Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 97-73: Βατερλώ στην Γαλλία για τους «πράσινους»

Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 97-73: Βατερλώ στην Γαλλία για τους «πράσινους»

Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Την χειρότερή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός και δέχθηκε μια ασύλληπτα βαριά ήττα από την γαλλική ομάδα με 97-73

 

Με μια βαριά και… ντροπιαστική ήττα θα αναχωρήσει από την Γαλλία ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», μετά την νίκη τους επί της Μπάγερν, δέχθηκαν μια… ισχυρή «σφαλιάρα» από την ομάδα της Βιλερμπάν η οποία πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 97-73. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την χείριστη εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού αλλά και την εντυπωσιακή τους επίδοση από τα 6,75. Οι παίκτες του Πάρκερ τελείωσαν την αναμέτρηση με 17/24 τρίποντα, ποσοστό που αγγίζει το 71%.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Λάιτι που είχε 19 πόντους ενώ από 16 είχαν οι Χάουαρντ και Νόρις που είχαν 4/4 και 4/5 τρίποντα αντίστοιχα.

Για τον Παναθηναϊκό 14 είχε ο Γιώργος Παπαγιάννης που «κατέβασε» και 6 ριμπάουντ.

Με τον τρόπο που μπήκε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι θα έπρεπε να έχει πάρει στα χέρια του από νωρίς ένα πολύ καλό προβάδισμα. Αλλά όχι. Οι «πράσινοι» με το… θολωμένο τους μυαλό στην επίθεση και τις κακές επιλογές τους (στο πρώτο πεντάλεπτο μετρούσαν 2/8 δίποντα και 0/2 τρίποντα και δύο χαμένα…τετ α τετ) πέταξαν στα σκουπίδια την εξαιρετική αμυντική τους λειτουργία και τα 4 κλεψίματα που είχαν κάνει από το ξεκίνημα του αγώνα. Αποτέλεσμα αυτού να έχει πετύχει μόλις 4 πόντους και να έχει δεχθεί 7. Στο σημείο εκείνο ο Γιώργος Βόβορας πέρασε στον πάγκο τον Γιώργο Καλαϊτζάκη (2 φάουλ) που έκανε πολύ καλή αμυντική δουλειά πάνω στον Ντιό και πέρασε τον Νεμάνια Νέντοβιτς για να… ξεκλειδώσει την επίθεση του «τριφυλλιού».

Με τις παρεμβάσεις του Γιώργου Βόβορα στην πεντάδα, αλλά και από την στιγμή που οι «πράσινοι» ξεκίνησαν να είναι πιο απειλητικοί ο Παναθηναϊκός άρχισε να γίνεται αισθητός και στην επίθεση. Σαντ-Ρος και Μήτογλου «έσπασαν» το… ρόδι από τα 6,75 μέτρα, αλλά ο Νόρις Κόουλ είχε περάσει και αυτός «ζεστός» στο παρκέ. Με σερί τριπόντων το σκορ έγινε 15-12 και ένα ακόμα τρίποντο ήταν αυτό που «έγραψε» το σκορ της πρώτης περιόδου, 20-17, δια χειρός Ντιό.

Χάθηκε η μπάλα...

Η δεύτερη περίοδος ήταν… καταστροφική για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» είχαν ξεκάθαρο ρόλο κομπάρσου, αφού στην επίθεση…υπολειτουργούσαν και στην άμυνα έβλεπαν τους αντιπάλους τους να τα βάζουν από παντού. Συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου τριπόντου της πρώτης περιόδου οι «πράσινοι» δέχθηκαν 5 συνεχόμενα τρίποντα (έφτασαν τα 8/11) και με επιμέρους σκορ 18-7 στο πεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 14 πόντων, 38-24. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να «πυροβολούν» από την γραμμή του τρίποντου (10/13 στο ημίχρονο) και οι «πράσινοι» έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν. Με πολύ κακές αμυντικές αντιδράσεις στο ένας εναντίον ενός αλλά και με χείριστες επιθετικές επιλογές, πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να έχει μειωθεί στο 44-30, με δύο προσωπικές φάσεις του Νεμάνια Νέντοβιτς.

«Ναυάγιο»

Αν η δεύτερη περίοδος ήταν καταστροφική για τον Παναθηναϊκό η τρίτη ήταν… διασυρμός. Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να αντιδράσουν (ούτε από το παρκέ, ούτε από τον πάγκο) σε κανένα σημείο, θυμίζοντας έντονα τον Παναθηναϊκό της «διαβολοβδομάδας» στην Ισπανία. Η τελευταία στιγμή που έδειξαν σημάδια ζωής ήταν στο ξεκίνημα του ημιχρόνου. Με σερί 0-5 μείωσαν σε 44-35 και από εκεί και έπειτα οι Γάλλοι έκαναν ότι ήθελαν. Καμιά συνέπεια στην επίθεση, καμιά πειθαρχία στην άμυνα και με τους γηπεδούχους να τα βάζουν από παντού 12-16 τρίποντα) η Βιλερμπάν προηγήθηκε με 24 πόντους διαφορά, 61-37 τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Μποχωρίδης με τον Κασελάκη ήταν οι μόνοι που προσπάθησαν να αντιδράσουν (σερί 3-12 και το σκορ στο 64-49), αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 68-51.
Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός ούτε μπορούσε να αντιδράσει, ούτε έδειχνε διατεθειμένος. Ειδικά από την στιγμή που οι Γάλλοι συνέχιζαν να «πυροβολούν»… αδιακρίτως. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος η διαφορά έφτασε και τους 27 πόντους, 87-61, με το τελικό 97-73 να έρχεται φυσιολογικά.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς, Ζαμοίλσκι, Λαουριναβίτσιους

Δεκάλεπτα: 20-17, 44-30, 68-51, 97-73.

Βιλερμπάν (Πάρκερ): Φρίμαν 8(2), Καουντί , Λακόμπ, Ντιό 10(2), Φαλ 4, Νουά 8(2), Μπάκο 5, Λάιτι 19(2), Χάουαρντ 16(4), Γιομπουσελί 7, Κόουλ 16(4).

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Βόβορας): Παπαγιάννης 14, Μποχωρίδης 6(1), Όγκαστ, Παπαπέτρου 4, Κασελάκης 8(2), Καλαϊτζάκης 2, Φόστερ 2, Νέντοβιτς 10, Ουάιτ 7(1), Μήτογλου 12(1), Μπέντιλ 2, Σαντ-Ρος(6)



Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved