Euroleague: Για δυο χρόνια με wild card η Άλμπα, έρχονται ανακοινώσεις για Μπάγερν και Βιλερμπάν

Euroleague: Για δυο χρόνια με wild card η Άλμπα, έρχονται ανακοινώσεις για Μπάγερν και Βιλερμπάν

Για δυο ακόμη χρόνια θα αγωνίζεται στην Euroleague η Άλμπα Βερολίνου που έλαβε wild card από τη διοργάνωση - Ανακοινώνεται η μονιμοποίηση των Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν

Η Euroleague ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα (8/3) πως εγκρίθηκε η συμμετοχή της Άλμπα Βερολίνου για τις δύο επόμενες σεζόν (2021-22 και 2022-23) στη Euroleague, με wild card, καθώς ικανοποιεί όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η διοργανώτρια Αρχή του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Euroleague συμφώνησε ως προς τα κριτήρια για τη συμμετοχή με άδεια τύπου Α στη διοργάνωση των Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν.

Επιπλέον, σχετικά με τους κανονισμούς στα πλέι οφ της Euroleague αποφασίστηκε πως η Λίγκα θα μπορεί να υποδεικνύει την έδρα διεξαγωγής σε έναν αγώνα της φάσης των «8», στην περίπτωση που υπάρχουν δυσκολίες στην πρόσβαση στην πόλη διεξαγωγής εξαιτίας των περιορισμών για την πανδημία του κορονοϊού.

Μετά τον ορισμό νέας έδρας διεξαγωγής από τη Λίγκα, αν υπάρχουν εκ νέου περιορισμοί στη μετάβαση των αποστολών, η ομάδα που θα είναι υπεύθυνη για την πρώτη αλλαγή έδρας θα χάνει τον αγώνα. Ανά αγώνα στα πλέι οφ θα επιτρέπεται μάξιμουμ μία αναβολή του. Στην περίπτωση που παρουσιάζονται ταυτόχρονα περιορισμοί στο ταξίδι και αδυναμία δήλωσης τουλάχιστον οκτώ παικτών από μία ομάδα, τότε αυτή η ομάδα θα χάνει τον αγώνα. Αν και οι δύο ομάδες αδυνατούν να κατεβάσουν οκτώ παίκτες στον μεταξύ τους αγώνα, τότε αμφότερες θα χάνουν το παιχνίδι. Από τη στιγμή που θα έχει εξαντληθεί η δυνατότητα αναβολής ή αλλαγής έδρας βάσει κανονισμού, τότε στο φάιναλ φορ θα προκρίνεται η ομάδα με τις περισσότερες νίκες. Αν οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες στα πλέι οφ, τότε την πρόκριση θα εξασφαλίζει η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογική θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Αν μία ομάδα του φάιναλ φορ αδυνατεί να ταξιδέψει στην Κολονία εξαιτίας περιορισμών και/ή λιγότερων από οκτώ παίκτες, τότε τη θέση της στο φάιναλ φορ θα πάρει η ομάδα η ομάδα που βρίσκεται στην υψηλότερη βαθμολογική θέση στην κανονική περίοδο. Μόνο δύο ομάδες του φάιναλ φορ δύναται να αντικατασταθούν.

Καταληκτική ημερομηνία για να αντικατασταθεί μία ομάδα του φάιναλ φορ είναι η 28η Μαϊου. Μετά από αυτή την ημερομηνία, όποια ομάδα δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί στον ημιτελικό, θα αποκλείεται άνευ αγώνα και η αντίπαλος θα προκρίνεται απευθείας στον τελικό. Αν και οι δύο αντίπαλοι του ημιτελικού δεν είναι σε θέση ν' αγωνιστούν, τότε χάνουν αμφότερες τον αγώνα και ο νικητής του άλλου ημιτελικού στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης 2021. Μόνο στην περίπτωση που παρουσιαστεί αδυναμία συμμετοχής για τους παραπάνω δύο λόγους σε μία εκ των δύο φιναλίστ του τελικού, θα υπάρχει η δυνατότητα να οριστεί εκ νέου ή σε νέα έδρα διεξαγωγής η καταληκτική αναμέτρηση.

Το φάιναλ φορ θα αναβληθεί και θα διεξαχθεί σε άλλη έδρα μόνο στην περίπτωση που περισσότερες από δύο ομάδες δεν δύνανται να αγωνιστούν ή στην περίπτωση που τοπικοί κανονισμοί εμποδίσουν τη διεξαγωγή του.

 



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved