Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 76-66: Άλλος στο πρώτο, άλλος στο δεύτερο (photos)

Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 76-66: Άλλος στο πρώτο, άλλος στο δεύτερο (photos)

Ο Παναθηναϊκός "πλήρωσε" το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο (βρέθηκε να χάνει και με 22 πόντους) και στο δεύτερο απέδειξε ότι αδικεί τον εαυτό του καθώς μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα πράγματα 

Μαδρίτη, αποστολή: Δημήτρης Κοντός

 Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα ματς πλήρωσε το πολύ κακό πρόσωπό του στο πρώτο ημίχρονο όπου βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 22 πόντους. Στην επανάληψη από τη στιγμή που οι «πράσινοι» αποφάσισαν να παίξουν κανονική άμυνα, ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, πάλεψαν για την ανατροπή αλλά κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ρεάλ. Και φυσικά όταν δεν έχεις στην διάθεσή σου παίκτες όπως ο Παπαγιάννης και ο Παπαπέτρου, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντεκ με 20 πόντους (και μόλις 1 χαμένο σουτ) και 9 ριμπάουντ, ενώ για τον Παναθηναϊκό ο Νέντοβιτς είχε 18, ο Όγκαστ 13 και ο Φόστερ 11.

Το κακό βράδυ φάνηκε από το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, μιας και οι Μαδριλένοι με το γρήγορο 5-0, αλλά και το7-0 σερί μετά το 5-4 που μείωσαν οι «πράσινοι», έδειξαν τις ορέξεις τους. Ο Όγκαστ δεν μπορούσε να κοντράρει τον Ταβάρες ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση και με τους Ντεκ και Τέιλορ να κάνουν ότι θέλουν οι γηπεδούχοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Ο Παναθηναϊκός αμυντικά ήταν πολύ κακός, επιθετικά ασύνδετος και πολύ άστοχος. Αποτέλεσμα στο τέλος της πρώτης περιόδου οι παίκτες της «Βασίλισσας» να είναι μπροστά με 13 πόντους διαφορά, 25-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το μόνο που άλλαξε ήταν ο… εκτελεστής από πλευράς γηπεδούχων. Ο Κοζέρ πήρε τη σκυτάλη από τους Ντεκ και Τέιλορ και με 11 πόντους σε πέντε λεπτά «οδήγησε» την ομάδα του στο 38-19, στο 15’. Οι Μαδριλένοι δεν… πάταγαν φρένο με τους «πράσινους» να μην μπορούν να βρουν ρυθμό με τίποτα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κάτας στην προσπάθειά του να βρει μια λειτουργική πεντάδα πέρασε και τον Ίαν Βουγιούκα στο παρκέ, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου και η πρώτη ενέργεια του Έλληνα ψηλού ήταν να εκτελέσει τρίποντο. Το σουτ δεν μπήκε και ο Παναθηναϊκός δέχθηκε αιφνιδιασμό. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 49/27 με τον Παναθηναϊκό να είναι κάκιστος. Οι «πράσινοι» μετρούσαν 0/10 τρίποντα και 12/16 δίποντα, τη στιγμή που οι αντίπαλοί τους είχαν 12/16 για δύο πόντους, 5/12 για τρεις και 14 ασίστ, έναντι μόλις 5 του «τριφυλλιού».

Η άμυνα άνοιξε τον δρόμο για το 15-23

Στην Τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το… χαλάρωμα των Ισπανών και με πρωτεργάτη τον Λευτέρη Μποχωρίδη προσπάθησε να μειώσει την διαφορά. Μάλιστα ο Ουάιτ ήταν ο παίκτης που πέτυχε το πρώτο εύστοχο τρίποντο των «πράσινων», 49-32 (έπειτα από 12 άστοχες προσπάθειες) και ο Νέντοβιτς με τρεις εύστοχες βολές έκανε το 53-39. Ο Κάρολ ήταν «καυτός» για το 58-44 αλλά και άτυχος, αφού μετά το εύστοχο τρίποντό του γύρισε το πόδι του και πήγε στα αποδυτήρια. Ο Κασελάκης στην επόμενη φάση μείωσε ακόμα περισσότερο, με τρίποντο στον αιφνιδιασμό, 58-49, με το δεκάλεπτο να λήγει με 64-50.

Το «αν» του 66-61

Ο Φόστερ συνέχισε την θετική του εμφάνιση και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου μειώνοντας σε 64-52. Οι παίκτες του Κάτας επεδείκνυαν εντυπωσιακή αμυντική προσήλωση, την ώρα που ο Αμερικανός ήταν σε πολύ καλό βράδυ μετά από καιρό. Με τον 8ο πόντο του έκανε το 66-61, 6 λεπτά πριν το τέλος, αλλά στο επόμενο δίλεπτο οι «πράσινοι» έχασαν τρεις ευκαιρίες να μειώσουν ακόμα περισσότερο.


Αποτέλεσμα ο Αμπάλδε να βρει τον χώρο και με τρίποντο να κάνει το 69-61. Αμέσως μετά ο Γιούλ το 72-61 και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

Δεκάλεπτα: 25-12, 49-27, 64-50, 79-69

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:



ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved