Επέστρεψε στις νίκες η Φενέρμπαχτσε, ακάθεκτη η Μπαρτσελόνα - Η βαθμολογία της Euroleague (photos)

Επέστρεψε στις νίκες η Φενέρμπαχτσε, ακάθεκτη η Μπαρτσελόνα - Η βαθμολογία της Euroleague (photos)

Η Φενέρμπαχτσε παρότι τα βρήκε σκούρα επικράτησε 90-86 της Βιλερμπάν και επέστρεψε στις νίκες στην Euroleague - Μια ακόμα νίκη για την Μπαρτσελόνα αυτή τη φορά 71-57 της Μπασκόνια - Η βαθμολογία της Euroleague

Η Μπαρτσελόνα νίκησε εύκολα την Μπασκόνια με 71-57, ανεβάζοντας το ρεκόρ της στο 20-8 και την πρώτη θέση, με τους Βάσκους να πέφτουν στο 14-14 και την δέκατη θέση. Από την Μπαρτσελόνα ξεχώρισαν ο Μίροτιτς με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Χίγκινς με 13 πόντους. Ο Νικ Καλάθης 7 πόντους με 2/7 δίποντα, ¼ τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από την Μπασκόνια διακρίθηκαν οι Φολ και Γκιεντράιτις με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Με τον Νάντο Ντε Κολό να προσθέτει ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση (24π., 6ασ.) στο ενεργητικό του, η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να περάσει νικηφόρα και από το «Αστρομπάλ», επικρατώντας με 90-86 της Βιλερμπάν. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Νταβίντ Λάιτι (15π.), Ισμαέλ Μπάκο (14π., 5ρ.), Νόρις Κόουλ (14π., 4ασ.) και Ουίλιαμ Χάουαρντ (12π., 3ρ.). Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Νάντο Ντε Κολό (24π., 4ρ., 6ασ.), Νταϊσόν Πιέρ (13π.), Κάιλ Ο' Κουίν (11π., 4ρ.) και Μάρκο Γκούντουριτς (13π.).

Ο Ολυμπιακός έδωσε τέλος στο ΣΕΦ στο αρνητικό ευρωπαϊκό σερί του (7 διαδοχικές ήττες). Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 94-79 του Ερυθρού Αστέρα, για την 28η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 12-16 και υποχρεώνοντας τους Σέρβους στην 21η ήττα τους.

Σε ένα ακόμη ματς ο Σακίελ ΜακΚίσικ ήταν ο κορυφαίος στο παρκέ (20 πόντοι με 4/5 τρίποντα), ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε ο Σάσα Βεζένκοφ (17 πόντοι, 26 ranking). Καλό ματς έκανε και ο Κώστας Σλούκας (14 πόντοι, 7 ασίστ). Από τους φιλοξενούμενους, που προσπάθησαν στο τρίτο 10λεπτο να αντιδράσουν και τα κατάφεραν σε κάποιο βαθμό, πάλεψε ο έμπειρος Μάρκο Σιμόνοβις (19 πόντοι).

Αγχωτική επιστροφή στις νίκες και μάλιστα με πολύτιμο «διπλό» για την Αρμάνι Μιλάνο στο Κάουνας. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα επικράτησε με 69-64 της Ζαλγκίρις, για την 28η αγωνιστική της Euroleague, συμπληρώνοντας τις 18 νίκες και πιάνοντας την Μπάγερν Μονάχου στην τρίτη θέση της κατάταξης. Στον αντίποδα, οι Λιθουανοί υπέστησαν τη 13η ήττα τους, παραμένοντας εκτός οκτάδας (-1 νίκη).

Η Αρμάνι έφτασε στο «διπλό» διατηρώντας την ψυχραιμία της από τη γραμμή της... φιλανθρωπίας στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα, από το 64-66 στα 33΄΄ για τη λήξη, μέτρησε 3/4 βολές δια χειρός Σέιβον Σιλντς, ο οποίος πήρε και ένα πολύτιμο ριμπάουντ, μετά το άστοχο τρίποντο του Λούκας Λεκαβίτσιους στα 6΄΄, διαμορφώνοντας το τελικό 64-69. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Σέιβον Σιλντς (23π.), ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Κέβιν Πάντερ (14π.). Από τη Ζαλγκίρις ξεχώρισε ο Μάριους Γκριγκόνις με 17 πόντους.

Η Άλμπα Βερολίνου «προσγείωσε» την Xίμκι, μετά την αναπάντεχη νίκη των Ρώσων επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Η γερμανική ομάδα πέρασε νικηφόρα με 100-81 από την έδρα της ουραγού της κατάταξης, για την 28η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 10-18 και «ρίχνοντας» τον Παναθηναϊκό στην 16η θέση. Στον αντίποδα, η Xίμκι υπέστη την 24η ήττα της.

Για την ομάδα του Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες αρκούσε ένα δεκάλεπτο καλή αμυντικής λειτουργίας, με την Άλμπα να περιορίζει τους Ρώσους στους 14 πόντους στην τέταρτη περίοδο και με ρεκόρ παραγωγικότητας (32π.) να φτάνει άνετα στην κατοστάρα.  Κορυφαίος των Γερμανών ο Μάρκους Έρικσον με 36 πόντους και 10/13 τρίποντα, ενώ από την Xίμκι ξεχώρισε ο Τζόρνταν Μίκι με 29 πόντους.



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved