Λαπροβίτολα: «Ο Καλάθης είναι ο ηγέτης μας»

Λαπροβίτολα: «Ο Καλάθης είναι ο ηγέτης μας»

Λαπροβίτολα: Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συμπαίκτη του, Νικ Καλάθη

Ο Νίκολας Λαπροβίτολα έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον άλλοτε άσο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Νικ Καλάθη

Πράγμα που φάνηκε άλλωστε και από τις τελευταίες δηλώσεις του τονίζοντας πως ο Νικ είναι ο ηγέτης της ομάδας των «μπλαουγκράνα». 

Επίσης, μίλησε στην «AS» και για τη μετακίνησή του στην Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργεντινού γκαρντ:

Για την αποχώρηση από τη Ρεάλ: «Όταν εμφανίστηκε η ευκαιρία να έρθω στη Μπαρτσελόνα δεν δίστασα ούτε στιγμή. Ένιωσα ότι ήταν το μέρος όπου ήθελα να είμαι. Ήθελα να συνεχίσω στο υψηλότερο επίπεδο σε μια ομάδα που παλεύει για τα πάντα και επίσης στη Βαρκελώνη. Για μένα και την οικογένειά μου είναι μια πόλη στην οποία είμαστε πολύ άνετα. Δεν υπάρχει πολύ περισσότερη ιστορία».

Για το αν κάποιος από τη Ρεάλ προσπάθησε να τον αποτρέψει: «Όχι, κανένας. Κι αν κάποιος ήθελε να με πείσει δεν θα τα κατάφερνε. Ήταν ήδη γνωστό ότι επρόκειτο να γίνει. Δεν με εξέπληξε καθόλου».

Για τη άφιξη στην Μπαρτσελόνα: «Έτσι νομίζω. Η ιδέα ήταν να συνεχίσω να προοδεύω, να συνεχίσω να είμαι σε αυτό το επίπεδο, σε ομάδες που παλεύουν για τα πάντα. Νιώθω ότι είναι ένα βήμα και ότι έχω ακόμα πράγματα να κάνω. Θέλω να είμαι σε αυτό το επίπεδο για πολλά χρόνια». 

Για το αν η Μπάρτσα είναι η καλύτερη ομάδα που έχει παίξει: «Δεν ξέρω, έπαιξα σε πολλά μέρη. Υπάρχει μεγάλη ευελιξία, πολλές επιλογές. Είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες που έχω συναντήσει. Ελπίζω να μπορώ να το απολαύσω πολύ όλο τον χρόνο. Να κερδίζουμε πολλά παιχνίδια και να περνάμε καλά».

Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Δεν είναι αυτό που περιμένω, αλλά ο ρόλος που βλέπει ο Σάρας που μπορώ να δώσω στην ομάδα. Με γνωρίζει αρκετά χρόνια. Παλεύει από τότε που ήταν στη Λιθουανία. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα ξέρεει πώς να με χρησιμοποιήσει. Πρέπει να ξέρω πώς να συνεργαστώ μαζί του, όπως με τον Καλάθη και τον Γιοκουμπάιτις. Η βασική θέση είναι πολύ σημαντική σε αυτήν την ομάδα και πρέπει να κάνεις την υπόλοιπη ομάδα να νιώσει άνετα, να παίξει καλά και να έχει δυναμική. Είμαι προετοιμασμένος γι αυτό που επέλεξα».

Για τον ανταγωνισμό στη θέση «1»: «Ο Καλάθης είναι αυτός που ελέγχει το ρυθμό της ομάδας, αυτός που έκανε την Μπάρτσα να παίξει πολύ καλά όλο το προηγούμενο έτος. Έρχομαι να βοηθήσω, να μπω στο παιχνίδι τους, έχω διαφορετικά χαρακτηριστικά κι αυτό μπορεί να είναι συμπληρωματικό. Όπως ο Γιοκουμπάιτις και με τους δυο μας. Πέρα από τον ανταγωνισμό, ο οποίος αναμφίβολα θα είναι και θα είναι υγιής, είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά. Ιδανικά, συμπληρώνει ο ένας τον άλλον και έχουμε μια πολύ σταθερή θέση βάσης..

Η ομάδα είναι πολύ ευέλικτη, θα έχει πολλές παραλλαγές. Νομίζω ότι αυτό κάνει την ομάδα ακόμα πιο ολοκληρωμένη, ότι είμαστε πιο επικίνδυνοι. Εξαρτάται από τους αντιπάλους, από τις στιγμές του χρόνου και ο καθένας θα έχει τη στιγμή του. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για συμμετοχή και δουλειά».

Για τις απαιτήσεις του Γιασικεβίτσιους: «Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να χαρίσεις τίποτα. Και πέρα ​​από την απαίτηση να θέσει το επίπεδο ο Σάρας, σου επιβάλλεται από τον αντίπαλο. Πρέπει να είσαι σωματικά καλά για να αντιμετωπίσεις κάθε αντίπαλο. Αν είμαι σε αυτήν την ομάδα είναι γιατί μπορώ να το κάνω»



Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved