Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 88-65: Ήττα με κάτω τα χέρια... (photos)

Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 88-65: Ήττα με κάτω τα χέρια... (photos)

Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Με κάκιστο ξεκίνημα και ακόμα χειρότερο τελείωμα η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση στους ανώτερους Μαδριλένους.

Ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του στη Μαδρίτη και δεν κατάφερε να παρουσιάσει τη βελτίωση που έδειχνε μέχρι τώρα από παιχνίδι σε παιχνίδι, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 88-65 από τη Ρεάλ.

Ουσιαστικά το παιχνίδι... τελείωσε στην πρώτη περίοδο, όταν οι «πράσινοι» με κακή άμυνα, δέχθηκαν 30 πόντους και βρέθηκαν με 12 πόντους πίσω στο σκορ. Η διαφορά φυσικά και δεν ήταν απαγορευτική, αλλά η εικόνα δεν σου έδινε σε κανένα σημείο την εντύπωση πως κάτι μπορεί να αλλάξει.

Ακόμα και όταν στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έπαιξε εξαιρετική άμυνα, δεχόμενη μόλις 5 πόντους σε 6:30 λεπτά, δεν μπόρεσε να τη συνδυάσει με ανάλογη προσπάθεια στην επίθεση, καθώς στο ίδιο διάστημα δεν πέτυχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ πόντο.

Η Ρεάλ διατηρούσε προβάδισμα λίγο πάνω από τους 10 πόντους σχετικά εύκολα, απαντώντας γρήγορα σε κάποια ξεσπάσματα (του Ντάριλ Μέικον κυρίως επιθετικά) και στο τέλος εκμεταλλεύτηκε την κατάρρευση των «πράσινων» για να φτάσει τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους.

Πρωταγωνιστής της «βασίλισσας» ήταν ο Έντι Ταβάρες με 17 πόντους (5/5 δίποντα, 7/7 βολές), 9 ριμπάουντ και 31 αξιολόγηση, με τους Γιαμπουσέλε (14π., 7ρ.) και Αμπάλδε (16π.) να ακολουθούν. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Ντάριλ Μέικον με 18 πόντους, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη (Μέικον, Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Οκάρο και Παπαγιάννης στην 5άδα) δεν έκαναν τίποτα από αυτά που θα ήθελε ο προπονητής τους στο ξεκίνημα του αγώνα. Με κάκιστη άμυνα και ακόμα χειρότερη επίθεση η Ρεάλ βρέθηκε από πολύ νωρίς να προηγείται 14-3 και να ελέγχει πλήρως τον αγώνα. Οι γρήγορες αλλαγές του Πρίφτη βελτίωσαν παρωδικά την άμυνα και έδωσαν τη δυνατότητα στους «πράσινους» να μειώσουν στους 6 με δύο τρίποντα του Πέρι (19-13). Η συνέχεια όμως ήταν απογοητευτική, με τη Ρεάλ να χτυπάει από την περίμετρο και να ξεφεύγει ξανά με 12 στο τέλος της περιόδου (30-18) με ένα απίστευτο και τυχερό buzzer beater του Σέρχιο Γιουλ.

Η δεύτερη περίοδος ήταν αρκετά διαφορετική για τον Παναθηναϊκό. Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Παρότι ο Τέιλορ ευστόχησε με το ξεκίνημα σε ένα ακόμα τρίποντο, οι «πράσινοι» πίεσαν αποτελεσματικά πάνω στην μπάλα, δυσκόλεψαν την κυκλοφορία και είχαν απλωμένα χέρια στα σουτ. Με αποτέλεσμα σε 6:30 λεπτά στην περίοδο οι γηπεδούχοι να έχουν πετύχει μόλις 5 πόντους. Ωστόσο, στο άλλο μισό του παρκέ οι παίκτες του Πρίφτη ήταν… τραγικοί.

Κακές επιθέσεις, πολλά λάθη (8 συνολικά στο ημίχρονο) και τρομακτική αστοχία από κοντινή και μέση απόσταση (5/19 δίποντα). Είναι χαρακτηριστικό πως οι πρώτοι πόντοι στο δεκάλεπτο ήρθαν 3:43 πριν το τέλος του ημιχρόνου! Με τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου. Χάρη στο μακρινό σουτ (ένα ακόμα του Οκάρο λίγο μετά) και την άμυνα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε τουλάχιστον να μην επιτρέψει στη Ρεάλ να τελειώσει το ματς από το ημίχρονο. Με επιμέρους σκορ 12-12 οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια στο -12 (42-30).

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ξεκίνησαν με την ίδια διάθεση αμυντικά και στην τρίτη περίοδο με αποτέλεσμα να καταφέρουν να μειώσουν μέχρι και το -8 (47-39), αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης με ξεσπάσματα κατάφερνε να ξεφεύγει κάθε φορά που οι «πράσινοι» έριχναν τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους. Όπως και στο τέλος της περιόδου, όταν ο Παναθηναϊκός με συνεχόμενους πόντους του Μέικον μάζεψε τη διαφορά στο -9, αλλά με ένα σερί του Κοζέρ, το δεκάλεπτο έκλεισε στο 62-50.

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός έβγαλε αρχικά κάποιες καλές άμυνες, αλλά στην επίθεση κόλλησε και πάλι και από ενα σημείο και μετά κατέρρευσε. Η διαφορά άρχισε να ξεφύγει με τους Μαδριλένους να φτάνουν μέχρι και το +27, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται με βολές του Κασελάκη στο 88-65.

Τα δεκάλεπτα: 30-18, 42-30, 62-50, 88-65 

Δείτε φωτογραφίες και τα στατιστικά:



Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved