Βόβορας: «Κάναμε ένα πολύ σοβαρό ματς»

Βόβορας: «Κάναμε ένα πολύ σοβαρό ματς»

Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στη σοβαρότητα της ομάδας του αλλά και στον Λεωνίδα Κασελάκη.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να... επιστρέψει από τα αίσχη της Ρεάλ και να πάρει την νίκη και μάλιστα με εμφατικό τρόπο κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. Και ο Γιώργος Βόβορας εξήγησε το πώς.

Για το ματς: «Κάναμε ένα πολύ σοβαρό ματς για 40 λεπτά. Το κλειδί ήταν η άμυνά μας. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Έπρεπε να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα. Η Άλμπα παίζει τα βασικά του μπάσκετ εξαιρετικά. Και μπορεί να σε τιμωρήσει. Σε μεγάλο βαθμό ήμασταν συγκεντρωμένοι και αυτό ήταν το κλειδί στην άμυνα. Στην επίθεση είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία, εκμεταλλευτήκαμε τα ανοιχτά σουτ και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη».

Για τη σχέση άμυνας-επίθεσης: «Το δεύτερο κλειδί" της νίκης είναι ότι αντιμετωπίσαμε την Άλμπα όπως έπρεπε. Είναι μια ομάδα που παίζει χωρίς... συναισθήματα. Και αυτό κάναμε και εμείς. Αυτή είναι η Ευρωλίγκα. Πρέπει να είσαι 40 λεπτά σε εγρήγορση. Το "Χτίζουμε". Το περπατάμε. Αν θέλουμε να αλλάξουμε επίπεδο θα πρέπει να είμαστε σε αυτό το μοτίβο».

Για τη μη συμμετοχή Παπαγιάννη-Μήτογλου στην ίδια πεντάδα: «Αυτή τη στιγμή ο Ζακ είναι εκτός. Οπότε δεν μπορεί να πάει ο Ντίνος στο "4". Και σε κάποια θέματα τακτικής και πάλι ο Ντίνος θα παίξει στο "5'. Για να τραβήξει έξω ψηλούς όπως ο Ταβάρες. Είναι θέμα τακτικής. Ο Κασελάκης σήμερα ήταν παίκτης "κλειδί" για εμάς. Και προχθές δεν έπαιξε. Οι παίκτες που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο για έναν ρόλο είναι οι παίκτες "κλειδιά". Στις νίκες μας πάντα είχαμε έναν παίκτη που ήρθε από τον πάγκο και έκανε την διαφορά».

Για τη δυσκολία του αγώνα μετά από 48 ώρες της αναμέτρησης με τη Ρεάλ: «Και η Άλμπα ερχόταν από παράταση και ταξίδι. Σωματικά δεν ήμασταν κουρασμένοι. Εκείνοι είχαν και ταξίδι. Για το ματς με τη Ζαλγκίρις το θέμα είναι πως διαχειριζόιμαστε το "πρέπει". Όταν το έχεις και δεν είναι καλός στην επίθεση πρέπει να είσαι καλός στην άμυνα. Αν δεν παίζεις άμυνα δεν βρίσκεις ρυθμό στην επίθεση. Με την Ζαλγκίρις δεν ήμασταν ενεργητικοί. Δεν μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Το κάνεις μόνο με τον τρόπο του παιχνιδιού σου».

Για τον Κασελάκη: «Μπήκε μέσα και ήταν ο παίκτης "κλειδί". Διαβάσαμε τις καταστάσεις, μας βοήθησε στα σχήματα. Πάντα στις νίκες υπάρχει ένας τέτοιος παίκτης. Που δίνει το κάτι παραπάνω».

Για τη συνάντηση Μπακογιάννη-Γιαννακόπουλου: «Είναι μία κουβέντα που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός με ότι έχει προσφέρει στον Ελληνικό και τον Ευρωπαϊκό αθλητισμό δικαιούται ένα δικό του γήπεδο».



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved