Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Παρτιζάν 89-85: Στον τελικό με ανατροπή, σε ΟΑΚΑ από τα παλιά (videos+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Παρτιζάν 89-85: Στον τελικό με ανατροπή, σε ΟΑΚΑ από τα παλιά (videos+photos)

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρέθηκε να χάνει 19 πόντους από την Παρτιζάν, αλλά με τρομερή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και πρωταγωνιστές τους Παπαπέτρου, Έβανς και Πέρι επικράτησε 89-85 στην παράταση και θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής την Αναντολού Εφές.

Στον τελικό του 3ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» κόντρα στην Αναντολού Εφές θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε 89-85 της Παρτιζάν στην παράταση.

Οι «πράσινοι» είχαν δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα, με ένα κακό πρώτο ημίχρονο σε άμυνα και επίθεση, όπου βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 19 πόντους (δέχθηκε 48 συνολικά), αλλά και ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος, με τρομερή άμυνα στην τέταρτη περίοδο και μεγάλα καλάθια στο τέλος της κανονικής διάρκειας, αλλά και της παράτασης.

Ωστόσο, με τον κόσμο να επιστρέφει στο ΟΑΚΑ και να δημιουργεί ατμόσφαιρα από τα παλιά, έστω και με περίπου 8.000 οπαδούς, τον Νέντοβιτς να παίρνει χρόνο για 5 λεπτά και να ετοιμάζεται για πιο δυναμική συνέχεια, ο Δημήτρης Πρίφτης μπορεί να παρουσιάσει κάτι πολύ καλύτερο, εφόσον αυξήσει τη διάρκεια της καλής απόδοσης.

nedovic priftis

O Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 20 πόντους και 6 ασίστ, αλλά τα ευχάριστα ήρθαν από την εξαιρετική (και καθοριστική) εμφάνιση του Τζέρεμι Έβανς (15 πόντους, 7 ριμπάουντ), τη νέα καλή εμφάνιση του Κέντρικ Πέρι (15 πόντους, 3 ασίστ), αλλά και τη θετική συνεισφορά του Φλόιντ (11 πόντους, 6 ριμπάουντ).


Η εξέλιξη του αγώνα  

Στην πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε με ενθουσιασμό, έχοντας και μια εξαιρετική ατμόσφαιρα μετά από 1,5 χρόνο από 8.000 φιλάθλους και προηγήθηκε 5-0, έχοντας συνεχόμενες καλές άμυνες. Οι φωνές του Ομπράντοβιτς στη συνέχεια ξύπνησαν την Παρτιζάν, που άρχισε να πιέζει σε όλο το γήπεδο και να δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό οργανωτικά, ενώ και στην άμυνα χρεώθηκε γρήγορα φάουλ κι έστειλε σε εύκολους πόντους από τη βολή τους Σέρβους. Το αποτέλεσμα ήταν η Παρτιζάν να πάρει κεφάλι στο σκορ και μάλιστα να ξεφύγει και με 12-20, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 14-20 με καλάθι του Έβανς και μια καλή άμυνα του Παπαγιάννη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η κακή εικόνα του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε σε άμυνα και επίθεση. Η Παρτιζάν έλεγξε απόλυτα τα ριμπάουντ (10-20 στο ημίχρονο) και τρέχοντας στο γήπεδο, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, η οποία έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της και δεχόταν το ένα καλάθι μετά το άλλο στον αιφνιδιασμό, χωρίς να αντιδρά. Η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους (21-40) για να κλείσει το κακό πρώτο ημίχρονο στο -17 για τους «πράσινους», που ήταν άστοχοι (1/9 τρίποντα) και χωρίς δημιουργία στην επίθεση (5 ασίστ και 6 λάθη).

Η τρίτη περίοδος ήταν αρκετά διαφορετική για τον Παναθηναϊκό. Είναι ενδεικτικό πως το επιμέρους σκορ ήταν 28-20. Οι «πράσινοι» βελτίωσαν το passing game τους και κυρίως έβαλαν τα ελεύθερα σουτ που δημιούργησαν. Οκάρο και Παπαπέτρου πέτυχαν συνεχόμενα τρίποντα στο ξεκίνημα και μάζεψαν με το ξεκίνημα τη διαφορά, ενώ στη συνέχεια ο Μέικον με τις διεισδύσεις του φόρτωσε με φάουλ τους αντιπάλους και πήρε σκορ από βολές. Αμυντικά βέβαια τα πράγματα βελτιώθηκαν μόνο στο τρανζίσιον, αλλά πολλές προσπάθειες των αντιπάλων δεν είχαν την απαιτούμενη πίεση, με αποτέλεσμα να βάλουν οι Σέρβοι κάποια εύκολα καλάθια σε κρίσιμα σημεία. Εν τέλει το σκορ έκλεισε στο 59-68, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να δείχνει σαφώς βελτιωμένος.

Μετά από την καλή τρίτη περίοδο ήρθε η... έκρηξη στο τλεευταίο δεκάλεπτο. Η διαφορά ανέβηκε προσωρινά στο +11, αλλά οι παίκτες του Πρίφτη είχαν ήδη πάρει τα πάνω τους και με τον κόσμο να μπαίνει στην εξίσωση και να δημιουργεί ατμόσφαιρα από τα παλιά. Με τους «πράσινους» να βελτιώνονται στο ριμπαόυντ, τον Έβανς να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες και τους Πέρι, Μέικον να «χτυπούν» από μακριά οι πράσινοι γρήγορα μείωσαν τη διαφορά στο καλάθι 71-73. Ο Σαντ Ρος έχασε λέι απ για την ισοφάριση, αλλά την πέτυχε στην επόμενη επίθεση με φόλοου και ο Ιωάννης Παπαπέτρου έδωσε για πρώτη φορά μετά από 3 περιόδους προβάδισμα με 76-73. Μάλιστα, λίγο μετά ο Φλόιντ έκανε και το 78-73, με την άμυνα να... γυρίζει το παιχνίδι, μιας και ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε πόντο για περίπου 5 λεπτά και εντός παιδιάς καλάθι για σχεδόν 7 λεπτά (78-77). Στο τέλος, οι «πράσινοι» έχασαν 2-3 ευκαιρίες στην επίθεση να καθαρίσουν το ματς, ο Παπαπέτρου έκανε με 2 βολές το 80-77, αλλά ο Ζάγκορατς με τρίποντο ισοφάρισε σε 80-80. Ο Σαντ Ρος έκανε λάθος, οι Σέρβοι αστόχησαν δύο φορές και στα 3 δεύτερα το σπριντ του Πέρι και το σουτ από τα 6 μέτρα δεν έφερε το νικητήριο καλάθι, με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με τον εξαιρετικό Έβανς να ευστοχεί σε τρίποντο 1:45 πριν το τέλος για το 86-83. Ο Πάντερ μείωσε σε 86-85 και στη συνέχεια ο Φλόιντ έχασε δύο βολές, αλλά ο Παπαπέτρου διατήρησε την κατοχή 42 δεύτερα πριν το τέλος και αμέσως ευστόχησε σε μεγάλο τρίποντο για το 89-85, που ήταν και το τελικό σκορ, μέσα σε αποθέωση από όλο το ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 31-48, 59-68, 80-80. Παράταση: 89-85.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Πέρι 15 (3), Μέικον 9, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης, Καββαδάς, Παπαπέτρου 20 (3), Κασελάκης, Ουάιτ 5 (1), Φλόιντ 11, Νέντοβιτς, Έβανς 15 (1), Σαντ Ρος 8.

Παρτιζάν: Κούρουκς 8, Πάντερ 8, Λεντέι 17, Ζάγκορατς 10, Αβράμοβιτς 5, Κοπρίβιτσα, Ντάνγκουμπιτ 2ς, Στεφάνοβιτς, Μίλετιτς 3, Μουρ 8, Τριφούνοβιτς 10, Μαντάρ 15.

Το πρόγραμμα της Κυριακής στο 3ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»:

17.00: Ουλμ - Παρτιζάν

20.00: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Αναντολού Εφές

22.00: Απονομές


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Η τρομερή επιστροφή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ (videos)

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Η τρομερή επιστροφή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ (videos)

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Η αποθέωση στον Νέντοβιτς - Όλες οι φάσεις του πρώτου μέρους

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Η αποθέωση στον Νέντοβιτς - Όλες οι φάσεις του πρώτου μέρους

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Όλο το ΟΑΚΑ όρθιο για τον Ομπράντοβιτς (video+photos)

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Όλο το ΟΑΚΑ όρθιο για τον Ομπράντοβιτς (video+photos)

Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved