Όντετ Κάτας: «Θέλουμε να κερδίσουμε»

Όντετ Κάτας: «Θέλουμε να κερδίσουμε»

Ο Όντετ Κάτας μίλησε για το αποψινό παιχνίδι με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται από χθες στην Αγία Πετρούπολη ξεκινώντας από εκεί το μίνι τουρ στη Ρωσία ενόψει των δύο αναμετρήσεων με Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ. Οι «πράσινοι» δίνουν σήμερα έναν αγώνα που στρέφει όλα τα βλέμματα της μπασκετικής Ευρώπης πάνω του καθώς θα καθορίσει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας ενώ θα ορίσει ακόμη και τις θέσεις που θα προκύψουν από το Eurocup για την επόμενη σεζόν.

Ο Όντετ Κάτας μίλησε για την αναμέτρηση που είναι κάτι περισσότερο από τελικός για το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ που προκρίνεται μόνο με νίκη, ειδάλλως θα περάσει η Βαλένθια: «Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για την Ζενίτ. Το πιθανότερο είναι πως θα μπουν με την κατάλληλη προσέγγιση, επιθετικά. Σε κάθε περίπτωση παίζουν καλά, είναι μια καλά προπονημένη ομάδα, με ποιότητα και τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την πορεία τους στην Ευρωλίγκα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ειδικά στην Αγία Πετρούπολη και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες».

Στη συνέχεια εξήγησε πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να βάλει πίεση και να αγχώσει μια ομάδα που …πεθαίνει για τη νίκη: «Πράγματι, αυτό μερικές φορές συμβαίνει, αλλά δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί και να έχουμε σταθερότητα σε ό,τι κάνουμε. Στα τελευταία 2-3 παιχνίδια έχουμε καταφέρει να διαχειριστούμε την καταπόνηση των παικτών χρησιμοποιώντας μεγάλο rotation. Ίσως κάνουμε το ίδιο και με την Ζενίτ, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε».

Όσο για τον ποιον Παναθηναϊκό περιμένει να δει σε σχέση με τα δύο τελευταία ματς κόντρα σε Ζαλγκίρις ή το Λαύριο απάντησε: «Θα μας λείψουν δύο παίκτες από την περιφέρεια μας ο Σέλβιν Μακ και ο Μάριο Χεζόνια, οπότε πιθανότατα θα πάμε σε ψηλές πεντάδες, για αυτό πρέπει να χειριστούμε σωστά την πίεση που θα ασκήσουν στη μπάλα. Στην άλλη πλευρά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μέγεθος μας στην άμυνα με αλλαγές προκειμένου να τους περιορίσουμε και να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ όσο περισσότερο μπορούμε».

Τέλος αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση του Κέβιν Πάνγκος που οδηγεί τη Ζενίτ στην οκτάδα: «Δεν είναι εύκολο να τον περιορίσεις γιατί δεν παίζει μόνος του, οι παίκτες γύρω του κάνουν πολύ καλά δουλειά κάνοντας σκριν, τηρώντας καλές αποστάσεις ή τιμωρώντας την άμυνα από δικές του πάσες. Για μένα ο Πάνγκος είναι ένας από τους 2-3 καλύτερους πόιντ γκαρντ στην Ευρωλίγκα, οπότε θα χρειαστεί ομαδική προσπάθεια, αρκετές διαφορετικές λύσεις στην πικ εν ρολ άμυνα και διαφορετικοί αμυντικοί πάνω του».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved