Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Νέντοβιτς σημαίνει… ποιότητα

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Νέντοβιτς σημαίνει… ποιότητα

Όπως και στα φιλικά προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, έτσι και στους αγώνες του Super Cup ο Νεμάνια Νέντοβιτς απέδειξε πως είναι «διψασμένος» για… απαντήσεις

Τα φιλικά προετοιμασίας του Παναθηναϊκού τελείωσαν. Όπως τελείωσε και το πρώτο Super Cup του Ελληνικού πρωταθλήματος. Ένας θεσμός που τα πήγε εξαιρετικά και το μόνο σίγουρο είναι πως αν δεν υπήρχε κορωνοϊός τα πράγματα θα πήγαιναν ακόμα καλύτερα με την παρουσία του κόσμου.  Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος.

Το ταμείο είναι… μείον μιας και μπορεί αυτά τα ματς να είναι (και) προπονητικού χαρακτήρα, αλλά η αλήθεια και η ουσία είναι ότι οι «πράσινοι» απώλεσαν τον πρώτο τίτλο της σεζόν. ΟΚ. Δεν περίμενε κανείς ο Παναθηναϊκός να είναι έτοιμος, αλλά στον ημιτελικό με το Περιστέρι η ομάδα του Γιώργου Βόβορα απέδειξε ότι απέχει πολύ από όλα όσα περιμένει να δει ο προπονητής της.

Μακράν του δεύτερου

Τα αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» αρκετά. Και η δουλειά που χρειάζεται η ομάδα του Παναθηναϊκού για να είναι στο επίπεδο που άπαντες επιθυμούν στο ΟΑΚΑ πολλή. Όμως δεν υπήρχαν μόνο αρνητικά σημεία στο ταμείο που έκαναν οι πρωταθλητές Ελλάδας μετά το τέλος του Super Cup. Ειδικά στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ (και κυρίως στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στην τέταρτη περίοδο) ο Παναθηναϊκός θύμισε… Παναθηναϊκό. Αλλά ο παίκτης που έκανε την διαφορά, μακράν του δεύτερου ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

«Τελειωμένος» και «γυάλινος»

Ο Σέρβος παίκτης του «τριφυλλιού» ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του και στα δύο παιχνίδια του Σαββατοκύριακου και έδειξε στην πράξη την απίστευτη ποιότητά του. Η μεταγραφή του Νέντοβιτς από τον Παναθηναϊκό… χλευάστηκε από πολλούς «ειδήμονες» οι οποίοι βιάστηκαν να τον χαρακτηρίσουν «τελειωμένο», «γυάλινο» και τα… σχετικά λόγω των τραυματισμών που είχε στο Μιλάνο και δεν του επέτρεψαν να βγάλει στο παρκέ την ποιότητά του.

Ποσοστά για… Όσκαρ

Η ποιότητα που έχει ο Νεμάνια Νέντοβιτς στο επιθετικό του παιχνίδι είναι σπάνια. Ελάχιστη παίκτες στην Euroleague έχουν την επαφή που έχει ο Νέντοβιτς με το αντίπαλο καλάθι. «Διαβάζει» πολύ σωστά το παιχνίδι, εξαιρετικός στο pick and roll παιχνίδι και μπορεί να εκτελέσει με όλους τους τρόπους και όλες τις αποστάσεις. Κάτι που κατάλαβαν όλοι όσοι παρακολούθησαν τις αναμετρήσεις με το Περιστέρι και την ΑΕΚ.  Ο Νέντοβιτς τελείωσε τα δύο παιχνίδια του Super Cup έχοντας συνολικά 39 πόντους με 10/20 εντός πεδιάς. Μέτρησε 3/6 δίποντα, 7/14 τρίποντα και 12/14 βολές. Ποσοστά εξαιρετικά. Παράλληλα πήρε 3 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ και είχε 3 λάθη και ένα κλέψιμο. Και αν οι συμπαίκτες του ήταν πιο εύστοχοι (είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός είχε (χωρίς τα 7/14 του Νέντοβιτς) 8/43 τρίποντα πολλά εκ των οποίων ήταν ελεύθερα και έπειτα από δημιουργία του Σέρβου.

Η αμφισβήτηση γυρίζει… μπούμερανγκ

Το θέμα για τον Παναθηναϊκό είναι πως ο Νέντοβιτς με το «καλημέρα» έδειξε έτοιμος. Ο Παναθηναϊκός στηρίζει πάρα πολλά στην ποιότητα του παίκτη του και την εκτελεστική του δεινότητα και η αμφισβήτηση που γνώρισε ο «Νέντο» το προηγούμενο καλοκαίρι από μερίδα… ειδικών, μάλλον λειτούργησε υπέρ του.   



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved