Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 85-65: Τον χτύπησε σε όλες τις αδυναμίες του (videos+photos)

Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 85-65: Τον χτύπησε σε όλες τις αδυναμίες του (videos+photos)

Εφές-Παναθηναϊκός: Την ήττα από μια ανώτερη ομάδα, που χτύπησε σε όλες τις αδυναμίες τους γνώρισαν οι «πράσινοι» στην Κωνσταντινούπολη.  

Οι Τούρκοι χτύπησαν στοχευμένα στις αλλαγές με τις οποίες έπαιζε ο Παναθηναϊκός και πήγαιναν σε συνεχή ντράιβ στο πρώτο ημίχρονο, με τον εκπληκτικό Μίσιτς, αλλά και τους εξαιρετικούς σε αυτό το στιλ παιχνιδιού Λάρκιν και Μπομπουά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, συνέχισαν να χτυπούν στις αλλαγές, με διαφορετικό τρόπο όμως, εκμεταλλευόμενοι τους ψηλούς τους, με τους Ντάνστον και Πλάις να μην αντιμετωπίζονται σωστά από την πράσινη άμυνα.

Ταυτόχρονα, οι «πράσινοι» είχαν πρόβλημα και στην επίθεση, με κακή δημιουργία στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Αποτέλεσμα και της σκληρής άμυνας της Εφές, με τους Σίνγκλετον και Ντάνστον, ειδικά, να παίζουν... ξύλο σχεδόν ατιμώρητοι.

Ο Βασίλιε Μίσιτς ήταν ο κορυφαίος και πρώτος σκόρερ του αγώνα (21π., 4ριμπ., 7ασ.), ενώ ακολούθησαν οι Μπομπουά (13π., 6ριμπ.), Μπράιαντ Ντάνστον (15π., 4ριμπ.), ενώ ο Σέιν Λάρκιν καθάρισε στο τέλος το ματς (13π.).

Ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος (6/24 τρίποντα) με τον Μάριο Χεζόνια να είναι πρώτος σκόρερ του με (14π.), ο Ζακ Όγκαστ ήταν θετικός μετά από καιρό (10π.), ενώ στα συνήθη επίπεδα κινήθηκε επιθετικά ο Ντίνος Μήτογλου, (10π., 5ριμπ.).

Αλάνθαστος Μίσιτς, τα... συμμάζεψε ο Μποχωρίδης

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ντίνος Μήτογλου πέτυχε το πρώτο καλάθι, αλλά η Εφές «έχτισε» μια διαφορά με 6 συνεχόμενους πόντους του Βασίλιε Μίσιτς (11 στο πρώτο δεκάλεπτο) και έναν εξαιρετικό Σανλί να βοηθά να διαμορφωθεί το αρχικό 8-2 και 10-4. Ωστόσο, στο 5λεπτο η είσοδος του Μποχωρίδη (4 πόντους και 3 ασίστ στην πρώτη περίοδο) έσφιξε την πράσινη άμυνα και βοήθησε στη δημιουργία, με τους «πράσινους» να φτάνουν στο καλάθι τη διαφορά (12-10). Τα δύο φάουλ του Σανλί και η είσοδος του Ντάνστον, έφεραν 6 πόντους από τον Αμερικανό (ξεπέρασε τους 2.000 στην Ευρωλίγκα), ωστόσο με κάποιες ωραίες συνεργασίες οι «πράσινοι» έμειναν κοντά στο σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου.

«Ξύπνησε» και ο Μπομπουά

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν σειρά των Λάρκιν (5π.) και Μπομπουά (10 π. στην περίοδο) να... πάρουν μπροστά και σε συνδυασμό με την κακή δημιουργία στην επίθεση, η Εφές πήρε τη μεγαλύτερη (μεχρι εκείνο το σημείο) διαφορά (41-27) με ένα επιμέρους 17-6. Δύο συνεχόμενα τρίποντα του Παπαπέτρου έριξαν τη διαφορά στους 8, αλλά ο Μίσιτς έκλεισε το σκορ του ημιχρόνου στο 43-33 με τον 13ο πόντο του (5/5 σουτ, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 0 λάθη)!

Δεν συνήλθε ποτέ και... κατέρρευσε

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εφές εκμεταλλεύτηκε ξανά και στοχευμένα με τον καλύτερο τρόπο το πλεονέκτημα σε συγκεκριμένα ματσαρίσματα από τις αλλαγές στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Αλλά λίγο διαφορετικά. Πέρασαν την μπάλα στον Ντάνστον, ο οποίος κυριάρχησε στο δεκάλεπτο με 7 συνεχόμενους πόντους για την Εφές (3/3 σουτ). Και έφερε τη διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου στο + 11 για τους Τούρκους (60-49), μιας και οι «πράσινοι» στην επίθεση στηρίχθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στους Χεζόνια και Όγκαστ.

Μπαίνοντας στην τέταρτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός από το -11 θα έπρεπε να βρει λύσεις στην άμυνα και καθαρό μυαλό στην επίθεση για να έχει τύχη, αλλά η Εφές συνέχισε να χτυπά όλες τις γνωστές αδυναμίες της ομάδας του Κάτας και συνεχώς ανέβαζε τη διαφορά (68-54 στο 33' και 74-55 στο 36'). Οι «πράσινοι» είχαν μια τελευταία αντίδραση με τρίποντο του Ουάιτ και... μάχες από Όγκαστ και Μποχωρίδη, μειώνοντας στους 13 (74-61) με σερί 6-0. Ωστόσο μετά το τάιμ άουτ του βοηθού του Αταμάν (ήταν τιμωρημένος) Φεκρίτ Σεκιζκόκ στο 37', η εξαιρετική Εφές αντέδρασε και με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Λάρκιν έφτασε στο τελικό 85-65 και στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 43-33, 60-49, 85-65

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:



Μπαρτσελόνα: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Κουμπαρσί
Μπαρτσελόνα: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Κουμπαρσί
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved