη λήξη της περιόδου.

Για να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι χρειαζόταν πλέον μια ολική… μεταμόρφωση των δύο ομάδων, κάτι που αρχικά δεν φάνηκε εφικτό να γίνει. Έτσι η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει αντί για να πέφτει και οι Ισραηλινοί έφτασαν στο +20 στο 33’ (64-44). Όμως σε εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» έκαναν μια απέλπιδα προσπάθεια και με σερί 12-0 (με τρίποντο του Οκάρο, τρίποντο και φάουλ του Μέικον και 5 πόντους του Νέντοβιτς) έριξαν τη διαφορά στους 8 μέσα σε 3:30. Ο Πατέρνικο μέτρησε ένα καλάθι που δεν έπρεπε να μετρήσει, αλλά ο Μέικον με νέο τρίποντο πήγε το ματς στο -7.

Ένα ακόμα καλάθι του Ουίλιμας και ένα τρίποντο του Ουίλμπεκιν έδειξαν να τελειώνουν το ματς (71-60), αλλά ο Νέντοβιτς με μεγάλο τρίποντο έριξε τη διαφορά στους 8, δύο λεπτά πριν από το τέλος. Με δύο βολές του Μέικον ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά στο -7. Ακολούθησε κλέψιμο του Οκάρο και άστοχο τρίποντο του Μέικον, αλλά με νέο κλέψιμο του Σαντ Ρος και τρίποντο του Παπαπέτρου η διαφορά πήγε στο -4, 58 δεύτερα πριν από το τέλος. Η Μακάμπι ωστόσο κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της στις βολές και έφτασε τελικά στη νίκη με 77-73.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 33-23, 55-40, 77-73.

Δείτε τα στατιστικά:



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved