Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Κυνηγώντας» τον… πράσινο Οκτώβρη

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Κυνηγώντας» τον… πράσινο Οκτώβρη

Το ξεκίνημα της σεζόν βρίσκει την ομάδα του Παναθηναϊκού να πρέπει να διαχειριστεί ένα πάρα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα, δίνοντας τα 4 από τα 6 ματς του προγράμματος μακριά από το γήπεδό του

Αν αποδειχθεί και στην πράξη πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό σε όλους πως ο Οκτώβριος για την ομάδα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ θα είναι ένας από τους πιο κρίσιμους και κομβικούς μήνες ολόκληρης της σεζόν.

Τι κι αν είναι μόλις ο πρώτος μήνας της νέας αγωνιστικής χρονιάς, ο Γιώργος Βόβορας, οι συνεργάτες του αλλά και οι παίκτες του «τριφυλλιού» γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν. Κάτι άλλωστε που φάνηκε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι με την Χίμκι στην Ρωσία.

Από την μία οι πολλοί και κομβικοί τραυματισμοί της ομάδας (ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τους Πιέρ Τζάκσον, Χάουαρντ Σαντ Ρος και Άαρον Ουάιτ) και από την άλλη ένα απίστευτα κοπιαστικό ταξίδι (ελέω κορονοϊου) αλλά και μια πολύ δύσκολη αντίπαλος με μπάτζετ δεκάδες εκατομμυρίων.

Παρ’ όλα αυτά το πρώτο βήμα έγινε και ήταν όχι απλά θετικό, εντυπωσιακό. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει τον… εαυτό του, την κούραση του αλλά και την ομάδας του Ριμάντας Κουρτινάιτις και να πάρει ένα σπουδαίο «διπλό» που του δίνει ηρεμία και ψυχολογία για την συνέχεια. Μια συνέχεια που είναι πολύ, πολύ πιο δύσκολη.

Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» στο άδειο ΟΑΚΑ

Την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων την ομάδα του Ολυμπιακού. Στο ένα εκ των δύο φετινών ντέρμπι «αιωνίων» που θα παρακολουθήσουμε. Ένα παιχνίδι που έρχεται πολύ νωρίς στην σεζόν και είναι γεμάτο ιδιαιτερότητες. Το γήπεδο θα είναι άδειο, οι ομάδες ακόμα δεν έχουν καταφέρει να βρουν την απαραίτητη χημεία και το θετικό αποτέλεσμα είναι μονόδρομος και για τους δύο. Και αυτό γιατί από την μία ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να έχει απώλειες στο «σπίτι» του από ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο και από την άλλη ο Ολυμπιακός προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από την Ζαλγκίρις και δεν θέλει να συνεχίσει με 0/2.

Η πρώτη «διαβολοβδομάδα» σε Γαλλία και Ισπανία

Όμως τα δύσκολα δεν σταματάνε την Παρασκευή για τον Παναθηναϊκό. Συνεχίζονται, καθώς η ομάδα την Δευτέρα, στο πλείσιο της πρώτης «διαβολοβδομάδας» της σεζόν αναχωρεί για την Γαλλία, αφού την Τρίτη το βράδυ (13/10) αντιμετωπίζει στο «Astroballe» την ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ και το επόμενο πρωί «πετάει» για Βαρκελώνη και το ματς της 15ης Οκτωβρίου με την Μπαρτσελόνα στο «Palau Blaugrana».

Η νέα Φενέρ στο ΟΑΚΑ και οι παλιόφιλοι της Αγίας Πετρούπολης

Μετά το πέρας της «διαβολοβδομάδας» ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε του Ιγκόρ Κοκόσκοφ στο ΟΑΚΑ, στις 22 του μήνα και «κλείνει» τις υποχρεώσεις του για τον μήνα Οκτώβρη στις 29, με το παιχνίδι στην Αγία Πετρούπολη απέναντι στην Ζενίτ των Τσάβι Πασκουάλ, Διαμαντή Παναγιωτόπουλου και Μάνου Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού: 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ       ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ               ΩΡΑ

2Η            9/10       ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ               21.00

3Η            13/10     ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ               21.45

4Η            15/10     ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ           22.00

5Η            22/10     ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ         21.00

6Η            29/10     ΖΕΝΙΤ ΑΓ.ΠΕΤ.-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ                19.00

 

 

 

 

 



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved