ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Η μεγάλη στιγμή του Ιτούδη και οι ατάκες για τους «αιωνίους»

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Η μεγάλη στιγμή του Ιτούδη και οι ατάκες για τους «αιωνίους»

Δηλώσεις στα «Νέα» παραχώρησε ο Δημήτρης Ιτούδης, με τον Έλληνα τεχνικό να σχολιάσει τη φετινή σεζόν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ αναφέρθηκε τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στον Ολυμπιακό.

 
Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Δημήτρης Ιτούδης:

Για την πρόκριση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Final 4 της Euroleague: «Ήταν μια πρόκριση-πρόκληση, από τις σημαντικότερες στην καριέρα μου. Διότι ήταν μια περίεργη σεζόν που δεν μπορούσες να προγραμματίσεις σχεδόν τίποτε. Ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα του γιατρού σου ακύρωνες τα πλάνα. Ακόμα και με την Μπαρτσελόνα στο πρώτο παιχνίδι ετοιμάζαμε την ομάδα χωρίς τον Μάικ Τζέιμς, που είχε υποτιθέμενο κορωνοϊό. Την επομένη αποδείχθηκε false alarm και πριν προλάβουμε να χαρούμε χάσαμε τον Μιλουτίνοφ και τον Στρέλνιεκς! Οπότε άλλα ετοιμάζεις, άλλα βρίσκεις και αυτό συνέβη αρκετές φορές μέσα στη σεζόν και μετά ήρθαν και οι τραυματισμοί. Όταν όμως τελικά βρήκαμε έναν ρυθμό αρχίσαμε να παίζουμε καλά. Βγάλαμε υγεία στο παρκέ, οι παίκτες ανταποκρίθηκαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια»

Για το Final 4: «Πάμε ενωμένοι και συνειδητοποιημένο. Ελπίζουμε να μην έχουμε άλλα απρόοπτα. Δυστυχώς δεν θα έχουμε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, αν και εξελίσσεται πολύ καλά η αποθεραπεία του μετά την επέμβαση με τον κ. Αλεξάκη, αλλά δεν θα πάρουμε το παραμικρό ρίσκο προκειμένου να είναι απόλυτα υγιής του χρόνου. Για το πόσο σημαντική απουσία είναι όταν σου λείπει ένας παίκτης με 13 νταμπλ-νταμπλ (σε πόντους και ριμπάουντ) δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο».

Για τους τίτλους: «Πολύ σημαντικοί, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τίτλοι ουσιαστικά βοηθάνε τον προπονητή να κερδίσει χρόνο, για να μπορέσει να εδραιώσει την φιλοσοφία του και τις ιδέες του και να θεμελιώσει τις αρχές του γύρω από ένα σύνολο. Αυτό είναι οι τίτλοι εκτός της φήμης και της ουσίας. Είμαστε χαρούμενοι ως τιμ που λειτουργούμε κάτω από κοινές ιδέες και στόχους και θέλουμε να το προφυλάξουμε. Θέλουμε να φτιάξουμε κουλτούρα και αυτό προσπαθούμε γιατί δεν κερδίζεις μόνο με την ιστορία. Ο στόχος είναι να σεβόμαστε την ομάδα και να φέρνουμε εις πέρας το έργο μας που -είναι λογικό- δεν θα επιτυγχάνεται πάντα».

Για τα πλέι οφ: «Θα πρέπει να σκεφτούμε κάποια στιγμή ότι ενώ μεγαλώνει συνέχεια η κανονική περίοδος και είναι στα πρότυπα του ΝΒΑ, φτάνοντας να παίξεις ακόμα και 39 παιχνίδια μέχρι το φάιναλ φορ, μετά πας στον... ξαφνικό θάνατο. Στα 40 λεπτά ενός παιχνιδιού σε ημιτελικό ή τελικό να παιχτούν όλα. Όταν λέμε επαγγελματικό μπάσκετ, εννοούμε πλέι οφ. Το λέω και επιμένω παρότι έχω πάει σε 14 φάιναλ φορ και πάντα απολαμβάνω τη διαδικασία. Άλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο. Οι ομάδες αυξήθηκαν σε 18 αλλά πάλι περνάνε οι 8, παλιά ήταν το 50%, αργότερα θα πάνε 20 πάλι 8 θα προκρίνονται. Για αυτό το ΝΒΑ είναι το κορυφαίο, ακόμα και ο τελευταίος θα κάνει την πρώτη επιλογή στο ντραφτ. Ακόμα και στο ποδόσφαιρο ο ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ είναι διπλός! Είδατε τι παιχνίδι ήταν αυτό της Εφές με τη Ρεάλ για την πρόκριση, αυτά είναι τα πλέι οφ».

Για Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό: «Σαφώς και έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν οι ελληνικές ομάδες. Είναι συγκυρία και προγραμματισμός ταυτόχρονα. Ασφαλώς χρειάζεται και την τύχη με το μέρος σου, αλλά μετράει η χημεία και η κουλτούρα και να υπάρχει ταυτότητα στην ομάδα με μακροπρόθεσμο πλάνο. Έτσι μπορούν να πετύχουν».

 


Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved